ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
Σελ. /28
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ»
Συζήτηση με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας

Συζήτηση με θέμα «Γίνε πρωταγωνίστρια στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, με δυνατό ΚΚΕ», διοργανώνει την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12.00, στην αυλή του, το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Βικτώρια).

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προεργασίας για το 2ο Φεστιβάλ Χορού του Στεκιού, στο οποίο θα αναδειχθούν πλευρές αυτού του θέματος.

Τη συζήτηση θα ανοίξει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.


80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Το Σάββατο 4/3 η εκδήλωση της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ στην Καισαριανή

Στις 7 μ.μ., στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, με θέμα «Οι νέοι της ΕΠΟΝ μάς δείχνουνε τον δρόμο, βαδίζουμε στα χνάρια τους να αλλάξουμε τον κόσμο», πραγματοποιεί η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Σειρά πολύμορφων δράσεων πραγματοποιεί επίσης το Τομεακό Συμβούλιο Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ, μπροστά στην εκδήλωση της ΟΠ Αττικής. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. προγραμματίζει επίσκεψη - ξενάγηση στο Μουσείο ΕΑΜικής Αντίστασης στην Καισαριανή από το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και στις 7.30 μ.μ. προβολή ταινίας στο Στέκι Πολιτισμού «Ανδρέας Λυκουρίνος» της Καισαριανής (Ερυθρού Σταυρού 29, δίπλα στο Σκοπευτήριο). Το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 11 π.μ. προχωρά σε κατάθεση στεφάνου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν επίσης ιστορικούς περιπάτους με τίτλο «80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε - Μαθαίνουμε την Ιστορία της γειτονιάς μας»:

Το Σάββατο 4 Μάρτη:

- Η ΤΟ Ημαθίας στη Νάουσα, στις 10 π.μ. από την πλατεία.

- Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 12 μ. από το Γεντί Κουλέ.

Την Κυριακή 5 Μάρτη:

- Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 12 μ. από το Πάρκο Αγίου Θεράποντα.

Εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ
  • Το Σάββατο 4 Μάρτη:

- Η ΟΒ Εργαζομένων Βόλου, στις 19.00, στο καφέ «Νότος», θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με θέμα «Οι νέοι εργαζόμενοι τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ!». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

- Η ΟΒ Εργαζομένων Τρικάλων, στις 19.00, στο καφέ «Σουίτα» θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με θέμα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με δυνατό ΚΚΕ!». Θα μιλήσει ο Σπύρος Κλάντζος, Γραμματέας του ΤΣ Τρικάλων και μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

  • Την Κυριακή 5 Μάρτη:

- Στον Τύρναβο, στις 18.00, στο αναψυκτήριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με μαθητές και άλλους νέους με θέμα «Κόντρα στο ρεύμα με το κεφάλι ψηλά, ψηφίζουμε και αγωνιζόμαστε με ιδανικά». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

- Η ΟΒ Πέλλας της ΚΝΕ διοργανώνει στην Εδεσσα, στις 17.00, εκδήλωση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ