ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Μάη 2023
Σελ. /24

Στον πίνακα αποτυπώνονται τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας έτσι όπως υπογράφονται από τις εφορευτικές επιτροπές.

Παράλληλα, παρουσιάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών του 2022 στους αντίστοιχους Συλλόγους.

Οσον αφορά τις παρατάξεις, καταγράφονται με σειρά: η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΠΑΣΠ, η ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ που συγκεντρώνει τα σχήματα που στηρίζονται από το ΜέΡΑ25 - ΛΑΕ, η ΕΑΑΚ που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις, το Δίκτυο που αποτελεί την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετονομασία του BLOCO) και τέλος στα «Λοιπά» καταγράφονται διάφορες παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

Στον συνολικό αριθμό των Συλλόγων δεν συμπεριλαμβάνονται 6 Σύλλογοι όπου δεν έγιναν εκλογές (Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Ψυχολογίας Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Θεάτρου ΑΠΘ, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΕΛΜΕΠΑ, Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ενδυσης ΔΙΠΑΕ).

Ακόμα, στους Συλλόγους Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικού και Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, στον Σύλλογο της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης Σερρών του ΔΙΠΑΕ, στον Σύλλογο της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον Σύλλογο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ) του ΕΚΠΑ, δεν μπορεί λόγω νοθείας και αλλοίωσης της διαδικασίας να αναγνωριστεί το αποτέλεσμα - οι εκλογές είναι άκυρες σε αυτούς τους Συλλόγους.

Επιπλέον, στον Σύλλογο Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Παν. Πελοποννήσου έγιναν εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα αποτελέσματά του δεν μπορούν να προστεθούν στον παραπάνω πίνακα.


Να «χωθεί στον καβγά» ακόμα πιο δυναμικά η νέα γενιά, για να φάει ένα γερό χαστούκι το σύστημα με δυνατό ΚΚΕ

Σε νέους και νέες στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Μοναστηράκι μίλησε ο Θ. Χιώνης

Μεγάλη ήταν η παρουσία της νεολαίας χτες στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στο Μοναστηράκι. Μέλη της ΚΝΕ, νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, λίγες ώρες μετά την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής», έδωσαν το «παρών», συνεχίζοντας τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού στις εκλογές της 21ης Μάη.

Με τη μαχητική αισιοδοξία να είναι διάχυτη, δεν άργησαν να ξεκινήσουν τα συνθήματα και οι μουσικές.

Στον χώρο παρευρέθηκε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ο Θ. Χιώνης σημείωσε ότι «από την ώρα που ξεκίνησαν χτες το βράδυ να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα και μέχρι σήμερα που ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, όλες οι γενιές αγωνιστών, παλιότεροι και νεότεροι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, μετέφεραν παντού, σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, το μήνυμα που στείλανε χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, το οποίο αποτυπώθηκε με την επικράτηση της "Πανσπουδαστικής" σε πρώτη δύναμη.

Το ίδιο χαρούμενοι ήταν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου, γιατί νιώθουν - καταλαβαίνουν και από αυτό το αποτέλεσμα ανάμεσα σε άλλους πολύ σημαντικούς αγώνες ότι "μπορούμε να το πάρουμε αλλιώς". Βέβαια, κάποιοι στεναχωρήθηκαν: Οσοι θέλουν τη νεολαία άβουλη και ήσυχη. Βεβαίως η ΝΔ που από τη θλίψη έφτασε σε παραλογισμούς, ξεφτιλίστηκαν και υποψήφιοι βουλευτές τους σήμερα σε διάφορα κανάλια, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε σε αμηχανία βλέποντας την πλάτη των φοιτητών... Θα τους αφήσουμε μόνους τους και θα προχωρήσουμε.

Εκ μέρους της ΕΠ της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, θέλουμε να σας πούμε ότι είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, που μαζί με χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δώσατε αυτόν τον πολύ σπουδαίο αγώνα. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε στην ευθύνη που έχετε αναλάβει για ένα μαχητικό, αξιόμαχο φοιτητικό κίνημα ως τμήμα του λαϊκού μας κινήματος στην πάλη για νέα δικαιώματα, για αλλαγές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, για ανατροπές στην οικονομία, στην κοινωνία, παντού. Και άμεσα δίνοντας συνέχεια στην αγωνιστική πορεία, ώστε οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που αναγνωρίζουν την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ, να κάνουν και δικό τους αγώνα το δυνάμωμα του ΚΚΕ στις 21 του Μάη.

Για να "χωθεί στον καβγά" ακόμα πιο δυναμικά η νέα γενιά, για να φάει ένα γερό χαστούκι το σύστημα με δυνατό ΚΚΕ. Να είναι φοβισμένη και αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Να νιώθει καυτή την ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να βρεθεί σε καλύτερη θέση ο λαός και η νεολαία για νέες κατακτήσεις και με στόχο να νικήσουμε οριστικά την αντιλαϊκή πολιτική. Και το "ποτέ ξανά" που μας συγκλόνισε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τον Μάρτη, να γίνει πραγματικότητα. Γι' αυτόν τον λόγο και τα χιλιάδες αγωνιστικά γαρύφαλλα που γεμίσανε τις κάλπες, από αύριο να τα επιστρέψετε στους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, στις σχολές αλλά και στις γειτονιές της Αττικής, για να φέρουμε το Κόμμα μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Να τους αφήσουμε μόνους τους τους εκμεταλλευτές, τα κόμματά τους, τις κυβερνήσεις τους και να βρεθούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, η νέα γενιά, οι επιστήμονες μαζί με το ΚΚΕ και τη νεολαία του την ΚΝΕ, που παλεύουμε με τη σημαία των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.

Γιατί ναι, μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας γι' αυτό. Οπως λέει κι ο στίχος, "παίξατε τη γλώσσα σας στον άνεμο και περάσατε". Μπράβο σας. Ετσι συνεχίστε!».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να μετατραπεί σε «άλμα» στις 21 Μαΐου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Σε ανακοίνωσή του για τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα μίλησαν και η φωνή τους ακούστηκε εκκωφαντικά! Αναδεικνύοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά την "Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας" σε πρώτη δύναμη, με σαρωτική άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα και καταδίκης της πολιτικής των κυβερνήσεων, του διαρκούς "εγκλήματος" στις σπουδές και τη ζωή τους.

Τώρα είναι η ώρα το βήμα που έγινε στις φοιτητικές εκλογές να ολοκληρωθεί και να μετατραπεί σε "άλμα" στις 21 Μαΐου, στις βουλευτικές εκλογές, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, τη μόνη αντισυστημική, ανατρεπτική και ξεκάθαρη επιλογή. Για να δυσκολέψουμε κι άλλο αυτούς που κλέβουν το μέλλον της νέας γενιάς, για να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα, για να έρθουν οι μέρες του φωτός...

Υ.Γ. Από χτες είναι απεγνωσμένη η προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βίωσαν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και τα ίδια τα μέλη της ΔΑΠ, τα οποία αναγνώρισαν και υπέγραψαν τα επίσημα αποτελέσματα των εφορευτικών επιτροπών εκατοντάδων Φοιτητικών Συλλόγων, που αποδεικνύουν ότι η "Πανσπουδαστική" είναι πρώτη δύναμη. Κατανοούμε τον πανικό τους...

*Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με ενσωματωμένο το σύνολο των συλλόγων στο site: http://www.pksekloges.gr/foititikes-23/».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ