ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Μάη 2023
Σελ. /32
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον!

Μήνυμα πλατιάς συμπόρευσης με το ΚΚΕ έστειλε η μεγάλη εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά, την Κυριακή στο ιστορικό πάρκο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, τόσο στο Θυσιαστήριο, όπου ήταν στημένη η εξέδρα, όσο και σε όλους τους γύρω χώρους του πάρκου.

Ηταν μια εκδήλωση που δικαίωσε πραγματικά τον τίτλο της, «Παράθυρα ανοίγουμε στο μέλλον», κρατώντας ζωντανή την ηρωική ιστορική μνήμη που απέπνεε ο χώρος, αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν τόπο ποτισμένο με το αίμα των κομμουνιστών, δίνοντας υπόσχεση συνέχισης του αγώνα. Σφραγίζοντας τον σεβασμό για τη δράση και την προσφορά του ΚΚΕ, με το σύνθημα «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», το μεγάλο πλήθος κόσμου ανανέωσε την υπόσχεση του αγώνα που πιάνει το νήμα και συνδέει τους εργάτες του Σικάγο με τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944, μέχρι τους αγώνες στο σήμερα, για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων στη ζωή, για το δικαίωμα σε ένα πιο φωτεινό μέλλον.

«Με τη σημερινή εκδήλωση, και κυρίως με την καθημερινή και ακούραστη δράση χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βαστάμε γερά το νήμα που μας ενώνει με όσους θυσιάστηκαν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν κρατάμε μόνο κάποια γαρίφαλα μπροστά στις κάμερες. Μαζί με αυτά κρατάμε κυρίως τις σημαίες του αγώνα, της πάλης. Αυτές τις σημαίες εμείς τις κρατάμε ψηλά και συνεχίζουμε». Και ακολούθησε το σύνθημα «Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής - Μόνοι τους αυτοί, όλοι μας εμείς!».


Το πάρκο του Σκοπευτηρίου, εξάλλου, είχε αποκτήσει από νωρίς ζωντάνια και παλμό, αφού η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής ξεκίνησε το απόγευμα με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων γύρω από την Εργατική Πρωτομαγιά για παιδιά όλων των ηλικιών.

Οσο για τη μεγάλη συναυλία, με ένα πλήθος εξαιρετικών μουσικών και ερμηνευτών και με τραγούδια μεγάλων δημιουργών, ήταν από αυτές που θα θυμόμαστε και θα τις συζητάμε για καιρό.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση

Στη μεγάλη εκδήλωση της ΚΟ Αττικής ξεχωριστή ήταν η παρουσία των Γάλλων συνδικαλιστών που βρίσκονται αυτές τις μέρες στη χώρα μας.

Επίσης παρευρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος.

Μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ η Ασημίνα Ξυροτήρη - Αικατερινάρη, ο Κώστας Τριανταφύλλου και ο Γιώργος Ρούσσης, η υποψήφια βουλευτής του Κόμματος στην Α' Αθήνας Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι υποψήφιοι στον Νότιο Τομέα Αθήνας Σεμίνα Διγενή, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Καλογερής και Σπύρος Τζόκας, οι υποψήφιοι στον Βόρειο Τομέα Αθήνας Γιώργος Πομάσκι, Κώστας Γουλιάμος και Βασίλης Παρασκευόπουλος, η υποψήφια στην Ανατολική Αττική Ελένη Γερασιμίδου και ο υποψήφιος στην Α' Πειραιά Βασίλης Γκιτάκος.

Επιπλέον, την αντιπροσωπεία των Γάλλων συνδικαλιστών συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Στεφανάκης (Επικρατείας), Γιώργος Πέρρος (Δυτικός Τομέας Αθήνας), Εφη Χαλιού (Νότιος Τομέας Αθήνας), Μάρκος Μπεκρής (Β' Πειραιά), Μάης Μέντης (Ανατολική Αττική) και Αλέκος Περράκης (Βόρειος Τομέας Αθήνας).

Ως συντελεστές της συναυλίας συμμετείχαν επίσης ο Διονύσης Τσακνής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης.

Εκεί ήταν και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα άνθρωποι των Τεχνών και Γραμμάτων, ανάμεσά τους ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Γιάννης Μηλιός και άλλοι.

Παρευρέθηκε τέλος ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος.


Ενας αιώνας αγώνας και θυσία...

Με την αντιπροσωπεία Γάλλων συνδικαλιστών
Με την αντιπροσωπεία Γάλλων συνδικαλιστών
Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την 1η Μάη 1944, κατέθεσε πριν τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στεφάνι εκ μέρους της ΚΝΕ κατέθεσε ο Γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, Θοδωρής Κωτσαντής, και ακολούθησε από όλα τα στόματα το σύνθημα «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Νωρίτερα επισκέφτηκαν το μνημείο και άφησαν λουλούδια οι εκπρόσωποι των γαλλικών συνδικάτων που βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίοι είχαν και θερμό χαιρετισμό με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


RIZOSPASTIS


RIZOSPASTIS



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ