ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023
Σελ. /24
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Με ισχυρό ΚΚΕ, να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία

Την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές ώστε να ενισχυθεί και η πάλη του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία με όλους τους σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις, έθεσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στην περιοδεία στα Νοσοκομεία Πύργου, Αμαλιάδας καθώς και στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων.

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα, που αντιμετωπίζουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα, που έγιναν ακόμη μεγαλύτερα τα τελευταία χρόνια απ' την εμφάνιση της πανδημίας, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα, που είναι και απαίτηση των εργαζομένων σ' αυτά αλλά και του λαού, της άμεσης ενίσχυσής τους για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας οι νοσηλείες ξεκίνησαν τους τελευταίους... μήνες, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, ενώ στο Νοσοκομείο Πύργου η Παθολογική Κλινική συνεχίζει να «εξυπηρετείται» με τη γνωστή λογική - του υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ - των «μπαλωμάτων» με μετακινούμενους παθολόγους από Πάτρα και Τρίπολη, εφόσον σε αυτό υπάρχει μόνο ένας, ενώ στα Κρέστενα η Μονάδα επιδιώκεται να κλείσει απ' το 2012 και μετά.

Πολύτιμο στήριγμα στον αγώνα γιατρών και υγειονομικών η παρέμβαση του ΚΚΕ

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με αντιπροσωπείες των Σωματείων Εργαζομένων στα δύο πρώτα νοσηλευτικά ιδρύματα, ο Νίκος Καραθανασόπουλος θύμισε παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει το ΚΚΕ εντός (με Ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό), αλλά και εκτός Βουλής, μαζί με εργατικούς και λαϊκούς φορείς για πραγματική στήριξη των νοσοκομείων και του προσωπικού τους ώστε να παρέχονται επαρκείς υπηρεσίες στον λαό.

Τέτοια ήταν, μεταξύ άλλων, η κοινή παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που με κεντρικό σύνθημα «Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται», πλαίσιο αιτημάτων σύμφωνα με τις σημερινές αυξημένες ανάγκες, οργάνωσαν κινητοποιήσεις στις περιοχές τους πέρυσι, που αγκαλιάστηκαν από δεκάδες εργατικούς - λαϊκούς φορείς.

Συνεχείς ήταν οι παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας με συνδικάτα και λαϊκούς φορείς της Ηλείας, όπως το φθινόπωρο του 2021, αλλά και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων στον νομό, συνολικά της δημόσιας Υγείας, με κινητοποιήσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Μέσα και από τα παραδείγματα αναδείχθηκε η σημασία να είναι δυνατό το ΚΚΕ, ισχυροποιώντας και τα ποσοστά του στις εκλογές, εκλέγοντας επιπλέον βουλευτές, δυναμώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τους καθημερινούς αγώνες εργαζομένων και λαού, απέναντι σε οποιαδήποτε νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το παράδειγμα του ΓΝ Αμαλιάδας, όπου με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει εγκαινιαστεί... τρεις φορές, μια ολόκληρη νέα πτέρυγα νοσηλείας με καινούργιο μηχανολογικό εξοπλισμό (ιατρικά μηχανήματα κ.ά.) παραμένει εκτός λειτουργίας απ' τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, δείγμα της λογικής του πώς αντιμετωπίζουν τα αστικά κόμματα την Υγεία του λαού.

Στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων από τη συζήτηση αναδείχθηκε η πολύτιμη δράση των υγειονομικών, από κοινού με τον λαό, ενάντια στη συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισής της που επιχειρείται διαχρονικά απ' τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απ' το 2012. Αγώνας που συνεχίζεται για στελέχωση της Μονάδας στο ύψος των αναγκών, απέναντι στη λογική της συρρίκνωσης.

Αναγνωρίστηκε, επίσης, η πολύτιμη παρέμβαση του ΚΚΕ εντός και εκτός Βουλής, που συνολικά είχε αποτέλεσμα η Μονάδα να μη σταματήσει να λειτουργεί.

«Οσο πιο ισχυρό αναδειχθεί το ΚΚΕ μετά τις εκλογές, με αδύναμη αντίστοιχα οποιαδήποτε κυβέρνηση, τόσο πιο δυνατός μπορεί να είναι και ο αγώνας του λαού και των εργαζομένων και για τη δημόσια δωρεάν Υγεία, κόντρα στις τραγικές ελλείψεις και την ιδιωτικοποίησή της που προωθείται», τονίστηκε απ' τα κλιμάκια της ΤΕ Ηλείας, όπου συμμετείχαν και οι υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στον νομό Νατάσα Παναγιωτάρα και Αθανασία Ξενοστάθη.

Εκδηλώσεις και συσκέψεις

Τρίτη 28 Φλεβάρη

- Στις 6 μ.μ. στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3) θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.

- Στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α) θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική.

- Στις 6 μ.μ. στη Λάρισα, στο Επιμελητήριο (Παπακυριαζή 44, 2ο όροφος), θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον νομό Λάρισας.

Τετάρτη 1η Μάρτη

- Στις 6.30 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

- Στις 6.30 μ.μ. η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στο Eργατικό Kέντρο Ναυπλίου με θέμα «Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρούς αγώνες της εργατικής τάξης». Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Τουρισμού - Επισιτισμού Αττικής.

- Στις 6.30 μ.μ. οι Κομματικές Ομάδες ΑμεΑ και Γονιών ΑμεΑ και οι Κομματικές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Οι οικογένειες των ΑμεΑ χτυπήθηκαν από την κρίση και είναι ξανά στο στόχαστρο. Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, η μόνη διέξοδος», στο Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας του Συνδικάτου Οικοδόμων.

ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΟ ΕΒΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσφέρουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Μέλη και φίλοι του Κόμματος από την ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής και την ΤΟ ΕΒΕ Αττικής προσφέρουν στο ΚΚΕ, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, το ποσό των 2.500 ευρώ και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, όπως αναφέρουν, «για να μπορέσει το Κόμμα μας να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις των πολιτικών αναμετρήσεων» και δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη, να κάνουν τη νύχτα μέρα για την αποφασιστική ενίσχυση του Κόμματος. Οι εισφορές συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες στις Κομματικές Οργανώσεις.

Θεματικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

-- Εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για την Ενέργεια. Ως εδώ! Την απάντηση θα την δώσουμε μαζί απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών και Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ-ΤΚΜ (λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49). Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Παρέμβαση θα κάνει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

-- Εκδήλωση με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε επιτελικό είτε "επιτελικό" είτε "δίκαιο" εχθρικό για τον λαό» διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Δημοσίου της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση με θέμα «Λαϊκή στέγη vs τράπεζες και funds»

Εκδήλωση με θέμα «Λαϊκή στέγη vs τράπεζες και funds. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός με το ΚΚΕ δυνατό!» οργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Τετάρτη 1 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Αλέκα» (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, πλατεία Γαρδένια) στου Ζωγράφου. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Βάλσαμο Συρίγο, υποψήφιο βουλευτή Ανατ. Αττικής, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Αναγνώστου, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αττικής και υποψήφιο βουλευτή Νότιου Τομέα, Δανάη Κυλάκου, πρόεδρο του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθήνας, Ανδρέα Καραβίδα, δημοτικό σύμβουλο Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιο βουλευτή Νότιου Τομέα, και Θανάση Καλαμπαλίκη, πρόεδρο της ΟΒΣΑ και υποψήφιο βουλευτή Νότιου Τομέα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ