ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούνη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το αίτημα για αλλαγή πολιτικής

«Είναι γεγονός», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «ότι το αίτημα της αλλαγής πολιτικής το υιοθετούν σήμερα οι πάντες. Ομως, τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Αλλαγή πολιτικής διεκδικεί η ΝΔ, αλλά ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η επιστροφή της στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να σημάνει καμία αλλαγή κατεύθυνσης; Θα αλλάξει μόνον ο Μανωλιός που λέει ο λαός. Η επέλαση θα συνεχιστεί αμείωτη κατά των λαϊκών δικαιωμάτων. Αλλωστε, οι άνθρωποι το λένε, εμείς είμαστε η αυθεντική δεξιά πολιτική!

Οι μαχητικοί αγώνες, είναι γεγονός ότι έφεραν περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Τι απάντηση, όμως, δίνει κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ σ' αυτήν την κατάσταση;

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής, δηλαδή καλύτερο περιτύλιγμα. Αλλα, κάτω από το άγχος της εκλογικής ήττας, επιζητούν να κάνει για λίγο η κυβέρνηση πίσω, ώστε να μη χαθεί η πολυπόθητη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Αλλοι, ιδιαίτερα που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση του ΠΑΣΟΚ, ζητούν αλλαγή, όμως δεν τολμούν να σκεφτούν ίσως και να πουν ανοιχτά ότι αυτό σημαίνει αλλαγή γενικής κατεύθυνσης, άρα φωνάζουν χωρίς ουσία.

Βρέθηκε, λοιπόν, ως εκ θαύματος ο κοινός τόπος. Πάνε για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκεί λένε θα γίνει, υποτίθεται, η στροφή, όχι βέβαια χάριν του λαού, αλλά για τη διατήρηση της κυβερνητικής καρέκλας, της πολύτιμης κυβερνητικής εξουσίας, στο όνομα να μην έρθει η Δεξιά. Λες και το ΠΑΣΟΚ μάς προστάτευσε από τη δεξιά πολιτική!

Απευθυνόμαστε στους βιοπαλαιστές, στα λαϊκά στρώματα, που μέχρι τώρα έστω με αμφισβήτηση παρέμειναν πιστοί στο ΠΑΣΟΚ στην κάλπη.

Εχουμε κάθε δικαίωμα να τους πούμε ότι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτε από το συνέδριο. Αυτοί και τα λαϊκά προβλήματα θα είναι απ' έξω. Οι από μέσα θα ακονίσουν τα μαχαίρια, για το τι είδους κοστούμι θα φορέσουν ως τις εκλογές, ποια μάσκα θα κρατήσουν, του σταθερού εκσυγχρονιστή, ή του λαϊκού μεταρρυθμιστή. Μακάρι να έβγαινε κάτι για τον τόπο, όμως δε θα βγει τίποτε. Το ΠΑΣΟΚ έχει οριστικά διαμορφωθεί σε ένα κόμμα που υπηρετεί την ολιγαρχία του πλούτου, σε ένα κόμμα που διεκδικεί μερίδιο συμμετοχής στην παγκοσμιοποίηση της βαρβαρότητας.

Για αλλαγή μιλά και ο Συνασπισμός, μόνο που την ίδια ώρα χαιρετίζει την ΟΝΕ, το ευρώ. Ανησυχεί, μήπως δε γίνει όσο πιο γρήγορα ευρωστρατός. Λες και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο είναι λιγότερο βάρβαρο από το αμερικανικό. Αλλαγή πολιτικής δεν πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα με το γαλλικό όραμα της κεντροαριστεράς, με την ανάδειξη ενός Ελληνα Ζοσπέν, ενός Ελληνα Ντ' Αλέμα ή Βελτρόνι.

Αλλαγή, γενικά, ζητούν οι πάσης φύσεως αυτοαποκαλούμενοι ανανεωτές, που είδαν "το φως τους" σε κάποια στιγμή, ανακάλυψαν ότι πήραν τη ζωή τους λάθος, θεωρούν έργο ζωής τους να διορθώσουν την προ πολλού αδιόρθωτη σοσιαλδημοκρατία.

Δυστυχώς, τέτοιες τοποθετήσεις και πρακτικές μόνο από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αξιοποιηθούν, όχι από το λαό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ