ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 16 Μάη 2023
Σελ. /32
Η ΜΑΧΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Αισιόδοξα μηνύματα για ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ και στη Φωκίδα

Ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με τη Γεωργία Καλαντζάκου, υποψήφια βουλευτή του Κόμματος

Από τη συγκέντρωση στην Αμφισσα
Από τη συγκέντρωση στην Αμφισσα
Αισιόδοξα μηνύματα για τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου έρχονται και από τη μονοεδρική της Φωκίδας. Μια περιοχή που ερημώνει, με τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών να γίνεται καθημερινά χειρότερη, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι διαφόρων κλάδων θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τον φυσικό και ορυκτό πλούτο και το φθηνό εργατικό δυναμικό.

Για το θετικό κλίμα που εισπράττουν υποψήφιοι βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και την προσπάθεια των κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή τραγική κατάσταση να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων και του λαού με ψεύτικα διλήμματα και καλλιέργεια αυταπατών, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με την Γεωργία Καλαντζάκου, υποψήφια βουλευτή Φωκίδας του ΚΚΕ.

«Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να φτάσει το κάλεσμα για "δυνατό ΚΚΕ" σε κάθε γωνιά της Φωκίδας, να βρεθούμε σε κάθε σπίτι που αγωνιά για το αύριο, να ανταμώσουμε ξανά με όλους όσοι δώσαμε μαζί τη μάχη τα προηγούμενα χρόνια για το Νοσοκομείο της Αμφισσας, για τις φωτιές και την προστασία του ελαιώνα, για δικαιώματα και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας σε χώρους δουλειάς όπως τα μεταλλεία και ιχθυοκαλλιέργειες, για ασφαλή σχολεία, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Καλούμε τον λαό της περιοχής να αξιοποιήσει την πείρα που έχει αποκτήσει από τις δοκιμασμένες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και την κατάσταση που βιώνει εδώ στη Φωκίδα, και χωρίς να τρέφει αυταπάτες και προσδοκίες για σωτήρες, να κάνει αποφασιστικό βήμα και να δυναμώσει το ΚΚΕ, για να είναι και ο ίδιος πιο δυνατός αύριο», αναφέρει η Γεωργία Καλαντζάκου.

Ο λαός της περιοχής ξέρει τι είναι η ανάπτυξη που τάζουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων τους στη Φωκίδα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, όπου ήδη εδώ και δεκαετίες υπάρχει έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται οι ιχθυοκαλλιέργειες, ο τουρισμός και η «πράσινη» Ενέργεια, τονίζει: «Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις ανέξοδες υποσχέσεις για "ανάπτυξη" που σκορπούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε και σήμερα τα μονοπώλια που λυμαίνονται τον ορυκτό πλούτο, την Ενέργεια, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουρισμού και των κατασκευών στην περιοχή της Φωκίδας, θησαυρίζουν, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και ο λαός σκοτώνεται και σακατεύεται στα εργατικά "δυστυχήματα", δουλεύοντας δωδεκάωρα για ένα μεροκάματο που δεν φτάνει για τίποτα, βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια, αδυνατεί ακόμη και για ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης με την οικογένειά του. Αυτή είναι η "ανάπτυξη" που τάζουν. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής έχουν πείρα από τα κάτεργα στα μεταλλεία βωξίτη, από τους άδειους δρόμους και τα κλειστά μαγαζιά στην Αμφισσα και την Ιτέα, από τον παραδοσιακό ελαιώνα που κάηκε δύο φορές σε 10 χρόνια και παραμένει χωρίς πυροπροστασία και οι παραγωγοί χωρίς αποζημιώσεις, από τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Αμφισσας και τα Κέντρα Υγείας, από τις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις και τις ελλείψεις στα σχολεία, από το τσακισμένο εισόδημα του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής, από την ανεργία και τα αδιέξοδα των νέων, από την καθημερινή αγωνία για το πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Και προσθέτει: «Για αυτό πρέπει εργαζόμενοι και ο λαός να καταδικάσουν όσους κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και μας έχουν φέρει στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Πρέπει να κάνουν το βήμα δυναμώνοντας όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ. Γιατί και εδώ στη Φωκίδα το συμπέρασμα που βγαίνει από την πείρα των προηγούμενων ετών, είναι πως όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός είναι ο λαός».

Μαζική συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή

Το θετικό κλίμα που επικρατεί και στην περιοχή της Φωκίδας καταγράφηκε και στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμφισσα, την Παρασκευή 12 Μάη, με ομιλητές τον Νίκο Ρεμπάπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και την Γεωργία Καλαντζάκου, με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και λαού της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Φωκίδα είναι:

-- Καλαντζάκου Γεωργία, 42 ετών. Ψυχολόγος στο ΚΕΔΑΣΥ Φωκίδας, με σπουδές νηπιαγωγού και μεταπτυχιακό στη Σχολική - Εξελικτική Ψυχολογία και την Ειδική Αγωγή.

-- Τριανταφύλλου Χρήστος, 63 ετών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο επιστημονικό αντικείμενο της Ιχθυοπαθολογίας με υποτροφία από το υπουργείο Παιδείας. Από το 1998 έως το 2017 διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στους δήμους Ευπαλίου και Δωρίδας. Είναι αντιπρόσωπος στο ΓΕΩΤΕΕ από τον κλάδο των ιχθυολόγων.

-- Τσελές Δρόσος, 38 ετών. Εχει αποφοιτήσει από την σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης και τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Λαμίας. Εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και εγκαταστάτης και διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση στην Ιτέα. Είναι εκλεγμένος στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς και έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος δήμου Δελφών (2010 - 2014).

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Μεγάαααααλη απελπισία!

Τη δόξα της ...«Αυριανής» ζήλεψαν τα ΣΥΡΙΖΑίικα ΜΜΕ

και η «Εφημερίδα των Συντακτών»

«ανεπίσημη» του ΣΥΡΙΖΑ),

με την «ανοιχτή επιστολή» ενός 99χρονου από τη Λαμία,

που συμβουλεύει

«τους συντρόφους του ΚΚΕ να συμφιλιωθούν με τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο πολεμάτε όλοι».

Ο υπογράφων (;;;) αφήνει να εννοηθεί με λαθροχειρίες και θολούρες ότι είναι στο ΚΚΕ!! Με το οποίο όμως δεν έχει καμιά σχέση. Αλλωστε, εκτός από την αναφορά του στον ένοπλο αγώνα της δεκαετίας του 1940, ουδέν. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος 75 χρόνια πριν...

Παράξενο βέβαια να λέει ότι ήταν μέλος της ΕΠΟΝ από το 1940 μέχρι το 1942 παρόλο που αυτή ιδρύθηκε τον Φλεβάρη του 1943!!! Μάλλον πάνω στο άγχος τους τα μπουρδούκλωσαν!

* * *

Πάντως, μιλάμε για πολύ μεγάλη απελπισία εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν, όσο βλέπουν πρώην ψηφοφόρους τους να μην «τσιμπάνε» στα ψευτοδιλήμματα της τελευταίας στιγμής...

Αλλά τι περιμένεις...

Εδώ «ξεπατίκωσαν» ό,τι ΠΑΣΟΚιά υπήρχε και δεν υπήρχε.

Την «Αυριανή» θα άφηναν απέξω;

* * *

Αβραμόπουλος της ΝΔ για τα Ελληνοτουρκικά:

«Κανένα ελληνικό κόμμα δεν πρόκειται να ξεφύγει από την βασική μας γραμμή ότι ναι, θέλουμε το διάλογο, παρά μονάχα για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και τίποτα άλλο».

Στην παρατήρηση ότι «στις θαλάσσιες ζώνες υπάρχουν και τα χωρικά ύδατα», η απάντηση μόνο «καθησυχαστική» δεν ήταν:

«Αυτό είναι θέμα το πώς θα περιγραφούν στο κείμενο, στο συνυποσχετικό για τη Χάγη».

Κι αμέσως μετά: «Κανένας δεν πρόκειται να ξεφύγει από αυτό, όταν έρθει η ώρα θα ξεκαθαρίσουν οι έννοιες πάνω σε ένα κείμενο»...

* * *

Τι καταλαβαίνουμε απ' όλα αυτά;

Οτι το παζάρι χοντραίνει... Κι ότι θα χοντρύνει ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές, όποιος κι αν εκλεγεί...

Επόμενο βήμα; Το συνυποσχετικό της Χάγης.

Με ένα σωρό «αξεκαθάριστες» έννοιες, που θα «ξεκαθαριστούν» μετά...

Δηλαδή, βάλτε τώρα που γυρίζει,

στη ρουλέτα των διευθετήσεων με «ομπρέλα» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Και στο τέλος, όπως πάντα, ο λογαριασμός στον λαό.

* * *

Αφισοκυνηγός του ΚΚΕ ο γνωστός Ραν Ταν Πλαν των «Νέων»...

Ενοχλούν την ...αισθητική του οι αφίσες για την αυριανή προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Και καλεί την Περιφέρεια να τις κατεβάσει.

Με τον ακροδεξιό Τζήμερο (που κατέβαζε τις αφίσες του ΚΚΕ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου) γνωρίζονται;

Αν όχι, μια καλή ευκαιρία να γνωριστούν.

Είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσει ο ένας την ...αισθητική του άλλου.

Επιστολή 100χρονου οπαδού του Πλαστήρα προς τον Αλέξη Τσίπρα

Σε επιστολή του προς το «902.gr» ο 100χρονος Θανάσης Πλαστηρίδης, οπαδός του Πλαστήρα και - όπως αποκαλύπτεται και από την επιστολή - της ταινίας «Ας περιμένουν οι γυναίκες», απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας αναλυτικά:

«Είμαι ο Θανάσης Πλαστηρίδης, γεννημένος στις 16 Φεβρουαρίου 1923 στην Παπαδίτσα Λακωνίας. Ημουνα από τους λίγους δημοκράτες στην Παπαδίτσα. Οπως πολλοί θα γνωρίζετε, ο έτερος δημοκράτης του χωριού ήταν ο Γιάννης, πατέρας του Πάνου από την ταινία "Ας περιμένουν οι γυναίκες". Υστερα από τον πόλεμο ταχθήκαμε στο πλευρό του Πλαστήρα και αργότερα της δημοκρατικής παράταξης. Μαζί με άλλους δημοκράτες οργώναμε τη δεκαετία του '80 όλα τα χωριά της Πελοποννήσου με το αξέχαστο πράσινο opel kadett που είχε γίνει προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν έμεινε φύλλο της "Αυριανής" που να μην έχει δοθεί σε γνωστούς, φίλους και μη.

Υστερα από τόσα χρόνια κι έχοντας φάει όλο το παπατζιλίκι, από τον μεγάλο παπατζή έως τον γιο του, τον Αντρέα, και από τον κύριο Κώστα (σ.σ. Σημίτη) έως εσάς, κύριε Τσίπρα, τολμώ να πω πως σε αυτές τις εκλογές θα ακολουθήσω τον δρόμο που ακολούθησαν κι άλλοι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξω το ΚΚΕ. Είμαι από αυτούς που ανατριχιάζανε, όπως ο Πάνος στην ταινία, αν "ψήφισε η μάνα μου Νέα Δημοκρατία". Είμαι από αυτούς που έδινε μάχες για να μη γίνει δεκτή ούτε η... τουλουμπίτσα που έφερναν μαζί με τα ψηφοδέλτια οι τοπικοί δεξιοί κομματάρχες. Στις 21 Μαΐου θα ψηφίσω ΚΚΕ, αποκαθιστώντας και την αισχρή στάση μου απέναντι στους αγωνιστές του ΚΚΕ που πέρασαν τα πάνδεινα και από τον Πλαστήρα και από τον Παπάγο».

Προφανώς η παραπάνω επιστολή είναι προϊόν φαντασίας, εν αντιθέσει με τον αυριανισμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματικός, ελεεινός και - εννοείται - ανιστόρητος. Τόσο ανιστόρητος που καταγράφει μέλη της ΕΠΟΝ πριν την ίδρυσή της!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ