ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ στην κάλπη, ψήφος ελπίδας για τον λαό και τη νεολαία

Σε μαζική συγκέντρωση στο Ε' Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης μίλησε χτες ο Θ. Παφίλης

Σε μαζική συγκέντρωση των ΚΟ Ε' Διαμερίσματος της Τομεακής Οργάνωσης Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στην τραγωδία στα Τέμπη και στους υπαίτιους, αλλά και σε όλα τα προβλήματα που καίνε τον λαό όπως οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις κ.ά. Κάλεσε τον λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να κάνουν τον αιφνιδιασμό στις εκλογές λέγοντας: «ΚΚΕ στην κάλπη: Ψήφος τιμωρίας, αλλά κυρίως ψήφος ασπίδας για τον λαό και τις νέες επιθέσεις που θα δεχτεί. Ψήφος ελπίδας για το αύριο για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος».

Απευθυνόμενος στους νέους «των λαϊκών στρωμάτων που συντρίβονται τα όνειρά τους μέσα στις μυλόπετρες της ανεργίας, των 200-300 ευρώ, στην αβεβαιότητα για το αύριο και τους λέμε: Η πρώτη ψήφος η νεανική να έχει τα τρία δοξασμένα γράμματα ΚΚΕ».

«Εμείς λέμε τη μεγάλη αλήθεια που κανένα άλλο κόμμα δεν τολμάει να πει: Η καπιταλιστική ανάπτυξη, στην οποία όλοι ορκίζονται, όπως και η καπιταλιστική κρίση, είναι μια κακή, μία εχθρική προοπτική, για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα».

Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, «γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ κατατίθεται στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και εκεί μένουν. (...) Ρίξτε περισσότερο κόκκινο χρώμα στη μαυρίλα του αστικού πολιτικού συστήματος».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τον λαό της Θεσσαλονίκης, ζητήματα υποδομών, έλλειψη αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, τα οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης κ.ά., τονίζοντας πως «όσο ακολουθείται αυτός ο αδιέξοδος δρόμος, ούτε στη δευτέρα παρουσία δεν θα ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες του λαού της Θεσσαλονίκης».

Νωρίτερα ο Θ. Παφίλης μίλησε σε σύσκεψη δικηγόρων, μεταξύ των οποίων παραβρέθηκαν ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Γιάννης Κοτζαμανίδης, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ
Αν είναι όλα προδιαγεγραμμένα όποιος κι αν κυβερνήσει, τι μπορεί να κάνει ένας νέος;

Προδιαγεγραμμένη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων, η πολιτική των αστικών κομμάτων.

Προδιαγεγραμμένη όμως δεν είναι η στάση της νεολαίας και του λαού. Ισα ίσα που αυτή είναι η μεταβλητή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι ο παράγοντας που μπορεί να αλλάξει την εξίσωση. Δηλαδή να πάψει ο κόσμος να παραμένει θεατής των εξελίξεων, να περιμένει σωτήρες, αντίθετα να μπει ο ίδιος στο παιχνίδι.

Από τη θέση του θεατή και την εξέδρα κανένας δεν έβαλε γκολ. Για να βάλουμε γκολ πρέπει να μπούμε στο γήπεδο, να δώσουμε τη μάχη και να παλέψουμε, και έχουμε πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι όταν ο λαός πάλεψε, κέρδισε.

Πώς κέρδισαν για παράδειγμα οι φοιτητές την ακύρωση στην πράξη της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια; Οταν περίμεναν σωτήρες, τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε να μην απαντάμε με ένταση στην ένταση; 'Η όταν οι ίδιοι οργανώθηκαν, πάλεψαν και στείλανε την πανεπιστημιακή αστυνομία σπίτι της;

Πώς κέρδισαν οι μαθητές μέτρα προστασίας από την πανδημία, κάλυψη κενών στους εκπαιδευτικούς, μια σειρά άλλα μέτρα; Οταν έκατσαν στ' αυγά τους; 'Η όταν οργανώθηκαν μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια και πάλεψαν μαζί με τους καθηγητές τους και άλλους για όλα αυτά τα αιτήματα;

Πώς κέρδισαν οι αγρότες το αφορολόγητο πετρέλαιο και άλλα μέτρα ανακούφισης; Οταν περίμεναν τον έναν ή τον άλλο πολιτευτή στο χωριό να τους πείσει ότι αυτός θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους; 'Η όταν μπήκαν στον αγώνα, στα μπλόκα της αγροτιάς, σπάζοντας τον τσαμπουκά της κυβέρνησης;

Πώς κατάφεραν να αποκρούσουν τις απολύσεις οι εργαζόμενοι της «e-food», που κόκκινο ποτάμι πλημμύρισαν την Αθήνα και άλλες πόλεις, οι εργαζόμενοι στην COSCO και οι οικοδόμοι να υπογράψουν ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κ.ο.κ.

Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι αν ο λαός πιστέψει στη δύναμή του μπορεί να σταματήσει να είναι ο καρπαζοεισπράκτορας των κυβερνήσεων, αντίθετα να γίνει αυτός ικανός να πιέζει, να είναι απειλητικός απέναντι σε οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, έτσι ώστε να κερδίζει ανάσες ανακούφισης, να βάζει εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική, να ανοίξει έναν άλλο δρόμο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση παλεύει, και είναι δύναμη και όπλο της νεολαίας και του λαού, ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να φωτίζει και μέσα στη Βουλή και να αποκαλύπτει όλα όσα έρχονται. Για να τους «γλεντάει», να το πούμε λαϊκά, για να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα να σώζει τα σπίτια του λαού, στους αγώνες, στις κινητοποιήσεις τους παντού, ακόμα κι αν διώκεται γι' αυτό. Για να μπορεί να αντιπαλεύει στην ουσία της αυτήν την πολιτική.

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ»
Συζήτηση με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ - «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Βικτώρια) οργανώνει συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8η Μάρτη). Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προεργασίας για το 2ο Φεστιβάλ Χορού του Στεκιού, στο οποίο θα αναδειχθούν πλευρές αυτού του θέματος.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αυλή του Στεκιού και έχει τίτλο: «Γίνε πρωταγωνίστρια στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, με δυνατό ΚΚΕ». Τη συζήτηση θα ανοίξει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Το Σάββατο 4/3 η εκδήλωση της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ στην Καισαριανή

Στις 7 μ.μ., στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, με θέμα «Οι νέοι της ΕΠΟΝ μάς δείχνουνε τον δρόμο, βαδίζουμε στα χνάρια τους να αλλάξουμε τον κόσμο», πραγματοποιεί η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ στην Καισαριανή.

Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

  • H προσυγκέντρωση για τις Οργανώσεις της ΚΝΕ έχει οριστεί στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Υμηττού και Εθνικής Αντιστάσεως από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς το γήπεδο.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Θεματικές εκδηλώσεις από Οργανώσεις του ΚΚΕ

-- Εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για την Ενέργεια. Ως εδώ! Την απάντηση θα τη δώσουμε μαζί απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια και φτώχεια» πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών και Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ - ΤΚΜ (Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49). Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Παρέμβαση θα κάνει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

-- Εκδήλωση με θέμα «Αστικό κράτος: Είτε "επιτελικό" είτε "δίκαιο", εχθρικό για τον λαό» πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις Δημοσίου της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 4 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Δραστηριότητα στην Κ. Μακεδονία

Σε συσκέψεις με αγρότες και κτηνοτρόφους, στην Κεντρική Μακεδονία, θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ:

Σήμερα Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στα Παλατίτσια του δήμου Βέροιας και στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα της κοινότητας στην Επισκοπή.

Την Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα Κουφάλια θα συναντηθεί με τη διοίκηση του ΓΠΣ και του ΤΟΕΒ, στις 12 μ., στο καφέ «Κλασικό» θα συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στην αίθουσα της κοινότητας Βασιλικών.

Επίσης, στις 7.30 μ.μ., στον «Χαΐνη» (Αιτωλικού 2) θα μιλήσει η Νικολέττα Θεογνώστου, υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μετατέθηκε για τη Δευτέρα 6 Μάρτη η εκδήλωση για τη λαϊκή στέγη

Λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, όπως και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη σεβασμού η προγραμματισμένη για χθες εκδήλωση με θέμα «Λαϊκή στέγη vs τράπεζες και funds»μετατέθηκε για τη Δευτέρα 6 Μάρτη, σε ώρα και χώρο που θα ανακοινωθεί άμεσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ