ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
Σελ. /28
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Βγαίνουν σήμερα στους δρόμους για αναπλήρωση εισοδήματος και μείωση του κόστους παραγωγής

Eurokinissi

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι αγρότες στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές, δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, που υπέστη βαρύτατο πλήγμα λόγω της μεγάλης κατρακύλας των τιμών και της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής, σε πολλές δε περιπτώσεις και εξαιτίας των συχνών ζημιών στην παραγωγή από καιρικά φαινόμενα.

Στις άμεσες διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Το αγωνιστικό κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων βρίσκει πλατιά ανταπόκριση στον αγροτικό κόσμο, που βιώνει τις συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.

Συλλαλητήρια με τρακτέρ σήμερα στον νομό Λάρισας

Στον νομό Λάρισας θα γίνουν συντονισμένες κινητοποιήσεις με τρακτέρ από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων σήμερα, στις 9 π.μ. στην Οσσα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στον δρόμο έχοντας ως οδηγό τούς πολύμηνους αγώνες οι οποίοι οδήγησαν στην καταβολή χρημάτων για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε ορισμένα προϊόντα, όπως τα μήλα, τα κάστανα κ.ά.

Ταυτόχρονα οι αγρότες καταγγέλλουν την τακτική «διαίρει και βασίλευε» που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία τις προηγούμενες μέρες έδωσε αποζημιώσεις σε κάποια χωριά ή νομούς και σε άλλα όχι, για τα ίδια προϊόντα! Ενδεικτικά, για τα αμύγδαλα θα δοθούν αποζημιώσεις σε αγρότες του νομού Μαγνησίας αλλά τίποτα για τον νομό Λάρισας. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν για τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι οι τιμές που υπάρχουν σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, αγροτικά μέσα και εφόδια έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ικανοποιητικό εισόδημα για την πλειοψηφία των αγροτών.

Σε Ηλεία και Πτολεμαΐδα

Σε κινητοποίηση στη διασταύρωση Καράτουλα, απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης των βιοπαλαιστών αγροτών, καλεί σήμερα στις 11.30 π.μ. η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

Στην Πτολεμαΐδα, σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10 π.μ. καλεί σήμερα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

Μαζικές προσλήψεις απαιτούν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Αγωνιστική κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χτες, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων, συνεχίζοντας τον αγώνα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ.

Οι υγειονομικοί κατήγγειλαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα και τις κλινικές και οφείλεται στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που οδηγούν σε εντατικοποίηση της εργασίας και με μαθηματική ακρίβεια σε λάθη, παραλείψεις και ελάττωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Ελλείψεις που δεν προέκυψαν από το πουθενά, αλλά οφείλονται στη χρόνια πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, στην πολιτική περαιτέρω εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν στους υγειονομικούς εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΔΟΘ, σωματείων και φορέων της πόλης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου επέδωσαν τις διεκδικήσεις τους, με τους υγειονομικούς να ξεκαθαρίζουν ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί και με τη συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο στην Α' Θεσσαλονίκης και την Ελένη Μπακιρλή, υποψήφια βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης. Στην παρέμβασή του ο Γιάννης Δελής εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους και τους κάλεσε με την πάλη τους και την ψήφο τους στις εκλογές να βάλουν φραγμό στην πολιτική εμπορευματοποίησης, υποστελέχωσης και υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκε η συνταξιούχος μετά από μήνυση των «κορακιών»

Δεν έχει όριο η απανθρωπιά του κράτους και των «κορακιών» των funds που ξεσπιτώνουν τον κόσμο. Στο στόχαστρό τους βρέθηκε ξανά η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού από του Ζωγράφου, αυτήν τη φορά με μήνυση σε βάρος της ίδιας και του γιου της.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί κλήθηκε να παραλάβει από το αστυνομικό τμήμα κλήση υπόπτου σε απολογία, μετά τη μήνυση που κατατέθηκε από τα κοράκια της «Lotus 4A ΙΚΕ», με μια σειρά κατηγοριών του ποινικού κώδικα.

Μετά την επιδρομή ξημερώματα με δυνάμεις καταστολής και το σπάσιμο της πόρτας στο σπίτι της, μετά την αφαίρεση του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ, τώρα βρήκαν άλλον ένα τρόπο να πιέσουν ακόμα παραπάνω την συνταξιούχο για να της πάρουν το σπίτι, καταθέτοντας μήνυση τόσο σε αυτήν όσο και στον γιο της, που αντιμετωπίζουν και οι δύο προβλήματα υγείας.

Στο πλευρό της Ιωάννας Κολοβού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Ανδρέας Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, δηλώνοντας: «Ο,τι δεν πέτυχαν να κάνουν μέχρι τώρα, κάτω από την άμεση και μαζική λαϊκή αντίδραση εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων, αλλά και του ΚΚΕ, που ακύρωσαν στην πράξη τον πλειστηριασμό του σπιτιού της, προσπαθούν να το κάνουν με μηνύσεις. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της Ιωάννας για να σταματήσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια έξωσής της. Το σπίτι στην Αβύδου είναι το σπίτι όλων μας και για άλλη μια φορά θα γίνει πράξη το σύνθημα "Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός". Μόνοι τους και όλοι μας! Τώρα ΚΚΕ!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ