ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Μάρτη 2023
Σελ. /28
Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που παλεύει για να αλλάξει πορεία ο τόπος

Περιοδεία του Κ. Παπασταύρου στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

RIZOSPASTIS

Στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία του Κόμματος. Στην περιοδεία συμμετείχε ο Χρήστος Τσοκάνης, επίσης υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος και πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων του δήμου Ασπροπύργου.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Κ. Παπασταύρου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, αρχικά σε συγκέντρωση που έγινε στον χώρο της συντήρησης, στη συνέχεια με τους εργαζόμενους των θαλάμων ελέγχου (control room) του διυλιστηρίου και του εστιατορίου.

Με τις ερωτήσεις τους οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για τη λεηλασία του εισοδήματός τους από την ακρίβεια και τους αντεργατικούς νόμους που πετσοκόβουν δικαιώματα, για τους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια, για τα χάλια της Υγείας και Παιδείας, όπως είπαν, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τις θέσεις του ΚΚΕ, έθεσαν ερωτήσεις ακόμα και για το «πώς θα πάρουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο, πώς θα γίνει ο διαμοιρασμός», όπως αναφέρθηκε, και άλλα πολλά.

Ο Κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι αυτά ακριβώς τα ζητήματα που βασανίζουν τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους, είναι που πρέπει να μπουν στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης και να αποτελέσουν κριτήρια για την πολιτική στάση του καθενός.

Είναι ένα ερώτημα, τόνισε, αν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους θα δώσουν για ακόμα μια φορά το «πράσινο φως» να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που χειροτερεύει μέρα με τη μέρα την καθημερινότητά τους, θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ή αν «θα ακουστεί και με την ψήφο ένα δυνατό φτάνει πια, ένα "ως εδώ", μια μαχητική άρνηση στο να συνεχίσουμε εμείς να πληρώνουμε το μάρμαρο και όχι το μεγάλο κεφάλαιο».

Σημείωσε ότι κάθε νέα κυβέρνηση θα συνεχίζει το έργο της επόμενης, κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί γίνεται χειρότερο κάθε μέρα το σύστημα, γίνεται χειρότερο και το οικονομικό σύστημα που διψά για όλο και περισσότερα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων και το πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί.

Το ΚΚΕ, τόνισε, μπαίνει και θα μπει ακόμα περισσότερο ανάλογα με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός εμπόδιο σε νέες αντιλαϊκές εξελίξεις, θα παλέψει για μέτρα ανακούφισης, θα πρωτοστατεί στους αγώνες του, στην οργάνωση της λαϊκής πάλης. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που καίει τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας και ανοίγει την προοπτική.

«Αλλά πάνω απ' όλα, το ΚΚΕ είναι η δύναμη που παλεύει για να αλλάξει πορεία ο τόπος». Εφερε ως παράδειγμα τέτοιους κλάδους της οικονομίας όπως είναι η Ενέργεια, τα διυλιστήρια, οι στρατηγικής - για τα συμφέροντα του λαού - σημασίας βιομηχανίες, που αν απελευθερωθούν οι δυνατότητές τους από τα δεσμά του κέρδους των καπιταλιστών και των ανταγωνισμών τους, θα μπορέσουν να γίνουν εργαλεία ευημερίας για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. «Αυτό μπορεί να συμβεί - επισήμανε - με έναν κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, στα πλαίσια του οποίου ένας ενιαίος φορέας Ενέργειας θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας από τους λιγνίτες και τις εξορύξεις μέχρι και την ηλιακή ενέργεια», οι εργαζόμενοι αντί να χρυσοπληρώνουν το ρεύμα «θα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους με συνθήκες εργασίας και ωράρια αντίστοιχα της σύγχρονης πραγματικότητας και δυνατότητας».

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη

- Στις 6.30 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας καλεί σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

- Στις 6.30 μ.μ. η ΤΕ Αργολίδας καλεί σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου με θέμα «Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρούς αγώνες της εργατικής τάξης». Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Τουρισμού - Επισιτισμού Αττικής.

- Στις 6.30 μ.μ. οι Κομματικές Ομάδες ΑμεΑ και Γονιών ΑμεΑ και οι Κομματικές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών Συνοικιών Αττικής καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Οι οικογένειες των ΑμεΑ χτυπήθηκαν από την κρίση και είναι ξανά στο στόχαστρο. Η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, η μόνη διέξοδος», στο Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδαρίου - Αγίας Βαρβάρας του Συνδικάτου Οικοδόμων.

- Στις 7 μ.μ. η ΤΕ Σερρών, με αφορμή τον έναν χρόνο από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, καλεί σε εκδήλωση στο καφέ «Αμάν». Θα μιλήσει ο Γιάννης Χουβαρδάς, πολιτικός επιστήμονας - διεθνολόγος, υποψήφιος βουλευτής Σερρών.

- 7 μ.μ. ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα παρευρεθεί σε σύσκεψη που διοργανώνει η ΚΟ Ναυπάκτου, μαζί με τον Κώστα Σιέττο, επίσης υποψήφιο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το Κόμμα.

- Στις 6 μ.μ. σε σύσκεψη στην Πέλλα, στο Πνευματικό Κέντρο Γυψοχωρίου, και στις 8.30 μ.μ. σε σύσκεψη στην Εδεσσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσημερίου, θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη

- Στις 4 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά και οι Κομματικές Ομάδες ΑμεΑ και Γονιών ΑμεΑ πραγματοποιούν εκδήλωση στην αίθουσα του Β' Κοινοτικού Διαμερίσματος Πειραιά. Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά. Θα παρέμβουν η Δήμητρα Σταμέλλου, γιατρός, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά, και ο Χάρης Χουρδάκης, επικεφαλής της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.

- Στις 6 μ.μ., σε σύσκεψη στα Παλατίτσια του δήμου Βέροιας, και στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα της κοινότητας στην Επισκοπή, θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας.

- Στις 6 μ.μ., σύσκεψη στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ομιλήτρια την Μαρία Τσολάκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 6:30 μμ εκδήλωση της ΚΟ Ευρυτανίας στο Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου για την παρουσίαση των υποψηφίων του Ν. Ευρυτανίας. Θα μιλήσει ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Ιτέας πραγματοποιεί σύσκεψη στο κτίριο «Μακεδών» στην Κίρρα Φωκίδας, με ομιλητή τον Δρόσο Τσελέ, υποψήφιο βουλευτή Φωκίδας του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ. η ΤΕ Γρεβενών καλεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην ΠΕ Γρεβενών.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Καστοριά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ στην Καστοριά, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Στην ομιλία του ο Ρ. Μαρούδας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Εχει τη σφραγίδα της ΕΕ, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Εχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων, που και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησαν αλλά διεύρυναν παραπέρα. Γι' αυτό λέμε ξεκάθαρα: Κάθε επόμενη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης θα είναι ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη».

Επίσης έκανε αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και στις κατακτήσεις που απέσπασε το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, ενώ κατήγγειλε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης στην άρνησή της να ικανοποιήσει το σύνολο των διεκδικήσεων των αγροτών.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Καστοριά:

Βλάχου Ελενα, ειδικευόμενη παιδίατρος στο ΓΝ Καστοριάς, ταμίας στο ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Γραμμένου Αννέτα, φυσικός. Δημοτική σύμβουλος Αργους Ορεστικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καστοριάς και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ.

Τίγκας Γιώργος, δάσκαλος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεματικές εκδηλώσεις από Οργανώσεις του ΚΚΕ

- Εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για την Ενέργεια. Ως εδώ! την απάντηση θα την δώσουμε μαζί απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια» πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών και Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ - ΤΚΜ (Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49). Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Παρέμβαση θα κάνει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

- Εκδήλωση με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε "επιτελικό" είτε "δίκαιο", εχθρικό για τον λαό» πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις Δημοσίου της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Επίσκεψη του Θ. Παφίλη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει σήμερα Τετάρτη ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

  • Στη 1 μ.μ. θα περιοδεύσει στην επιχείρηση «Ohonos» και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους.
  • Στις 3.30 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη της ΚΟ Δικηγόρων, στο καφέ «The Barrister Lounge» (Φράγκων 2-4).
  • Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟ Ε' Διαμερίσματος Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο «Αμαλία».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ