ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Απρίλη 2023
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Κρίσιμα τεστ για τους πρωτοπόρους

Σε Νέα Φιλαδέλφεια και Βόλο μοιράζεται το ενδιαφέρον στη σημερινή εμβόλιμη 6η αγωνιστική των πλέι οφ

Eurokinissi Sports

Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Super League, οι ισόβαθμοι στην κορυφή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ καλούνται να ξεπεράσουν δύο ακόμα δύσκολα εμπόδια στη σημερινή εμβόλιμη 6η αγωνιστική των πλέι οφ, στο «παρά ένα» πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση που ακολουθεί, την επόμενη αγωνιστική. Προηγούνται σήμερα το ντέρμπι «Δικεφάλων» στη Νέα Φιλαδέλφεια και η δοκιμασία του Παναθηναϊκού στον Βόλο, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Αρης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Στην «OPAP Arena» η ΑΕΚ, στον απόηχο της σπουδαίας νίκη της στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού και με την ψυχολογία στα ύψη, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο δεύτερο από τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που έχει να δώσει σε μια βδομάδα, με στόχο ξανά τους τρεις βαθμούς ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Οσο για τον ΠΑΟΚ, ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να διατηρηθεί στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Με τον αέρα του «διπλού» στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα ακόμα, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με αντίπαλο τον Βόλο, ώστε να παραμείνει κι αυτός 1ος και σε άριστη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι θέλουν να ρεφάρουν την ήττα από τον Αρη και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την 5η θέση και την ευρωπαϊκή έξοδο.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο γηπεδούχος Αρης, με στόχο τη νίκη που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο, υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να διατηρηθεί στην 3η θέση, αλλά και να αντιδράσει αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Βόλος - Παναθηναϊκός (18.00 - Cosmote Sport 1), Αρης - Ολυμπιακός (19.00 - Novasports Prime), ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (21.00 - Cosmote Sport 1).

EUROLEAGUE - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Για το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Στον δρόμο για το Φάιναλ 4 οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ τη Φενερμπαχτσέ

Eurokinissi

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φετινό Φάιναλ 4 της Euroleague, στο Κάουνας της Λιθουανίας, θέλει να πραγματοποιήσει απόψε ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος στο ΣΕΦ τη Φενερμπαχτσέ (21.45 - Novasports 4) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι η πρόκριση κρίνεται στις 3 νίκες, με τον Ολυμπιακό ως 1ο της κανονικής περιόδου να έχει το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον χρειαστεί 5ο ματς θα γίνει στο ΣΕΦ.

Με «αέρα» από την πρωτιά στην κανονική περίοδο και τις εξαιρετικές εμφανίσεις που τη συνόδευσαν, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα απόδοσης στον αποψινό κρίσιμο πρώτο αγώνα, απέναντι στην πολύ δυνατή Φενέρ. Ο Ολυμπιακός στοχεύει στο 1-0 και στη διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας, χωρίς το έργο του να μπορεί να θεωρηθεί απόψε εύκολο, με δεδομένη την ποιότητα της τουρκικής ομάδας, έστω κι αν αυτή δεν φάνηκε πλήρως στη φετινή κανονική περίοδο, με τη Φενέρ να προλαβαίνει το «τρένο» της συμμετοχής στα πλέι οφ οριακά ως 8η.

Στις δηλώσεις του μπροστά στο αποψινό ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε ότι το γεγονός πως αντίπαλος στην οκτάδα είναι η Φενέρ δεν αλλάζει τα δεδομένα για την ομάδα του, καθώς η αποστολή θα είχε τον ίδιο βαθμό δυσκολίας απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Το ζητούμενο για τους παίκτες του, συνέχισε, είναι να βρίσκονται σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που απαιτεί η συνέχεια της διοργάνωσης. Χαρακτήρισε τη Φενέρ δυνατή ομάδα, με βάθος στο ρόστερ, σπουδαίους παίκτες και προπονητή, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Φενέρ, Δημήτρης Ιτούδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος, προσθέτοντας πάντως ότι η ομάδα του καλείται να αντεπεξέλθει σε μια άκρως δύσκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει την καλύτερη και πιο συνεπή ομάδα της φετινής διοργάνωσης, όπως χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό.

ΠΟΛΟ - CHAMPIONS LEAGUE
Βήμα οκτάδας για τη Βουλιαγμένη

Πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στο Φάιναλ 8 του Champions League πόλο ανδρών βρίσκεται η Βουλιαγμένη μετά τη σημαντική της νίκη στην Τιφλίδα με 14-9 επί της Ντιναμό, για τη 12η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου. Ετσι οι «μπέμπηδες» διατηρήθηκαν στην προνομιούχο τέταρτη θέση, που δίνει εισιτήριο για την οκτάδα, υπερέχοντας μάλιστα στην ισοβαθμία με τη Γιαντράν Σπλιτ, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Για τον ίδιο όμιλο ο Ολυμπιακός, που έχει πάρει ήδη την πρόκριση στο Φάιναλ 8, υποδέχεται σήμερα στο Παπαστράτειο του Πειραιά τη Γιαντράν (19.30 - ΕΡΤ Sports). Στόχος των «ερυθρολεύκων» η νίκη για τη βελτίωση της θέσης τους (είναι 3οι αυτήν τη στιγμή), ώστε να έχουν καλύτερη διασταύρωση στα προημιτελικά.

BASKET LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Συνέχεια σε Ρόδο και Πάτρα

Σε Ρόδο και Πάτρα δίνεται σήμερα η συνέχεια των πλέι οφ στην Basket League με τη διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων για τον πρώτο γύρο της διαδικασίας. Σε αυτούς ο Κολοσσός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό (15.45, ΕΡΤ3) ενώ ο Προμηθέας τον ΠΑΟΚ (19.15, ΕΡΤ3).

«Πράσινοι» και «Δικέφαλος» έχουν αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση μετά τις νίκες στις έδρες τους στα πρώτα παιχνίδια. Οι σημερινοί γηπεδούχοι Ροδίτες και Πατρινοί θα επιδιώξουν να απαντήσουν με την ισοφάριση και να διατηρήσουν τις ελπίδες για πρόκριση στην τετράδα.

Σημειώνεται πως η πρόκριση σε αυτήν τη φάση κρίνεται στις δύο νίκες και σε περίπτωση τρίτου αγώνα η σειρά θα επιστρέψει στις έδρες των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ που τερμάτισαν ψηλότερα στην κανονική περίοδο έναντι των αντιπάλων τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Παραμένει θολό το τοπίο

Ο ...γρίφος σχετικά με τη διεξαγωγή του φετινού τελικού Κυπέλλου, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, συνεχίζεται, ακόμα και μετά την οριστικοποίηση της έδρας, που εκτός νέου απροόπτου θα είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο. Συγκεκριμένα, παρότι χθες από πλευράς διοργανώτριας ΕΠΟ διαφάνηκε «φως» αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, ούτε αυτή φαίνεται να είναι οριστική, ενώ παραμένει άγνωστο το καθεστώς διεξαγωγής του: Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, ανέφερε ότι ο τελικός θα γίνει την Τετάρτη 24 Μαΐου, συμπληρώνοντας πάντως ότι ...οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί. Σύμφωνα μάλιστα με χθεσινή φημολογία, οι δύο φιναλίστ αντιπροτείνουν την Παρασκευή 19 Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής.

Την ίδια στιγμή παραμένει «στον αέρα» το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων, καθώς η απαίτηση του δημάρχου Βόλου προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για το Πανθεσσαλικό, για συνολική παρουσία 400 ατόμων με προσκλήσεις, δεν ικανοποιεί ούτε τη διοργανώτρια αρχή ούτε τις δύο ομάδες. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης του θέματος και αύξησης του αριθμού των φιλάθλων που θα δώσουν το «παρών», κάνοντας μάλιστα λόγο για αριθμό που θα αγγίζει μέχρι και τους 10.000 φιλάθλους, κάτι που στην παρούσα φάση συναντά την αντίδραση της πλευράς της δημοτικής αρχής Βόλου.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση του φετινού τελικού έχει καταντήσει «σίριαλ», μετά το ναυάγιο των σχεδίων της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή του στο εξωτερικό (σε Γερμανία, Αγγλία ή ακόμα και στην Αυστραλία...), καθώς και μετά τις ενστάσεις της πλευράς του ΠΑΟΚ για πραγματοποίησή του στο ΟΑΚΑ, που προτάθηκε ως δεύτερη λύση.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - EURO 2024
Κόντρα στην Κροατία η Εθνική ανδρών

Εχοντας αγγίξει πλέον τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2024 η Εθνική ανδρών του χάντμπολ επιστρέφει σήμερα στις υποχρεώσεις της για τον όμιλο της προκριματικής φάσης υποδεχόμενη στο κλειστό της Χαλκίδας την Κροατία (18.00, ΕΡΤsports3). Πρόκειται για τον προτελευταίο αγώνα στον όμιλο του ελληνικού συγκροτήματος που θα ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στον όμιλο κόντρα στην Ολλανδία εκτός έδρας στις 30/4. Η Εθνική μέχρι τώρα στον όμιλο φιγουράρει στην κορυφή με 6 β. σε 4 αγώνες έχοντας βρεθεί μια ανάσα πριν από την πρόκριση στην τελική φάση. Μάλιστα, στα περισσότερα σενάρια ενόψει του φινάλε της προκριματικής φάσης η ελληνική ομάδα προκρίνεται στο Euro 2024 ακόμα και σε περίπτωση δύο ηττών στις ισάριθμες τελευταίες υποχρεώσεις.

Απέναντι στην ισχυρή Κροατία σήμερα η Εθνική επιδιώκει μια ακόμη ...ηχηρή επιτυχία. Κάτι που εάν το καταφέρει θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ θα την διατηρήσει στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο. Με το ελληνικό συγκρότημα να αναμένεται να παρουσιαστεί με καλή ψυχολογία και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Ζαραβίνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ