ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
Νέα αίτηση για κατάθεση στοιχείων βιαστών

Απαίτηση να προστατευτεί μετά την απόπειρα εκφοβισμού της

Νέα αίτηση προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά για τουλάχιστον 6 νέα πρόσωπα που συμμετείχαν στη σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί υπέβαλε, χτες, στην ανακρίτρια της υπόθεσης η 12χρονη από τον Κολωνό. Στο ανακριτικό γραφείο προσήλθε η εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντ. Λεγάκη, η οποία επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση, το οποίο είχε υποβληθεί ξανά πριν από περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο, Ασπ. Ταραχοπούλου.

Το αίτημα που κατέθεσε είχε απορριφθεί ως αόριστο από την δικαστικό. Το κορίτσι ζητά να καταθέσει λέγοντας ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων, τα οποία την κακοποίησαν σεξουαλικά, μέσω των «καναλιών» που, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε αναπτύξει ο προφυλακισμένος για βιασμό και μαστροπεία Ηλίας Μίχος, πρώην παράγοντας της ΝΔ. Στη νέα αίτηση κατονομάζονται τα πρόσωπα αυτά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκαν η 12χρονη και ο αδελφός της συσχετίζονται με την πρόθεσή της να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί. Παράλληλα, οι συνήγοροι θα υποβάλουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων αίτημα για να δοθεί εντολή φύλαξης του σπιτιού που μένει το παιδί. Ηδη για την επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι που μένει το παιδί έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Υπενθυμίζεται ότι τον τόπο διαμονής της 12χρονης και του αδερφού της είχε γνωστοποιήσει δημόσια η ίδια η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής, ισχυριζόμενη ότι το κορίτσι είχε μπει σε πρόγραμμα κατ' οίκον διδασκαλίας, κάτι που τότε μάλιστα δεν ίσχυε.

Μιλώντας χτες στην ΕΡΤ η δικηγόρος Ασπ. Ταραχοπούλου τόνισε ότι «ήταν η 4η - 5η φορά που δέχτηκε το παιδί απειλές και εκφοβισμό, περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία» και πρόσθεσε ότι το παιδί αυτό «το κράτος το έχει εγκαταλείψει στο έλεός του. Δεν έχουμε καμιά απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στο αίτημά μας για φύλαξη του παιδιού. Οταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες, όταν η αστυνομία διαθέτει αστυνομικούς για να φυλάνε πρόσωπα της τηλεόρασης και δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο για να προστατεύσει αυτό το παιδί, τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, λυπούμαστε». Η γιαγιά της 12χρονης κατήγγειλε σε ΜΜΕ ότι η εγγονή της έπεσε θύμα και απόπειρας απαγωγής. Τα στοιχεία του αυτοκινήτου δόθηκαν στην αστυνομία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπόθεση της 12χρονης συνδέεται και με άλλες υποθέσεις διεφθαρμένων αστυνομικών οι οποίοι συμμετείχαν σε κυκλώματα που εξέδιδαν και άλλες κοπέλες, μέσω «σάιτ γνωριμιών» που φέρεται να ανήκει σε ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, τον οποίο η 12χρονη αναγνώρισε ότι ήταν εκεί που την εξέδιδε ο Μίχος.

Μετά τον ντόρο που σηκώθηκε η αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία ζητά αυξημένη επιτήρηση του παιδιού.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάρκο Τρίτση ανοιχτό στον λαό, όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα

INTIME NEWS

Την πρόταση της περιφερειακής αρχής Αττικής, του «εκλεκτού» της ΝΔ Γ. Πατούλη, για το Πάρκο Τρίτση, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα και έχει στο επίκεντρό της την εμπορευματοποίηση του πάρκου, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «μια πρόταση που αντιμετωπίζει το πάρκο ως μια ακόμα "μπίζνα". Πέρα από αλλαγές που ενδεχομένως θα υπάρξουν στο τελικό σχέδιο, έχει στο επίκεντρό της την εμπορευματοποίηση του πάρκου. Με "εμπορικούς δρόμους", εμπορική εκμετάλλευση κτιρίων, νέες κατασκευές, ακόμα και "ξενοδοχείο δενδρόσπιτων", το τελευταίο μάλιστα σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται δασική».

Συνεχίζοντας, επισημαίνει: «Ο λαός της περιοχής έχει πλέον μεγάλη εμπειρία. Από εικόνες εγκατάλειψης του πάρκου, από εναλλαγή περιφερειακών αρχών, από επίδοξους "σωτήρες" του, από διαφορετικά διοικητικά σχήματα, από διαξιφισμούς για το καθεστώς ιδιοκτησίας που άφηναν στο απυρόβλητο την πολιτική που εφαρμόζεται, από τη δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με "ιδιοκτησιακή" νοοτροπία».

Κλείνοντας, τονίζει ότι «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την περιφρούρηση του Πάρκου Τρίτση» και καλεί τους εργαζόμενους, τον λαό, τις νέες και τους νέους της Δυτικής Αθήνας «σε οργάνωση του αγώνα και διεκδίκηση για:

-- Σταθερή, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Εκτακτη χρηματοδότηση για επείγουσες ανάγκες.

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του πάρκου.

-- Ελεύθερη και δωρεάν χρήση του πάρκου για τον λαό της περιοχής, ως χώρου πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού.

-- Να σταματήσει η δράση ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ και κάθε σχέδιο για εμπορευματοποίηση.

-- Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας που να καλύπτει τις ανάγκες του πάρκου».

Δολοφονία μητέρας από τον γιο της

Ο 34χρονος γιος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της δολοφονίας της 71χρονης γυναίκας που βρέθηκε χθες το πρωί νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, κοντά στα κοιμητήρια.

Ο 34χρονος αναζητούνταν προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Στο μεταξύ, η αστυνομία βρήκε ένα όπλο στο σπίτι όπου διέμενε ο 34χρονος μαζί με την 71χρονη μητέρα του. Ερευνάται αν το όπλο σχετίζεται με τη δολοφονία. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του βρέθηκε σημείωμα στο οποίο φέρεται να ομολογεί την πράξη του.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να υπάρξει δίχτυ προστασίας για όλα τα παιδιά

Σχετικά με την καταγγελία για βίαιη επίθεση σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού που έχει πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η αποτρόπαια βίαιη επίθεση σε βάρος της 12χρονης, θύματος βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, από άγνωστο άνδρα στο σπίτι που διαμένει, προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση. Με αφορμή αυτή την υπόθεση, επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίχτυ προστασίας, με ευθύνη του κράτους, προκειμένου αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να ξεφύγουν απ' τα δίχτυα διαφόρων κυκλωμάτων που τα απειλούν. Και επιπλέον είναι και εκτεθειμένα εξαιτίας ανεύθυνων και επικίνδυνων διαρροών, που έγιναν ακόμη και από την αρμόδια υφυπουργό.

Είναι απαράδεκτο οι ανάγκες ολόπλευρης στήριξης των κακοποιημένων παιδιών να μένουν ανικανοποίητες, γιατί η χρηματοδότηση και στελέχωση των δημόσιων δομών λογαριάζονται ως "κόστος" για το κράτος, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ.

Πέρα απ' το αυτονόητο αίτημα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό, κοινωνικό σχέδιο για την πρόληψη τέτοιων αποκρουστικών εγκλημάτων και την κοινωνική προστασία κάθε παιδιού. Σ' αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ έχει καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Σήμερα η εκδήλωση «Γυναίκα και Ναρκωτικά»

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Γυναίκα και Ναρκωτικά» θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20, 3ος όροφος), στις 7 μ.μ., ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, από κοινού με το παράρτημα του ΕΣΥΝ στην πόλη.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Στηρίζει το Κέντρο Ημέρας, στόχος παραμένει η απεξάρτηση

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής και των Υπηρεσιών του δήμου Πάτρας στη λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στην πόλη εξέφρασαν ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θοδωρής Τουλγαρίδης, σε συνάντηση που είχαν χτες με εκπροσώπους του Οργανισμού.

Από τον ΟΚΑΝΑ ζητήθηκε να αξιοποιηθεί η εμπειρία του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) από τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, του Κέντρου Ημέρας, του Υπνωτηρίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά και η συνεργασία και βοήθεια του δήμου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό, με στόχο, όπως τονίστηκε για πολλοστή φορά από τον δήμαρχο, την πρόληψη, ενώ επισημάνθηκε ότι για το στάδιο της απεξάρτησης η θέση της δημοτικής αρχής παραμένει για τα κλειστά κέντρα με «στεγνά» προγράμματα. «Δεν είμαστε απλοί παρατηρητές της κατάστασης. Ως δημοτική αρχή που εκπροσωπεί όλους τους δημότες, αν θέλουμε να λυθεί ένα ζήτημα, βρίσκουμε τρόπο και γι' αυτό και σε αυτή την περίπτωση είμαστε μαζί σας», ανέφερε ο Κώστας Πελετίδης.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Αντιδράσεις για κατάθεση ιατροδικαστή

Με τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων συνεχίστηκε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, φίλαθλου του Αρη, από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ την 1η Φλεβάρη του 2022.

Την αντίδραση του ακροατηρίου προκάλεσε η κατάθεση της ιατροδικαστή, Κατερίνας Αποστολίδου, τεχνικής συμβούλου, που κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης από συνήγορο κατηγορουμένου.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι 12 κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, καθώς, όπως είπε, με ένα χτύπημα τραυμάτισαν τη μηριαία αρτηρία, κάνοντας λόγο για ένα τυχαίο γεγονός. Και πρόσθεσε ότι αν δεν ήταν αυτό το τραύμα, θα ζούσε. Αλλά και «ότι είναι αρκετά δύσκολο να χτυπήσει κανείς στοχευμένα τη μηριαία αρτηρία». Επίσης εξέφρασε διαφωνίες αναφορικά με την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, που έκανε τη νεκροψία του Αλκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ