ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Απρίλη 2023
Σελ. /28
7η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με σιγουριά και αίσθημα ευθύνης για να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα

Ολοκληρώθηκε η 7η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας αλλά και αισθήματος ευθύνης για τα μεγάλα και σύνθετα καθήκοντα που είναι μπροστά και αφορούν τη δράση του Κόμματος στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Τις εργασίες την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απρίλη παρακολούθησε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το σώμα της Συνδιάσκεψης εξέλεξε την Επιτροπή Περιοχής, όπου στην 1η σύνοδό της επανεκλέχθηκε Γραμματέας ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από την εισήγηση αλλά και τις τοποθετήσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων αναδείχθηκε η πλούσια πείρα από τη δράση και παρέμβαση της ΚΟ Αττικής το προηγούμενο δίχρονο, η οποία στηρίχτηκε στις Αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την απαιτητικότητα για την αφομοίωσή τους να μεγαλώνει διαρκώς ως βασικός παράγοντας προώθησης των στρατηγικών επιδιώξεων και στόχων του Κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο απασχόλησε η αδιαμφισβήτητη συμβολή που είχε ΚΟ Αττικής στη λαϊκή πάλη και ειδικά ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην οργάνωση του αγώνα, στη διαφώτιση του λαού και της νεολαίας για το έγκλημα στα Τέμπη. Αλλά και σε άλλους σημαντικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, όπως στο λιμάνι του Πειραιά, στην «e-food», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κι αλλού. Στους αγώνες για την υπεράσπιση και προστασία της υγείας του λαού, στους φοιτητικούς αγώνες για την αναβάθμιση των σπουδών ενάντια στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Τις μάχες για την αλλαγή του συσχετισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου υπήρξαν ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Την παρέμβαση με την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, για να μη διαλέξει ο λαός κανένα στρατόπεδο ιμπεριαλιστών. Με τη μαζική πολιτική δράση των Κομματικών Οργανώσεων στην Αττική που ξεδιπλώνεται μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Επιπρόσθετα παρατέθηκαν θετικά δείγματα δουλειάς με μαζικούς φορείς και σωματεία σε επίπεδο γειτονιάς, όπου η καλή επεξεργασία των πλαισίων διεκδίκησης και το θαρρετό κάλεσμα επέτρεψαν οι αγωνιστικές και άλλες πρωτοβουλίες να ακουμπούν ευρύτερα.

Μέρος της συζήτησης στάθηκε στους αστικούς σχεδιασμούς και παρεμβάσεις σε μια σειρά περιοχές στην Αττική, όπως και σε εμβληματικά για το κεφάλαιο έργα που είναι σε εξέλιξη. Σημειώθηκε η ανάγκη ακόμη καλύτερης παρακολούθησης των παραπάνω, των ανταγωνισμών που τα διαπερνούν, της ευρύτερης επίδρασης που έχουν. Κυρίως η ενίσχυση του προσανατολισμού για τη διαμόρφωση κριτηρίων με τα οποία τοποθετούνται οι Κομματικές Οργανώσεις. Η χάραξη γραμμής πάλης στο κίνημα με βάση αυτά τα κριτήρια και την αντίληψη του Κόμματος. Οτι αφετηρία αυτής της δουλειάς είναι η ανάδειξη της μεγάλης αντίφασης των καιρών, των σύγχρονων δυνατοτήτων, των τεράστιων τεχνολογικών επιτευγμάτων, το πώς ζουν και θα πώς θα μπορούσαν να ζουν οι εργαζόμενοι, οι αντιφάσεις που δημιουργούν οι αστικοί σχεδιασμοί και έτσι να αποκαλύπτεται το βασικό πρόβλημα της εξουσίας και ιδιοκτησίας. Αναφέρθηκαν θετικά παραδείγματα τέτοιας παρέμβασης, όπως στο Ελληνικό ειδικότερα μετά την έξωση των αθλητών από το ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, στο λιμάνι του Πειραιά, σε διάφορες θεματικές εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων κ.ά.

Τις εργασίες διαπέρασε το βασικό καθήκον της κομματικής οικοδόμησης σε κρίσιμους κλάδους και επιχειρήσεις, συνολικά της πιο διακριτής ανάπτυξης των Οργανώσεων. Αναδείχτηκε η θετική προσπάθεια η οποία χρειάζεται να γενικευτεί. Αυτή αφορά πρώτα απ' όλα τη συζήτηση και τον έλεγχο των Οργάνων στους συγκεκριμένους στόχους για την οικοδόμηση, ώστε να μπορεί να αντιστοιχίζεται η δουλειά με τα μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες που αναδείχθηκαν επίσης από τη Συνδιάσκεψη. Δυνατότητες που προκύπτουν από τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων του μόχθου, νεολαίων που δίνουν μάχες στο πλάι των ΚΟΒ, που συναντιούνται με τους κομμουνιστές στους αγώνες σε χώρους δουλειάς. Από το διευρυμένο κομμάτι κόσμου που θέλει να μάθει για τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος. Ενδεικτικές είναι οι δυνατότητες για τη ριζική βελτίωση της παρέμβασης αλλά και της οικοδόμησης στις 4 νεοσύστατες Τομεακές Οργανώσεις σε βιομηχανικούς κλάδους και όπως επισημάνθηκαν από τοποθετήσεις αντιπροσώπων.

Ενα ακόμη από τα ζητούμενα που ήρθε στο επίκεντρο είναι η στήριξη στη σημαντική παρέμβαση που αναπτύσσει η ΚΝΕ. Ειδικότερα το πώς πιο σταθερά θα καταρτίζεται ενιαίο σχέδιο των Καθοδηγητικών Οργάνων με τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις για την παρέμβαση στη νεολαία, στους εργαζόμενους νέους και νέες, στους χώρους εκπαίδευσης και μαθητείας, στην ιδεολογική και μαζική πολιτική παρέμβαση γύρω από ζητήματα που αφορούν ιδιαίτερα τις νέες γενιές, όπως του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Καλή αφετηρία, όπως τονίστηκε, αποτελούν οι κοινές συνεδριάσεις των Τομεακών Οργάνων Κόμματος και ΚΝΕ μπροστά στο 13ο Συνέδριο της νεολαίας. Οπως επίσης ότι θετικό στίγμα για τη συνέχεια αφήνει η «επί του πρακτέου» στήριξη στη δράση της ΚΝΕ σε χώρους νεολαίας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και το νεανικό ξέσπασμα που ακολούθησε.

Από το σύνολο της συζήτησης μπροστά στις εκλογικές μάχες επιβεβαιώθηκε η ανταπόκριση που βρίσκουν σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις η δράση και οι θέσεις του Κόμματος. Υπογραμμίστηκε η κοινή πεποίθηση για το άμεσο καθήκον που είναι η κλιμάκωση της πολιτικής εκλογικής δράσης, με στόχο να φτάσει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, από χιλιάδες λαού που θα του εμπιστευτούν την ψήφο και τη στήριξή του. Σημειώθηκαν παραδείγματα και τρόπος δουλειάς που βοηθάνε να φτάσει το κάλεσμα του Κόμματος πλατιά και σε πολλούς περισσότερους, η ανάγκη για μια μεγάλη πανστρατιά στη μάχη, αξιοποιώντας πλήρως τις πολλές εφεδρείες και διαύλους επικοινωνίας που έχει η ΚΟ Αττικής, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες Οργανώσεις στην Οικονομική Εξόρμηση του 2022

Η βράβευση των πρωτοπόρων Οργανώσεων στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος για το 2022 έγινε στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η οποία, θυμίζουμε, υπερκάλυψε το πλάνο της κατά 132,53%.

Τις τρεις πρώτες Οργανώσεις βράβευσε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.

Οι Οργανώσεις αυτές είναι:

Πρώτη η Τομεακή Οργάνωση Τοπικής - Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης, που έλαβε τη σημαία του Κόμματος, αναμνηστική πλακέτα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Δεύτερη η Τομεακή Οργάνωση Πανεπιστημίων - Ερευνας, που έλαβε αναμνηστική πλακέτα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Τρίτη η Τομεακή Οργάνωση Εκπαιδευτικών, που έλαβε αναμνηστική πλακέτα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ

Οι αντιπρόσωποι και οι καλεσμένοι στη Συνδιάσκεψη της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 7.460 ευρώ, για τις αυξημένες ανάγκες των πολιτικών μαχών και των εκλογών.

Ετσι σηματοδοτούν και την αυξημένη οικονομική δουλειά που βάζουν σαν στόχο για το επόμενο διάστημα οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα για την ενίσχυση του Κόμματος παντού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ