ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
Σελ. /24
Χαιρετισμοί διεθνών αντιπροσωπειών στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα η δημοσίευση αποσπασμάτων από τους χαιρετισμούς διεθνών αντιπροσωπειών στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Θυμίζουμε ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 28 Κομμουνιστικές Νεολαίες και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Πολλές από αυτές απηύθυναν χαιρετισμούς στο Συνέδριο, ενώ στάλθηκαν και χαιρετιστήρια μηνύματα από άλλες Οργανώσεις.

Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας

Παρά τον αρνητικό συσχετισμό των ταξικών δυνάμεων, το Μέτωπο Νεολαίας προσπαθεί να συσπειρώσει τη νεολαία σε όλη την Αυστρία ενάντια στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και των μελλοντικών προοπτικών, ιδιαίτερα της νεολαίας της εργατικής τάξης. Αυτές τις μέρες ξεκινάμε την εκστρατεία μας «Δεν θα παγώσουμε για τους πολέμους τους» σε μια σειρά από πόλεις, με σαφή στόχο να φέρουμε μαθητές να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, καθώς σε μια σειρά από σχολεία η πρόσβαση σε ζεστό νερό και θέρμανση είναι περιορισμένη.

Καθώς προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρή Κομμουνιστική Οργάνωση Νεολαίας, ριζωμένη στην εργατική νεολαία, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς, αντλούμε πολύτιμες εμπειρίες από τους καθημερινούς αγώνες και τις πολιτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας

Η νεολαία είναι μία από τις ομάδες που βιώνει περισσότερο την εκμετάλλευση του καπιταλιστικού συστήματος. Πλήττεται από τις κοινωνικές περικοπές και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης. Η τάξη των καπιταλιστών αξιοποιεί τα μέτρα λιτότητας και διάφορες μορφές συμβάσεων ευέλικτης εργασίας για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. Η νεολαία, ειδικά όσοι αποφοιτούν από το σχολείο, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και τη χαμηλόμισθη εργασία, που είναι κατώτερη των προσόντων τους. Συχνά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να έχουν το δικό τους σπίτι ή να κάνουν οικογένεια. Ο ταξικός διαχωρισμός οξύνεται μεταξύ των νέων.

Είναι μία από τις ομάδες που είναι περισσότερο δυσαρεστημένες με το οικονομικό σύστημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κομμουνιστική Νεολαία να τους οργανώσει και να τους δείξει ότι η λύση δεν βρίσκεται στον εθνικισμό, αλλά στην ταξική πάλη.

Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Μεξικό

Παρά τις προσπάθειες της αστικής τάξης να σβήσει τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού του 20ού αιώνα, να διασπείρει τον αντισοβιετισμό και τον αντικομμουνισμό, όπως επίσης και να εδραιώσει την ιδέα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στον καπιταλισμό, κάθε φορά, είναι όλο και περισσότεροι οι νέοι των οποίων η ταξική συνείδηση τους ωθεί να κινητοποιούνται ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, τις επιθέσεις στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και την επιστήμη που εξαπολύουν οι αστικές κυβερνήσεις στις χώρες μας. Στο Μεξικό, όπως και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, η μόνη εναλλακτική είναι η Σοσιαλιστική Επανάσταση (...)

Στο Μεξικό, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας παλεύει μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού για την οργάνωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ανάμεσα στους μαθητές από τα διάφορα σχολεία της χώρας, για μία αξιοπρεπή εκπαίδευση και ζωή, παρά τις προσπάθειες της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Λόπεζ Ομπραδόρ και του κόμματός του, Μορένα, να αποστρατευτεί η εργατική τάξη και να πειστεί ότι η αλλαγή των συνθηκών ζωής τους εξαρτάται από το αστικό κράτος.

Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών, Ισπανίας

Οι ΚΝΚ παρακολουθούμε στενά τους αγώνες των κομμουνιστών αδελφών μας στην Ελλάδα. Η ιστορική σας νίκη στις φοιτητικές εκλογές, ο ρόλος σας στους αγώνες που διεξήγαγαν οι εργάτες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, η δουλειά σας στην εργατική τάξη των μεταναστών και η αυξανόμενη ικανότητά σας να οργανώνετε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι μερικά μόνο παραδείγματα, που δείχνουν την αυξανόμενη επιρροή σας στην ελληνική νεολαία: Παραδείγματα που δείχνουν ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ αποτελούν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, μια νησίδα ελπίδας μέσα στους χαλεπούς καιρούς του πολέμου.

Στις 26 Φεβρουαρίου αναχωρεί αντιπροσωπεία της ΚΝΕ για την Τουρκία

Με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή, θα μεταβεί στις 26-28 Φεβρουαρίου στην Τουρκία, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και θα εκφράσει την αλληλεγγύη της στην Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, που στο πλευρό του ΚΚ Τουρκίας, βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της λαϊκής αλληλεγγύης στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό.

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές και θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΚΝ Τουρκίας. Με αυτόν τον τρόπο παίρνει σάρκα και οστά η αποστολή αλληλεγγύης που ανακοίνωσε το ΚΣ της ΚΝΕ στο 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης. Το επόμενο διάστημα θα πληθύνουν οι πρωτοβουλίες για την έκφραση έμπρακτης στήριξης στον συριακό και τον τουρκικό λαό.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση της αλληλεγγύης και τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας. Είναι συγκλονιστική η ανταπόκριση του λαού και της νεολαίας της χώρας μας στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους γείτονες λαούς που δοκιμάζονται. Ηδη, πάνω από 100 τόνοι υλικής βοήθειας έχουν φτάσει στον προορισμό τους, ενώ συνεχίζεται η πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ