ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Σε κομβική στροφή

Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΠΑΟ και ΑΕΚ και ντέρμπι στο Φάληρο στη σημερινή 3η αγωνιστική των πλέι οφ

Στον απόηχο των νέων βαθμολογικών αλλαγών που έφερε η πρόσφατη 2η αγωνιστική, ιδιαίτερα κομβική για τη συνέχεια της μάχης για τον τίτλο στη Super League θεωρείται η σημερινή εμβόλιμη 3η αγωνιστική της διαδικασίας. Σε αυτήν ξεχωρίζουν οι δύσκολες αποστολές εκτός έδρας για τους ισόβαθμους στην κορυφή Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, σε Χαριλάου και Βόλο αντίστοιχα, ενώ στο Φάληρο αναμετρούνται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Ψάχνει αντίδραση ο ΠΑΟ

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αρη ψάχνει αντίδραση μετά το εντός έδρας στραβοπάτημα με τον Βόλο (0-0), μην έχοντας περιθώρια απωλειών προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, που έμειναν όρθιοι στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό (2-2), ψάχνουν μια νίκη που θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης, που οδηγεί σε ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Ανεβασμένη αλλά «λαβωμένη» η ΑΕΚ

Εχοντας ξαναπιάσει κορυφή μετά τη σπουδαία νίκη στην Τούμπα, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με αντίπαλο τον Βόλο, που δίνει τη δική του μάχη για την 5η θέση. Η «Ενωση» θα εμφανιστεί με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και σημαντικές απουσίες, αφού εκτός αποστολής βρίσκονται οι Αμραμπάτ, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου και Φαν Βέερτ.

Χωρίς περιθώρια Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δίνουν έναν αγώνα κομβικό και για τους δύο, χωρίς περιθώρια απωλειών. Οι «ερυθρόλευκοι», στη μετα-Μίτσελ εποχή (μετά την παραίτηση του Ισπανού), υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού Ζοζέ Ανιγκό, επιδιώκουν να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τίτλο. Στον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από την ΑΕΚ παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά προκειμένου να παραμείνουν σε κοντινή απόσταση από την κορυφή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (σήμερα Τετάρτη):

Βόλος - ΑΕΚ (18.00 - Cosmote Sport 1), Αρης - Παναθηναϊκός (19.30 - Novasports 1), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (21.00 - Cosmote Sport 1)

VOLLEYLEAGUE
Πράξη τρίτη για ημιτελικά

Με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα μετά τις νίκες τους στα δύο πρώτα παιχνίδια διεξάγονται σήμερα οι τρίτοι αγώνες για την ημιτελική σειρά των πλέι οφ στη Volleyleague.

Στην Πυλαία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται (19.45, ΕΡΤ3) για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, με τον «Δικέφαλο» να προηγείται με 2 νίκες και να αναζητά την τρίτη που θα τον στείλει στον τελικό. Το τελευταίο χαρτί των ελπίδων του θα παίξει ο Παναθηναϊκός.

Στο έτερο ζευγάρι, ο Ολυμπιακός με προίκα τις 2 νίκες θα υποδεχθεί στο κλειστό του Ρέντη τον Μίλωνα (17.00, ESAP TV) με στόχο να ολοκληρώσει το έργο του και να βρεθεί στον τελικό.

ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Κρίσιμα ραντεβού για Ολυμπιακό και ΝΟΒ

Καθοριστικά ραντεβού για τον στόχο της πρόκρισης στο Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν σήμερα Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του ομίλου τους.

Οι «ερυθρόλευκοι», που φιγουράρουν στην 3η θέση (22 β.), θα φιλοξενήσουν στον Πειραιά το Ανόβερο (19.00, ΕΡΤ Sports 1) θέλοντας τη νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα να κλειδώσουν μια θέση στην οκτάδα της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η Βουλιαγμένη, που βρίσκεται στην 4η και τελευταία προνομιούχο θέση για την πρόκριση (14 β.), υποδεχόμενη στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη την ισχυρή Προ Ρέκο (19.00, ΕΡΤ Sports 1) στοχεύει στη νίκη προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης.

ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΑΜΩΝ

Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 1369 του ΑΚ όπως τροποποιήθηκε με το 1250/82 ότι:

Ο ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του Αθανασίου και της Διονυσίας, το γένος Παναγοπούλου, που γεννήθηκε στο Ιλιον Αττικής και κατοικεί στην Πετρούπολη Αττικής, και η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Σωκράτη και της Διονυσίας, το γένος Οικονομάκου, που γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής και κατοικεί στην Ανοιξη Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον νομό Αττικής.

***

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ανδρέα και της Αναστασίας, το γένος Αναστασιάδου, που γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, και η ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΡΕΤΗ του Νικολάου και της Μαρίας, το γένος Τσιλαλή, που γεννήθηκε στη Λαμία και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον δήμο Δομοκού.

***

Ο ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου και της Αθηνάς, το γένος Μπαρμπουνάκη, που γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής και κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, και η ΞΟΥΡΑΦΗ ΔΑΝΑΗ του Νικολάου και της Αναστασίας, το γένος Ντέμου, που γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Πεύκη Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης Αττικής.

***

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΤΟ του Αναστάση Πέτο και της Σήλας Πέτο, το γένος Δέδε, που γεννήθηκε στην Αυλώνα Αλβανίας και κατοικεί στο Γαλάτσι Αττικής, και η ΜΑΡΙΟΛΑ ΠΙΡΟ του Lut Piro (Λούτ Πίρο) και της Dallandyshe Piro (Νταλαντύσε Πίρο), το γένος Mane (Μάνε), που γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας και κατοικεί στο Γαλάτσι Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο δημαρχείο Γαλατσίου Αττικής.

***

Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Δημητρίου και της Παναγιώτας, το γένος Παναγοπούλου, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Αγ. Παντελεήμονα Αττικής, και η ΑΛΙΚΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του Καρόλου και της Αικατερίνης, το γένος Ραμάκη, που γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής και κατοικεί στον Αγ. Παντελεήμονα Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου Αττικής.

***

Ο ΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη και της Σοφίας, το γένος Μαργώση, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής, και η ΔΑΦΕΡΕΡΑ ΔΑΝΑΗ του Αλεξάνδρου και της Βαρβάρας, το γένος Δαφερέρα, που γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου στο Μοσχάτο Αττικής.

***

Ο ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ του Αστερίου και της Ελένης, το γένος Βλαχοπούλου, που γεννήθηκε στην Κατερίνη και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, και η ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Θωμά και της Εύας, το γένος Παστέρκο, που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στη Νάουσα Ημαθίας.

***

Ο ΖΟΖΕ-ΖΕΡΑΛΝΤΟ ΚΟΥΣΤΟΝΤΙΟ ΦΙΛΙΟ (JOSE GERALDO CUSTODIO FILHO) του Ζοζέ - Ζεράλντο Κουστόντιο (Jose Geraldo Custodio) και της Ιλντα (Hilda), το γένος Γκόμες (Gomes), που γεννήθηκε στο Πόντε Νόβα (Ponte Nova), πολιτεία του Μίνα Ζεράις (Μina Gerais) στη Βραζιλία (Brazil) και κατοικεί στο Χαλάνδρι Αττικής, και η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗ του Μιχαήλ και της Κυριακούλας, το γένος Παπακωνσταντίνου, που γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής και κατοικεί στο Χαλάνδρι Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στον Μαραθώνα Αττικής.

***

Ο ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Θεοφάνη και της Βασιλικής, το γένος Παναγοπούλου, που γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής και κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, και η ΚΟΥΣΟΥΡΗ ΝΕΦΕΛΗ του Αγησιλάου και της Ευδοκίας, το γένος Γούσγουλα, που γεννήθηκε στον Χολαργό Αττικής και κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στο Κορωπί Αττικής.

***

Ο ΤΣΟΚΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΜΗΣ του Ιωάννη και της Φρειδερίκης, το γένος Βλάχου, που γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στην Αθήνα, και η ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Σπύρου και της Ελευθερίας, το γένος Κωτσαντίνη, που γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας και κατοικεί στην Αθήνα, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στην Αθήνα.

***

Ο ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Γεωργίου και της Αικατερίνης, το γένος Κορδοπάτη, που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Παγκράτι Αττικής, και η ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, το γένος Μπάτρα, που γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στο Παγκράτι Αττικής, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος τους θα γίνει στη Νήσο Κέα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Στη μνήμη του θείου μου ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΟΝίτη από τη Μυγδαλιά Γορτυνίας που εκτελέστηκε σε ηλικία 17 ετών στην Κεφαλονιά, στις 2 Απριλίου 1948, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

Ο ανιψιός του Γιώργος Χ. Αριστόπουλος

SUPER LEAGUE 2
Ξεχωρίζουν τα τοπικά ντέρμπι

Τα τοπικά ντέρμπι σε 1ο και 2ο όμιλο, καθώς και η δοκιμασία του Πανσερραϊκού στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή, είναι τα ματς που ξεχωρίζουν στην εμβόλιμη 18η αγωνιστική της Super League 2. Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Σήμερα Τετάρτη: ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Πόντου (14.45), Ηρακλής - Πανσερραϊκός (15.15 - ΕΡΤ3).

Αύριο Πέμπτη (14.45): Νίκη Βόλου - ΑΕΛ, Ηρακλής Λάρισας - Αναγέννηση Καρδίτσας.

2ος όμιλος

Σήμερα Τετάρτη: 14.45: Παναχαϊκή - Καλαμάτα, ΟΦ Ιεράπετρας - Καλλιθέα, Ηρόδοτος - Ηλιούπολη, Χανιά - Επισκοπή. 18.30: Ολυμπιακός Β' - Απόλλων Σμύρνης.

Αύριο Πέμπτη (14.45): Κηφισιά - ΠΑΟ Ρουφ, ΑΕΚ Β' - Αιγάλεω.

Ρεπό έχουν στον 1ο όμιλο ο Διαγόρας Ρόδου και στον 2ο η Προοδευτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ