ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάη 2023
Σελ. /32
Forza KKE!

Γιάννης Κοΐνης, υπεύθυνος ακαδημιών και βοηθός προπονητή της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης Posillipo, Α1 κατηγορία Ιταλίας

Στηρίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό για όλους.

Στηρίζω ΚΚΕ γιατί δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και αυτό φαίνεται τόσα χρόνια στη Βουλή. Για εμάς τους Πατρινούς αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην Πάτρα που έχει κομμουνιστή δήμαρχο και θα συνταχθούν όλοι εναντίον του.

Ψηφίζω ΚΚΕ για όλους τους μετανάστες που βρίσκονται σε όλες τις χώρες του κόσμου και δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς εκμετάλλευση.

Στηρίζω ΚΚΕ στις 21 Μάη και σε κάθε επόμενη εκλογική μάχη, κόντρα στα ψευτοδιλήμματα και στους εκβιασμούς για «δυνατές κυβερνήσεις» τα οποία και θα μεγαλώνουν. Γιατί ο λαός έχει ανάγκη να είναι ο ίδιος πιο δυνατός απέναντί τους.

FORZA ΚΚΕ

Γιάννης Κοΐνης, υπεύθυνος ακαδημιών και βοηθός προπονητή της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης Posillipo, Α1 κατηγορία Ιταλίας

Στις εκλογές στηρίζω ΚΚΕ

Σπύρος Γιακουμάκης, Αν. Καθηγητής Τομέα Εργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ

Στις εκλογές της 21/5/2023 στηρίζω το ΚΚΕ για τους εξής λόγους:

1. Είναι το μοναδικό κόμμα που δεν συμμετείχε στην καταλήστευση του ελληνικού λαού μέσω των μνημονιακών κυβερνήσεων που σχημάτιζαν κατά καιρούς όλοι οι υπόλοιποι, από άκρα δεξιά έως ΣΥΡΙΖΑ.

2. Οι βουλευτές του και τα στελέχη του δεν κάνουν περιουσίες από την πολιτική, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις πόθεν έσχες.

3. Είναι το μοναδικό κόμμα με σαφή αντιΝΑΤΟικό και αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό.

4. Οι προτάσεις του που αφορούν μισθούς, συντάξεις, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση - περίθαλψη, περιβάλλον, μεταφορές με έμφαση στον σιδηρόδρομο και στα μέσα σταθερής τροχιάς με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει

Γιάννης Κερασαρίδης, υπεύθυνος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μαθηματικών»

Ψηφίζω ΚΚΕ, το κόμμα που κεντρικό του σύνθημα έχει: «Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει. Θα τον αλλάξουμε εμείς».

Οχι άλλη διάψευση των ελπίδων

Θεοφάνης Γ. Γραμμένος, αναπλ. καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, ο αγώνας όλων μας, είναι αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, είναι αγώνας για μια καλύτερη ζωή και όχι για μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.

Με τη συμπόρευση και την ψήφο στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται, είναι δυνατή η αντιμετώπιση της διάψευσης των ελπίδων, του εκβιασμού και της εξαπάτησης των εργαζομένων μπροστά στο ψεύτικο δίλημμα του «μικρότερου κακού». Την επόμενη μέρα, μόλις τελειώσει η θεατρική παράσταση που δίνουν όλα τα αστικά κόμματα, αυτά που έφεραν και στήριξαν τρία μνημόνια, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, το πρόγραμμά της θα υπαγορεύεται από τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και, κατά συνέπεια, θα είναι ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα. Πρέπει να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε αν θέλουμε τον δρόμο του αγώνα, της αταλάντευτης υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, της αντίστασης, της αντεπίθεσης και εν τέλει της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή τον δρόμο της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και της συνθηκολόγησης, τον δρόμο που περνά από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις επενδυτικές βαθμίδες, τα Σύμφωνα Σταθερότητας, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τους πλειστηριασμούς, τη φτωχοποίηση. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα.

Στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές έδειξαν τον δρόμο αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική». Ας νικήσουμε τον φόβο κι ας επιλέξουμε το «μεγαλύτερο καλό» δυναμώνοντας τη φωνή μας και στηρίζοντας το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα, ας ψηφίσουμε ΚΚΕ.

Γιατί ΚΚΕ;

Αλέξανδρος Ταφλαμπάς, πρώην γραμματέας της ΟΜ Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι ένας αγώνας δύσκολος, ένας δρόμος που δεν είναι στρωμένος με λουλούδια, είναι μία στάση ζωής, εντιμότητας, συστράτευσης με το δίκιο του Λαού, μακριά από βλέψεις για βόλεμα, αστικές συμβάσεις και ευκολίες πολιτικές και κοινωνικές. Ιδιαίτερα για κάποιον σαν και εμένα, που είχε μακρά πορεία στον χώρο του οπορτουνισμού, από το 1981 μέχρι και το καλοκαίρι του 2015, οπότε και παραιτήθηκα αμέσως μετά το «δημοψήφισμα» του Ιούλη από γραμματέας της ΟΜ Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ και από μέλος του (...) Η πείρα που σώρευσε σε όλους μας η ζωή και η καπιταλιστική κρίση όλα αυτά τα χρόνια, απέδειξε πως δεν υπάρχει καθόλου χώρος για μεσοβέζικες λύσεις, με συγκυβερνήσεις με τους σοσιαλδημοκράτες, με όποια προβιά φοράνε σήμερα και με όποιο όνομα κυκλοφορούν. Η λύση για τον λαό είναι μία: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για μια νέα κοινωνία, για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Να βγει από την κάλπη της 21ης του Μάη όσο το δυνατόν ισχυρότερο το ΚΚΕ, προκειμένου να ασκήσει ακόμα δυνατότερη αντιπολίτευση σε όποια κυβέρνηση και αν αναδειχτεί. Το σύνθημα «Μόνοι τους και Ολοι μας» να γίνει πράξη στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία ολόκληρη. Καλό αγώνα σύντροφοι και συντρόφισσες.

(Ολόκληρη η δήλωση στο «902.gr»)

Για τη χειραφέτηση της Ερευνας από το κεφάλαιο

Θανάσης Κουτσοκλένης, επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν προέκυψαν ούτε ξαφνικά ούτε γεννήθηκαν σε κάποιο ιδεολογικό κενό. Αποτελούν απόρροια της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη δημιουργία του ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, προσπάθεια η οποία έχει ως αφετηρία τη Διακήρυξη της Μπολόνια το 1999 (...) Τα παραπάνω θα έχουν τουλάχιστον δύο σοβαρές συνέπειες για την πανεπιστημιακή έρευνα, μία οικονομική και μία γνωσιακή. Από τη μία, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν το αντικείμενο, να εποπτεύουν τη διαδικασία και να αξιοποιούν τα αποτελέσματα της πανεπιστημιακής έρευνας για να αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενες το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Από την άλλη, καθώς η Ερευνα θα ελέγχεται από το επιχειρηματικό κεφάλαιο και θα αποσκοπεί στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών θα διεξάγεται με το αντίστοιχο κριτήριο και τις ανάλογες προϋποθέσεις της αύξησης των κερδών (...) Η ανάγκη για αγώνα με σκοπό τη χειραφέτηση της Ερευνας από το κεφάλαιο είναι επιτακτική. Ο αγώνας αυτός μπορεί να καταστεί αποτελεσματικός μόνο στον βαθμό που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για έναν ευρύτερο κοινωνικό μετασχηματισμό, για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική οργάνωση της κοινωνίας. Στηρίζω το ΚΚΕ ως το μόνο κόμμα που έχει επισημάνει πολλάκις τα παραπάνω με συνέπεια και χωρίς ψευδαισθήσεις για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τα δήθεν οφέλη από την εμπλοκή του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Ως το κόμμα που έχει τονίσει επανειλημμένα και έχει αγωνιστεί για το ότι η πανεπιστημιακή γνώση θα πρέπει να αφορά τις αντικειμενικές κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

(Ολόκληρη η δήλωση στο «902.gr»)

ΚΚΕ, κόμμα συντροφικό στον λαό

Γιώργος Κεντρωτής, Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, λογοτέχνης

Ψηφίζω το ΚΚΕ εν γνώσει μου ότι ψηφίζω κόμμα συντροφικό στον λαό. Ψηφίζω το ΚΚΕ και συγχρόνως ψηφίζω αντισυστημικά, διότι το ΚΚΕ αντιμάχεται τον καπιταλισμό, παναπεί το ίδιο ακριβώς το υπέρτατο σύστημα, που διαθέτει πλήθος μηχανισμών και υποστηρικτικών κομμάτων με ποικιλώνυμα χαρακτηριστικά για τη διεκπεραίωση πάσης φύσεως αποστολών ερήμην και εναντίον του λαού. Ψηφίζω το ΚΚΕ, επειδή όχι απλώς δεν καταδέχεται τους επιτήδειους εξωραϊσμούς αυτού του απάνθρωπου συστήματος, αλλά και επειδή δεν κατανοεί, και γι' αυτό αντιπαλεύει, τους πολυποίκιλους «εξανθρωπισμούς» ή «εξορθολογισμούς» του. Ψηφίζω το ΚΚΕ: Τον υπερασπιστή του εργατικού μόχθου και της αληθινής δικαιοσύνης, τον ρητώς ορκισμένο εχθρό του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος και των μονίμως κερδοφόρων funds, τον ανυποχώρητο πολέμιο των άδικων και αντιλαϊκών νόμων. Ψηφίζω το ΚΚΕ, το κόμμα που με την ιδεολογία και την πρακτική του υπηρετεί αταλάντευτα την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, όλου του κόσμου. Το ΚΚΕ και η δράση του οδηγούν τον λαό όχι στα ονειρώδη βαλτονέρια του ληστρικού καπιταλισμού, αλλά στο φως της ζωής, της ευημερίας και της δημιουργίας. Γι' αυτό και επαναλαμβάνω: Ψηφίζω το ΚΚΕ εν γνώσει μου ότι ψηφίζω κόμμα συντροφικό στον λαό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ