ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Υψηλές βλέψεις διάκρισης για την ελληνική ομάδα

Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη οι 19 Ελληνες αθλητές/τριες ξεκινούν τις προσπάθειές τους στη διοργάνωση που αρχίζει σήμερα

Προσδοκίες βάθρου συγκεντρώνει το δίδυμο των Ν. Κυριακοπούλου και Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ

INTIME SPORTS

Προσδοκίες βάθρου συγκεντρώνει το δίδυμο των Ν. Κυριακοπούλου και Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ
Στη σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη από τη σύγκρουση των δύο τρένων, τα μέλη της ελληνικής αποστολής στίβου ξεκινούν σήμερα τις προσπάθειες διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη (από σήμερα, Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 5 Μάρτη). Για την τραγωδία στα Τέμπη το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση προς τις οικογένειες των θυμάτων ενώ εκφράζει τις ευχές του στους τραυματίες για γρήγορη ανάρρωση. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και κατόπιν σχετικού αιτήματος οι Ελληνες αθλητές/τριες θα αγωνιστούν φορώντας το σήμα του πένθους στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.

Στο αγωνιστικό μέρος, με 19μελή ομάδα, στην οποία το «παρών» δίνουν και τα σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου, η Ελλάδα ρίχνεται στους αγώνες με αρκετές και υψηλές προσδοκίες διάκρισης.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους και πρόσφατα κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο (8,41 μ.), Μίλτος Τεντόγλου, αποτελεί το ...βαρύ χαρτί της αποστολής συγκεντρώνοντας ελπίδες πρωτιάς. Ο ίδιος στοχεύει σε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση επιδιώκοντας να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στον θεσμό, μετά από αυτά στις διοργανώσεις το 2017 και το 2021.

Σε μια ακόμη διάκριση στοχεύουν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του, Γ. Πομάσκι

Eurokinissi Sports

Σε μια ακόμη διάκριση στοχεύουν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο προπονητής του, Γ. Πομάσκι
Από κει και πέρα, με υψηλές φιλοδοξίες θα παρουσιαστεί στους αγώνες ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ δείχνοντας να διανύει μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας αφού πρόσφατα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 5,86 μ. που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ (στον κλειστό στίβο).

Με στόχο να φθάσουν στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου στη διοργάνωση θα αγωνιστούν στο επί κοντώ γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Με την δεύτερη να θέλει στους αγώνες της Κωνσταντινούπολης να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο στην προηγούμενη διοργάνωση και την πρώτη να επιδιώκει την επιστροφή στις θέσεις βάθρου (4η το 2021) έχοντας ως εφαλτήριο την πρωτιά στη διοργάνωση του Βελιγραδίου (2017).

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και ευελπιστεί σε συμμετοχή στον ημιτελικό των 60 μ. με εμπόδια. Στο ίδιο αγώνισμα τη διάκριση θα κυνηγήσει και η Αναΐς Καραγιάννη στην πρώτη της συμμετοχή σε παρόμοια διοργάνωση. Με φόρα από την καλή παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, τον περασμένο Αύγουστο, ο Αντώνης Μέρλος επιδιώκει μια αντίστοιχη εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη. Προσπαθώντας να ξεπεράσει και τον τραυματισμό του που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα ο πλέον... παλιός της ελληνικής αποστολής Κώστας Δουβαλίδης θα προσπαθήσει για το καλύτερο στη συμμετοχή του σε μια ακόμη αντίστοιχη διοργάνωση.

EUROLEAGUE
Με την Εφές στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ

Με το ενδεχόμενο αναβολής, λόγω του τριήμερου πένθους εξαιτίας της τραγωδίας στα Τέμπη, να παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά χθες το απόγευμα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Εφές για την 26η αγωνιστική της Euroleague (21.00 - Novasports Prime).

Να σημειωθεί ότι η αναβολή αθλητικών αγώνων λόγω πένθους αφορά εγχώριες εκδηλώσεις, ωστόσο οι πληροφορίες ήθελαν να τίθεται θέμα και για το ματς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ αλλά και για το αυριανό του Ολυμπιακού εκτός έδρας, στην Ιταλία κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Μάλιστα, εξαιτίας του γενικότερου κλίματος, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Χρήστος Σερέλης απέφυγε χθες να προβεί σε σχόλια για το προγραμματισμένο ματς.

ΓΑΛΛΙΑ
«Εφυγε» ο θρύλος Ζιστ Φοντέν

Σε ηλικία 89 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Ζιστ Φοντέν.

Ο Φοντέν κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τη Νις, σημειώνοντας μάλιστα 52 γκολ σε 83 ματς κατά τη διάρκεια τριών σεζόν. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Ρεμς, με την οποία πήρε μέρος και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1959.

Σε διεθνές επίπεδο αγωνίστηκε 21 φορές με την Εθνική Γαλλίας και έγραψε ποδοσφαιρική ιστορία στο Μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία, όπου σημείωσε 13 γκολ, τα περισσότερα που έχει βάλει οποιοσδήποτε παίκτης σε ένα μόνο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ελληνική αποστολή
Ανδρες

60μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

800μ.: Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

Υψος: Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟK)

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων), Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων)

Γυναίκες

60μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

400μ.: Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων)

3.000μ.: Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ)

60μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης), Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ)

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009)

Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Αναβλήθηκαν οι αγώνες για τα ημιτελικά

Η τραγωδία με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη οδήγησε την ΕΠΟ σε απόφαση για αναβολή της διεξαγωγής των προγραμματισμένων για χθες ημιτελικών του Κυπέλλου, Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Λαμία - ΠΑΟΚ. Η αναβολή συμφωνήθηκε μεταξύ των ιθυνόντων της Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης, λόγω του τριημέρου πένθους που κηρύχθηκε στην χώρα.

Θυμίζουμε ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα αναμετρούνταν στη ρεβάνς της νίκης της «Ενωσης» με 3-0 στο πρώτο ματς, ενώ Λαμία και ΠΑΟΚ θα έδιναν τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά, καθώς είχε ήδη αναβληθεί εξαιτίας χιονόπτωσης στη Φθιώτιδα. Με δεδομένη και την έλλειψη ελεύθερων ημερομηνιών, οι πληροφορίες θέλουν τον αγώνα στη Λαμία να διεξάγεται την επόμενη Τετάρτη 8/3, τις δε ρεβάνς σε Φάληρο και Τούμπα να μετατίθενται για το διήμερο 12-13/4.

Το σημερινό πρόγραμμα

18.00: 800 μ. ανδρών - προκριματικά (ΚΟΤΙΤΣΑΣ)

18.05: Υψος γυναικών - προκριματικά

18.12: Σφαιροβολία ανδρών - προκριματικά

18.40: 800 μ. γυναικών - προκριματικά

18.53: Τριπλούν ανδρών - προκριματικά (ΤΣΙΑΜΗΣ, ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ)

19.30: 3.000 μ. γυναικών (ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ)

19.40: Σφαιροβολία γυναικών - προκριματικά

20.05: 1.500 μ. ανδρών - προκριματικά

Οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ3

SUPER LEAGUE
Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ

Για τις 8/3 προγραμματίζεται ο αγώνας με τον Ατρόμητο που δεν είχε διεξαχθεί

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, που όριζε τη διεξαγωγή του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δεν είχε πραγματοποιηθεί μετά από ένσταση της ΑΕΚ λόγω υψομετρικής διαφοράς που υπήρχε στις δυο εστίες του γηπέδου, με την Ενωση να ζητάει πρακτικά την εφαρμογή των κανονισμών που ελλόχευαν τιμωρία του Ατρόμητου. Ωστόσο, στην εκδίκαση της υπόθεσης πρωτόδικα ο αθλητικός δικαστής δεν αναγνώρισε υπαιτιότητα των γηπεδούχων ορίζοντας τη διεξαγωγή του αγώνα. Στην ίδια γραμμή βάδισε πλέον και η Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία κατέφυγε η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την πρωτόδικη απόφαση, με την Επιτροπή να απορρίπτει την έφεση των κιτρινόμαυρων προκρίνοντας την αρχική απόφαση. Από πλευράς Ενωσης υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο παρέμενε ανοικτό χτες, με πηγές της ΠΑΕ ΑΕΚ να αναφέρουν πως θα περιμένουν το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η Super League προτίθεται να ορίσει τη διεξαγωγή του αγώνα για την Τετάρτη 8/3.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ