ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Μάη 2023
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Παράταση στο θρίλερ, με προβάδισμα ΠΑΟ

Την τύχη στα χέρια τους για τον τίτλο οι «πράσινοι» μετά το 0-0 με την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής της Λεωφόρου

Η λευκή ισοπαλία μεταξύ ΠΑΟ και ΑΕΚ κρατάει ανοιχτή τη μεταξύ τους μάχη για τον τίτλο

Eurokinissi

Η λευκή ισοπαλία μεταξύ ΠΑΟ και ΑΕΚ κρατάει ανοιχτή τη μεταξύ τους μάχη για τον τίτλο
Το θρίλερ σχετικά με το πού θα καταλήξει φέτος ο τίτλος του πρωταθλητή της Super League συνεχίζεται και μετά την 7η αγωνιστική των πλέι οφ, που βρήκε τους δύο ισόβαθμους στην κορυφή Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μένουν στο 0-0 στο κρίσιμο μεταξύ τους ντέρμπι της Λεωφόρου. Αποτέλεσμα που ευνοεί τους «πράσινους», καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία και έτσι με 3 νίκες στις 3 εναπομείνασες αγωνιστικές στέφονται πρωταθλητές, ανεξαρτήτως τι θα κάνει η ΑΕΚ. Αντίθετα η «Ενωση» αναγκαστικά θα περιμένει στραβοπάτημα του «τριφυλλιού».

Κατά τ' άλλα ανοιχτό παραμένει και ποιος θα τερματίσει 3ος, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα, ενώ στα πλέι άουτ σημαντικό βήμα παραμονής έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης», σε ένα ακόμα ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ με δυνατά μαρκαρίσματα, πολλή τακτική και αμυντική προσοχή εκατέρωθεν, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Η «Ενωση», μέσα στην ατυχία της (τις μέρες πριν το ντέρμπι χτυπήθηκαν από ίωση 5 παίκτες της, ενώ κατά τη διάρκειά του έχασε με αναγκαστική αλλαγή τον Ρότα, ο οποίος σε διεκδίκηση με τον Μπερνάρ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο), ακόμα και με πειραματική σύνθεση, κατάφερε να κυριαρχήσει στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι, σαφώς πιο επιθετικοί, είχαν δύο δοκάρια με τον Τσούμπερ και σημαντικές στιγμές, πάλι με τον Τσούμπερ και τον Ελίασον, ενώ ο Παναθηναϊκός στο α' ημίχρονο απείλησε με τον Σπόραρ. Στην επανάληψη οι «πράσινοι», λύνοντας τα προβλήματά τους στον χώρο του κέντρου και στην ανάπτυξή τους, ανέβασαν την πίεση μετά το 70', ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την άμυνα της ΑΕΚ.

Στο άλλο ντέρμπι, της Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 τον Αρη (Τάισον 56', Σβαμπ 62', Ζίβκοβιτς 78' - Καμαρά 45', Νταριντά 70'), βγάζοντας αντίδραση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες και διατηρώντας τις ελπίδες του για την 3η θέση. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στην επανάληψη όμως ήταν πιο επιθετικοί και ανέτρεψαν σε 2-1. Οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν και λίγο μετά ισοφάρισαν σε 2-2, λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο όμως ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τη λήξη. Στον Αρη φωνάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε εύκολα του Βόλου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 5-0 (Ντόι 19', Κασάμι 25', Μπιέλ 45', Μπακαμπού 61', Ελ Αραμπί 65').

  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 76, ΑΕΚ 76, Ολυμπιακός 66, ΠΑΟΚ 63, Αρης 47, Βόλος 40.
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (5η αγωνιστική)

Αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0, Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-3, Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-2.

  • Η βαθμολογία: ΟΦΗ 37, Ατρόμητος 34, ΠΑΣ Γιάννινα 30, Αστέρας Τρίπολης 30, Παναιτωλικός 30, Λαμία 27, Ιωνικός 25, Λεβαδειακός 24.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ - EURO 2024
Πρόκριση στα τελικά για την Εθνική ανδρών

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ για την επιστροφή του ελληνικού συγκροτήματος σε διεθνή διοργάνωση

Την παρθενική της πρόκριση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέτυχε η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Euro 2024. Παρά την εκτός έδρας ήττα 32-26 από την Ολλανδία στην τελευταία αγωνιστική του 5ου προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα ήταν μία από τις 4 καλύτερες τρίτες ομάδες της προκριματικής φάσης, κάτι που της έδωσε το «εισιτήριο».

Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί το διάστημα 10 - 28 Γενάρη 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας, με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

Η Εθνική επιστρέφει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2005, όταν είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνδετικό κρίκο των δύο επιτυχιών αποτελεί ο Γιώργος Ζαραβίνας, νυν ομοσπονδιακός τεχνικός και τότε παίκτης της Εθνικής.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επιτυχία της Εθνικής χάντμπολ, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Πολλά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών, που για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στα τελικά του Euro. Θερμά συγχαρητήρια και στον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Ζαραβίνα, για τη συνολική εμφάνιση της ομάδας μέχρι τώρα. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια».

ΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια ζωής του Ατρόμητου

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Ατρόμητου διοργάνωσαν οι ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή, πλησίον του κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης και παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσά τους μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι και οπαδοί του Ατρόμητου.

Το «παρών» έδωσαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ, οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Δυτική Αθήνα Νίκος Καραγιάννης, Αλέκα Τσιρογιάννη και Στέλιος Μπούσουλας, οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Λεάνης και Νίκος Αγγελίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας.

Τις κεντρικές τοποθετήσεις έκαναν οι Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, και Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Για την ίδρυση και την ιστορική πορεία του Ατρόμητου μέχρι σήμερα μίλησε ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος. Παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ακόμη παλαίμαχοι της ομάδας του Ατρόμητου.

  • Εκτενές ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».
BASKET LEAGUE
Πέταξε στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Την επιστροφή του στην ημιτελική φάση της Basket League μετά από 5 χρόνια πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στην Πυλαία επί του Προμηθέα με 81-78. Ετσι ο «Δικέφαλος» έφθασε στις 2 νίκες - 1 ήττα επί του αντιπάλου του και σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα. Εκεί θα αντιμετωπίσει στον έναν ημιτελικό του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό ενώ στον έτερο θα κοντραριστούν Παναθηναϊκός και Περιστέρι διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Αυτή θα κριθεί στις 3 νίκες ενώ σε περίπτωση 5ου αγώνα το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στους «αιώνιους» που τερμάτισαν ψηλότερα από τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου (1ος ο Ολυμπιακός, 2ος ο Παναθηναϊκός).

Στον αγώνα της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Φράνκε που σημείωσε 31 πόντους (3 3ποντα).

VOLLEYLEAGUE
Κατέκτησε τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στον τέταρτο τελικό της Volleyleague, έκανε το 3-1 στις νίκες και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 31η φορά στην Ιστορία του και 4η τα τελευταία 6 χρόνια, επιστρέφοντας παράλληλα στην κορυφή μετά από ανάπαυλα ενός χρόνου. Η επιτυχία αυτή των «ερυθρολεύκων» ήρθε μάλιστα λίγες βδομάδες μετά την κατάκτηση και του ευρωπαϊκού Challenge Cup.

Οι παίκτες του Τζουλιάνι κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον τέταρτο τελικό, με πιεστικό σερβίς και τρομερή αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί και στην υποδοχή, κάτι που τους διευκόλυνε ακόμα περισσότερο στο να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Τα σετ: 18-25, 16-25, 14-25.

ΠΟΛΟ - CHALLENGE CUP ΑΝΔΡΩΝ
Ιστορική κατάκτηση από τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σε μια ιστορική επιτυχία έφθασε η ανδρική ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης, που κατέκτησε το Challenge Cup μετά τη μεγάλη νίκη στην Ισπανία επί της Τεράσα με 18-14 στον δεύτερο τελικό. Υπενθυμίζεται πως η ελληνική ομάδα είχε επικρατήσει και στον πρώτο τελικό στην Αθήνα με 12-11. Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για το τμήμα πόλο του Απόλλωνα, που μετράει μόλις 9 χρόνια ζωής. Γίνεται έτσι μόλις η τρίτη ελληνική ομάδα που φθάνει σε ευρωπαϊκή διάκριση στο πόλο ανδρών μετά τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη καθώς και η πρώτη που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Στην Ισπανία, παρά το ρευστό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να κυριαρχήσουν έχοντας ως κορυφαίους τους Βίτσκοβιτς και Μπογκντάνοβιτς που πέτυχαν από 5 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ.

Απόλλων: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ