ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούνη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ευρώπη εντός «ατσαλένιων τειχών»
  • Ενας διαδηλωτής «κλινικά νεκρός» και δύο ακόμη νοσηλεύονται με τραύματα από αληθινά πυρά
  • Δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες συλλήψεις
  • «Ηταν μόνο η αρχή» της βίαιης και δολοφονικής αντιμετώπισης, προειδοποιούν, εμμέσως πλην σαφώς, Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι

Αστυνομικός με το όπλο προτεταμένο ενάντια στους διαδηλωτές

Associated Press

Αστυνομικός με το όπλο προτεταμένο ενάντια στους διαδηλωτές
ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΡΩΜΗ.-

Οι ηγέτες των 15 κρατών - μελών, μέσα στον πανικό τους μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές κίνημα, που δείχνει να μορφώνεται και στρέφεται και κατά της πολιτικής τους, έστρεψαν τα βέλη τους κατά των διαδηλωτών και αμέσως έκαναν έκκληση για εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων, προκειμένου να προστατευτούν μελλοντικές Σύνοδοι. Οπως πολύ χαρακτηριστικά τόνισε ο «ηγέτης της κεντροαριστεράς», Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, δεν μπορεί να επιτραπεί σε αυτόν «τον περιοδεύοντα θίασο αναρχικών» να αποτρέψει ή παρενοχλήσει οποιαδήποτε άλλη Διάσκεψη ή Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών. «Είναι πολύ σημαντικό να μην υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό σε αυτούς τους ανθρώπους», διακήρυξε ο Μπλερ, έχοντας και τη συναίνεση και των υπολοίπων.

Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ πρότεινε να υπάρξει ταξιδιωτική απαγόρευση σε πιθανούς διαδηλωτές που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορά τους: «Το μόνο που μπορεί αν βοηθήσει είναι η καταστολή» θα τονίσει ο Σρέντερ, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου η χώρα θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο των 8 ισχυροτέρων κρατών του πλανήτη, εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος, μιλώντας προς στους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι πρέπει σκεφθούμε πάρα πολύ πριν γίνει η διάσκεψη στη Γένοβα. «Αυτό που συνέβη στη Σουηδία δεν είναι τίποτε σε σύγκριση με αυτά που προετοιμάζουν στη Γένοβα». Στην ερώτηση, αν ήδη υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν έδρα απάντησε «είναι νωρίς να σας απαντήσω. Δεν μπορώ να αποφασίσω για κάτι που δε γνωρίζω απόλυτα».

Διαδηλωτής τραυματίας στο Γκέτεμποργκ δέχεται τις πρώτες βοήθειες

Associated Press

Διαδηλωτής τραυματίας στο Γκέτεμποργκ δέχεται τις πρώτες βοήθειες
Το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Γκέτεμποργκ, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Κλαούντιο Σαγιόλα. Εξετάστηκαν πολλές λύσεις, όπως η αναβολή της ημερομηνίας 20-22 Ιουλίου, η αλλαγή της έδρας σε μια τοποθεσία που θα είναι ελεγχόμενη. Ετσι αναφέρθηκε η πόλη Καμπιόνε που βρίσκεται στα σύνορα με την Ελβετία. Τρίτη εκδοχή, να παραμείνει η Γένοβα, κλείνοντας την πόλη, εντός ενός «ατσάλινου τοίχους» για 5 μέρες και να κηρυχτεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Δηλαδή, κλείνοντας το αεροδρόμιο, τα λιμάνια, το σιδηροδρομικό σταθμό και τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην πόλη, δηλαδή να αποκλειστεί για ένα πενθήμερο από την υπόλοιπη Ιταλία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, πρόκειται για «ημίμετρα» καθώς όπως τονίζουν αναλυτές, από το Δεκέμβρη του 1999, όταν οι διαδηλωτές που στρέφουν τα βέλη κατά της παγκοσμιοποίησης έκαναν την εμφάνισή τους στο Σιάτλ, ματαιώνοντας μάλιστα τη Σύνοδο της Χιλιετίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι διαδηλώσεις αυξάνουν, πληθαίνουν και οργανώνονται ακόμη πιο πολύ και οι συγκεντρώσεις τους γίνονται πιο μαζικές και δυναμικές. Για απάντηση, ήδη σχεδιάζεται, με πρόταση του Γερμανού και του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Εκτακτη Σύνοδος των υπουργών της ΕΕ, προκειμένου να ληφθούν μέτρα.

Καλύπτουν τα γεγονότα με νέφος ψεύδους

«Συντρίψτε τον καπιταλισμό». Το σύνθημα των διαδηλωτών τα λέει όλα

Associated Press

«Συντρίψτε τον καπιταλισμό». Το σύνθημα των διαδηλωτών τα λέει όλα
Ουδείς θα μπορούσε να το φανταστεί πριν από λίγο καιρό, ότι ο πρώτος νεκρός αυτού του κινήματος, που σιγά - σιγά κατασταλάζει στην ταυτότητα των διεκδικήσεών του, θα έπεφτε κάτω από τις σφαίρες των Σουηδών αστυνομικών. Χώρας, που αν και αχνά ακόμη φαντάζει στα μάτια της οικουμένης, ως «η πιο φιλειρηνική», «η ναυαρχίδα του σκανδιναβικού σοσιαλισμού».

Νεκρός; Το τραγελαφικό είναι ότι κανείς ακόμη δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι είναι νεκρός, καθώς ακόμη και αυτό το γεγονός, καλύφθηκε από ένα νέφος ψεύδους, ή ακόμη καλύτερα του καλύτερου ψεύδους, δηλαδή της μισής αλήθειας.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ, όταν η αστυνομία με πλήρη εξάρτυση, προσπάθησε να περικυκλώσει ένα κομμάτι της διαδήλωσης που είχε προγραμματιστεί με σχεδόν αποκλειστικό σύνθημα «Για άλλη μια Ευρώπη», κατά της πολιτικής της ΕΕ και «Εξω η Σουηδία από την ΕΕ». Ομως, αποσπώντας αυτό το τμήμα της διαδήλωσης συνειδητοποίησε ότι απλά δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα επιτιθέμενη σε ένα πλήθος πάνω από 4.000 διαδηλωτές και τελικά βρέθηκε η ίδια περικυκλωμένη. Τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν με αληθινά πυρά κατά του πλήθους, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν τους «απειλούσε». Τα μοναδικά στοιχεία που μπορούν να στοιχειοθετήσουν κάποια επίθεση, είναι η άμυνα των διαδηλωτών με κάποια αντικείμενα που βρίσκονταν στο έδαφος. Οπως πέτρες ή άδεια πλαστικά μπουκάλια. Τα πιστόλια των αστυνομικών όμως ξέρναγαν θάνατο. Θα πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να γλιτώσεις. Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες. Ενας εξ αυτών, με ένα διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Το απόγευμα του Σαββάτου, το γερμανικό CNN, μετέδωσε ότι ο διαδηλωτής - πιθανά Σουηδός- πέθανε. Λίγο αργότερα απέσυρε την είδηση, ενώ το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο νεαρός «δήλωνε ότι είναι κλινικά νεκρός», αλλά δεν «πέθανε»!

«Ανθρωποκυνηγητό»

Ετσι, μέχρι στιγμής, ουδείς γνωρίζει την τύχη του. Οπως ουδείς δεν πρέπει γνωρίζει πολλά από τα περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τόσο κατά τη διάρκεια των δύο ημερών που κράτησε η Σύνοδος, όσο και αυτά που εξακολουθούν μέχρι τώρα να γίνονται. Μέχρι στιγμής, οι τραυματίες που ξεπερνούν τους 100 και οι συλλήψεις σύμφωνα με την αστυνομία είναι 568, ενώ χιλιάδες είναι οι απελάσεις, καθώς σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Γκέτεμποργκ, Χάκαν Γιάλντουνγκ, η Σουηδία κήρυξε προσωρινή εξαίρεση από τη Συνθήκη Σένγκεν και «έκλεισε τα σύνορά της», προκειμένου να απελάσει ή να αποτρέψει διαδηλωτές να εισέλθουν στη χώρα από άλλα κράτη της ΕΕ.

Στη Σουηδία, που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, από τα τεκταινόμενα, όλοι ρίχνουν το βάρος για τα έκτροπα στην αστυνομία. Πολύ χαρακτηριστικά, μήνες πριν τη Σύνοδο, η σουηδική αστυνομία είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους διοργανωτές, ένα πλήθος αριστερών οργανώσεις που συνέστησαν τις επιτροπές «Γκέτεμποργκ 2001» και «Μία άλλη Ευρώπη», ώστε να επιτραπεί η χρήση των σχολείων για στέγη στους Σουηδούς, αλλά και τους ξένους, οι οποίοι θα συρρεύσουν στην πόλη, προκειμένου να λάβουν μέρος στις διαδηλώσεις. Ομως ήδη είναι γνωστό και καταγγέλθηκε από τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, η αστυνομία την Πέμπτη επιτέθηκε στο σχολείο που τους στέγαζε.

Παράλληλα, η αστυνομία επιτίθονταν είτε με χημικά, είτε με τους αστυνομικούς σκύλους που τους είχε αφαιρεθεί το φίμωτρο, χτυπούσε με γκλομπ και τελικά με πραγματικά πυρά. Παράλληλα, εκατοντάδες διαδηλωτές ακόμη και τη στιγμή που βρίσκονταν στην πόλη, ή κατευθύνονταν, τους εξανάγκαζε σε εξονυχιστικό έλεγχο, τους κατέβαζε από λεωφορεία και τους κρατούσε για ώρες. Οπως την Κυριακή, που κατέβασε δεκάδες διαδηλωτές από τα λεωφορεία που ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαδήλωση, κρατώντας τους με το πρόσωπο στο έδαφος για πάνω από μιάμιση ώρα, ή τους έβαζε να στέκονται ανάλογη ώρα με τα χέρια στον τοίχο, σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει το «Indymedia». Παράλληλα, η αστυνομία οπλισμένη με ημιαυτόματα που έφεραν και λέιζερ απέκλεισε και έκλεισε τελικά και το δεύτερο σχολείο που στέγαζε διαδηλωτές, το Γυμνάσιο Σίλερ. Την ίδια στιγμή κατά την έξοδό τους, τους υποχρέωσε να ξαπλώσουν στο έδαφος, περιλαμβανομένης και μία μητέρας που είχε μαζί και το βρέφος της και εκείνη την ώρα θήλαζε. Κατά τη διαδήλωση της Κυριακής, που διοργανώθηκε κατά της αστυνομικής βίας, η αστυνομία και πάλι περικύκλωσε τους διαδηλωτές, αποτρέποντάς τους να προχωρήσουν, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις, όσοι έφεραν ταυτότητα μπορούσαν να φύγουν, ενώ όσοι δεν είχαν συλλαμβάνονταν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η πρώτη αγωνιστική απάντηση

Στις 7 το απόγευμα, στο χώρο της Καμάρας, ο λαός θα δώσει τη δικιά του απάντηση στην επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή

Η πρώτη αγωνιστική απάντηση του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης, απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την επιβολή της ειρήνης στην ΠΓΔΜ, και στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, δίνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα μέσα από την αγωνιστική κινητοποίηση που οργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στο χώρο της Καμάρας. Παράλληλα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ενόψει της άφιξης στο Λιμάνι της πόλης, του ΝΑΤΟικού στόλου που αναμένεται να αναλάβει δράση στο πλαίσιο των επεμβατικών σχεδίων στην ΠΓΔΜ, καλεί τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΛΘ, αλλά και τους φορείς του νομού και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να πάρουν θέση μπροστά στην αρνητική εξέλιξη, οριστικής μετατροπής της πόλης ως ορμητήριο για τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος των γειτονικών λαών και μετατροπής του λιμανιού σε ναύσταθμο του ΝΑΤΟ.

Οπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αύξησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει των εξελίξεων στην ΠΓΔΜ και της σχεδιαζόμενης επέμβασης του ΝΑΤΟ, δύο γαλλικά πλοία που έχουν αποστολή να εφοδιάσουν τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στα Σκόπια, θα φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 26 και 27 Ιούνη, ενώ στις 8 Ιούλη θα αφιχθεί και μια μοίρα οχτώ πολεμικών πλοίων που ανήκουν στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Στο στόλο μετέχουν το ελληνικό αντιτορπιλικό «Κίμων» και 7 φρεγάτες (ισπανική, αμερικάνικη, ιταλική, γαλλική, αγγλική, ολλανδική και τούρκικη).

Μονόδρομος ο αγώνας

Σε αγωνιστική κινητοποίηση λοιπόν, σήμερα Τρίτη στις 7μμ στην Καμάρα και αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση, για να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά της ΠΓΔΜ, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το μισθοφορικό στρατό, καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τους νέους της περιοχής, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του φιλειρηνικού κινήματος ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια συνιστά μια μόνιμη αιτία έντασης και αποσταθεροποίησης, μια διαρκή απειλή για την ειρήνη και τα δικαιώματα των βαλκανικών λαών και της νεολαίας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΔΕ και καλεί το λαό να βαδίσει στο μόνο δρόμο που μπορεί να βάλει φρένο στις φιλοπόλεμες επιδιώξεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, μπορεί να ανοίξει δρόμους για τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών και των νέων των Βαλκανίων, αυτόν της κοινής και διαρκώς εντεινόμενης αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης λαού και νεολαίας».

Επιστολή της ΚΟΘ προς ΟΛΘ και φορείς

Στο μεταξύ με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, καλεί να αρνηθούν να γίνουν συνένοχοι στο νέο έγκλημα που ετοιμάζεται. «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ετοιμάζεται να δεχτεί πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των κλιμακούμενων επιχειρήσεων. Θα επιτρέψετε να αμαυρωθεί για μια ακόμα φορά η πόλη και ο λαός της παρέχοντας διευκολύνσεις σε δολοφόνους, όπως έγινε και το 1999;», είναι το ερώτημα που απευθύνει η ΚΟΘ προς τους αρμόδιους διαχειριστές τους Λιμανιού της πόλης που συνεχίζει να αποτελεί το μόνιμο ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς τη Βαλκανική και τους καλεί: «Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας να αρνηθείτε να γίνεται συνένοχοι στο νέο έγκλημα που ετοιμάζεται στην περιοχή».

Παράλληλα με ανακοίνωση που απευθύνει προς τους βουλευτές του νομού, το Νομάρχη, τους δημάρχους, τα Επιμελητήρια, τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο, τους φορείς των εργαζομένων, τους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, η ΚΟΘ του ΚΚΕ τούς καλεί να πάρουν θέση, μπροστά στη νέα επικίνδυνη κλιμάκωση, σημειώνοντας πως «σε τούτη την πόλη κανένας δε δικαιούται να σιωπά, να κάνει πως δε βλέπει το έγκλημα που ετοιμάζεται».

«Η επίσκεψη του ΝΑΤΟικού στόλου δεν είναι "εθιμοτυπική", εντάσσεται στα σχέδια της ετοιμαζόμενης επέμβασης στην ΠΓΔΜ, της αλλαγής των συνόρων και κατακερματισμού των Βαλκανίων σύμφωνα με τις επεξεργασίες των ΝΑΤΟικών εγκεφάλων, που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας», προειδοποιεί η ΚΟΘ και προκαλεί όλους όσοι «προπαγανδίζουν το όνειρό τους για μια Θεσσαλονίκη "Πρωτεύουσα των Βαλκανίων, κέντρο διείσδυσης στην ενδοχώρα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής", να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν αυτές οι πολυεθνικές δυνάμεις του θανάτου που διεισδύουν στη Βαλκανική πραγματοποιούν το όνειρό τους ή όχι».

Επίσης η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, να εγκαταλείψουν την τακτική του «θαψίματος» των αντιδράσεων του λαού της Θεσσαλονίκης. Να εγκαταλείψουν την τακτική του εξωραϊσμού αυτής της δύναμης θανάτου».

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης ν. Σερρών

Να καταγγείλει το νέο εγχείρημα του ΝΑΤΟ και να παλέψει ώστε αυτό το επιχειρούμενο έγκλημα να μη γίνει πραγματικότητα, να παλέψει ώστε κανένας φαντάρος να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση να χτυπήσει ή να χτυπηθεί για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου, να μη συμμετέχει η χώρα μας με κανέναν τρόπο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και κανένας Ελληνας φαντάρος να μην στελεχώσει δύναμη κατοχής, καλεί το λαό του νομού, η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών.

ΠΕΔΥΕ
Σύσκεψη φορέων για κοινή δράση

Σε σύσκεψη προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσης, καλεί η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) τις επιτροπές ειρήνης, τις αντιπολεμικές κινήσεις, τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις καθώς και κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στη λογική και στις επιδιώξεις των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 του Ιούνη και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, οδός Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΠΕΔΥΕ επισημαίνει ότι από την αρχή της επέμβασης των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η επιβολή του Συμφώνου Σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη δε διασφαλίζει την ειρήνη. Η αποσταθεροποιητική πολιτική, τονίζεται σ' άλλο σημείο, έχει ουσιαστικά σκοπό την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή. Η κρίση στην ΠΓΔΜ θα εμπλέξει σύντομα και άλλες γειτονικές χώρες, καταλήγουν στο κείμενό τους τα μέλη της Γραμματείας.

ΚΚΕ
Τίποτε δε θα κάμψει την αγωνιστική αντίδραση των λαών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τις κινητοποιήσεις στο Γκέτεμποργκ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις κινητοποιήσεις στο Γκέτεμποργκ:

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων στο Γκέτεμποργκ, που δείχνουν ότι η διεθνής αφύπνιση κατά του ιμπεριαλισμού είναι γεγονός αμετάτρεπτο. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διαδηλωτές και καταγγέλλει τη θηριωδία της σουηδικής κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον Ελληνα πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του, που μόνο περιφρόνηση και μίσος δείχνουν για τους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο Κ. Σημίτης υπερασπίστηκε τη βία της αστυνομοκρατίας, τις συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών και τους ξυλοδαρμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα και έναν κλινικά νεκρό διαδηλωτή! Υπερασπίστηκε την κρατική βία και τάχθηκε κατά της λαϊκής διεκδίκησης. Αποδείχνει έτσι και την ουσία του τρομονόμου, που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ, και ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι όργανο καταστολής.

Τίποτε δε θα κάμψει την αγωνιστική αντίδραση των λαών!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ