ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Μάη 2023 - Κυριακή 21 Μάη 2023
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΗΝΑΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΜΗΝΑΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΦΩΤΟ 6

Στην άσβεστη μνήμη του γιου και αδερφού ΕΛΙΣΑΙΟΥ ΦΑΚΑΡΟΥ, στη μνήμη της συζύγου και μητέρας ΕΜΥΣ ΦΑΚΑΡΟΥ, των αδερφών μου ΑΝΝΑΣ και ΚΟΥΛΑΣ (φωτογραφία από τους Λαμπράκηδες Νίκαιας) καθώς επίσης και του πατέρα μου ΕΛΙΣΑΙΟΥ ΦΑΚΑΡΟΥ, φρουράρχη του ΕΑΜ και της μητέρας μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ προσφέρω 200 ευρώ για την ενίσχυση του προεκλογικού αγώνα μέσω της ΚΟΒ Ανω Κορυδαλλού.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τους Χράνους Μεσσηνίας, προσφέρω για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές, 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση.

Ειρήνη Μουτζούρη, συνταξιούχος γιατρός

***

ΦΩΤΟ

Στις 21 Μάη συμπληρώνονται δέκα χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ, αγωνιστής του ΚΚΕ στην Εμπορική Τράπεζα, με σημαντική συμβολή στη δράση του τραπεζοϋπαλληλικού κινήματος τις δεκαετίες '70 - '90 και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΜΕ στις τράπεζες.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του καταθέτουν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ για το τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Χρηματοοικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου γονιών ΔΗΜΗΤΡΑΣ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, από την Ανοιξη Γρεβενών, που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου, 50 ευρώ.

Η κόρη τους Ιφιγένεια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΚΑΙΤΗΣ ΦΕΙΔΑΚΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Α. Κ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των αγωνιστών κομμουνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ (1928 - 1955), ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗ (1928 - 2021), ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ (1917 - 1998), που πάλεψαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους, για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν καλύτερο κόσμο, ενόψει της 1ης Μάη προσφέρουμε στο ΚΚΕ η κόρη τους Ειρήνη, ο σύζυγός της Επαμεινώνδας Καπαγέρωφ, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους 500 ευρώ.

  • Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές προσφέρουμε στο ΚΚΕ στη μνήμη των κομμουνιστών ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ 150 ευρώ.

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο γιος τους Μιχάλης και τα εγγόνια Μελίνα και Νικόλας

***

Ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού του ΚΚΕ, το ποσό των 240 ευρώ για τη στήριξη του Κόμματος μπροστά στις εκλογές, κάτι που έκανε πάντα η ίδια όταν ζούσε.

Η οικογένειά της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΚΟΛΑΡΑ, που μας άφησε στις 4 Γενάρη 2017, η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του Γιώργος και Χρυσάνθη προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση το ποσό των 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κάμπου νομού Ηλείας του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στις 27/1/1923 στην Κάτω Παναγιά Ηλείας. Από τα είκοσί του χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ, κατόπιν της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, μέχρι το τέλος της Εθνικής Αντίστασης, και την παράδοση των όπλων από τον ΕΛΑΣ, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Την άνοιξη του 1947 με τις χιλιάδες συλλήψεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, συνελήφθη και φυλακίστηκε διαδοχικά, στις φυλακές Αμαλιάδας, μετά στη Βόρεια Ικαρία, στο Γιαλισκάρι Ικαρίας, στον Αγιο Πολύκαρπο Ικαρίας και τέλος στη Μακρόνησο ως πολιτικός κρατούμενος υποφέροντας χωρίς υποχωρήσεις όλα τα φριχτά βασανιστήρια που του έκαναν. Στις αρχές του 1950 αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Κάτω Παναγιά. Μετά την πτώση της χούντας και τη νομιμοποίηση ΚΚΕ έγινε μέλος του Κόμματος και δούλευε ακούραστα και καθημερινά για να γίνουν πράξη οι αρχές και οι ιδέες του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού, 100 ευρώ.

Η αδερφή του Ελένη Μαρουλάκου, Σταύρος Μαρουλάκος και Δημήτρης Μαρουλάκος

ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε στη Μακρόνησο και στον Μούδρο της Λήμνου, και της αγαπημένης μου αδελφής ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, από τη Θήβα, για την ονομαστική τους γιορτή προσφέρω - μέσω ΚΟ ΟΤΕ - το ποσό των 115 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος που πάνω από έναν αιώνα κρατάει ψηλά τη σημαία της αλήθειας, του δίκιου, της απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Καλλιόπη Ευθυμίου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των γονιών μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΣΑΜΠΑ (φωτ.) και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΥΤΣΗ που και οι δύο μέχρι το τέλος της ζωής τους παρέμειναν πιστοί και αταλάντευτοι με πίστη στις αρχές και τις θέσεις του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας, 50 ευρώ για την προεκλογική ενίσχυση του Κόμματος.

Η κόρη τους Μαρίνα Κοτσαμπά

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, της μάνας των παιδιών μου, της γιαγιάς των εγγονών μου, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗ, για τους τρεις μήνες από τον ξαφνικό θάνατό της (21/2/23), προσφέρω στο Κόμμα που αγάπησε και αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής της, 100 ευρώ για την προεκλογική οικονομική ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας όπου ήταν μέλος. Θα μας συντροφεύει καθημερινά στη σκέψη μας και στη ζωή μας.

Οικογένεια Ηλία Καλογερή

Τα παιδιά και τα εγγόνια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΒΑΡΗ προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραβοστάμου Ικαρίας.

Δημήτρης Ντότσικας

***

ΦΩΤΟ

Μπροστά στις βουλευτικές κάλπες στις 21 Μάη, καλούμε τον λαό να στείλει το μήνυμά του και να δυναμώσει το ΚΚΕ, τη φωνή του μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να δυναμώσουν οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες, για να ανασάνει, να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα. Προσφέρω 100 ευρώ, για τις εκλογικές ανάγκες του Κόμματός μας, στη μνήμη των γονιών μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ, από τις Καρούτες Δωρίδος, καθώς και στη μνήμη του συζύγου μου, ΕΑΜίτη ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΗΝΑΪΔΗ (φωτ.) που πήρε μέρος στη μάχη της Ηλεκτρικής και «έφυγε» από τη ζωή στις 20/5/2000, καθώς επίσης στη μνήμη του αδερφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Παναγιώτα Μηναΐδου - Μολογιάννη

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΜΟΙΡΑΛΗ, που «έφυγε» πριν από 3 χρόνια, προσφέρω στο Κόμμα 20 ευρώ.

Π. Β.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του μονάκριβού μας παιδιού ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ, που στις 20/11/2014 «έφυγε» από κοντά μας πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παλαμά Καρδίτσας, για την εκλογική μάχη της 21ης του Μάη, 300 ευρώ.

Οι γονείς του Θωμάς και Βασιλική Γκιουλέκα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΤΣΑ η ΤΟ Κατασκευών συγκέντρωσε το ποσό των 1.000 ευρώ από προσφορές συντρόφων και φίλων του Κόμματος, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης μπροστά στις αυξημένες ανάγκες λόγω των εκλογών.

Ο σύντροφος Σταύρος με σεμνότητα και αποφασιστικότητα πρωτοστάτησε σε όποια χρέωση του εμπιστεύτηκε το Κόμμα, ως Γραμματέας της Αχτίδας Κατασκευών, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Αδιάλλακτος με τα αφεντικά και την εκμετάλλευση, μειλίχιος με τους συντρόφους και τους οικοδόμους.

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που «έφυγε» κι ακόμα στα γιαπιά, στα εργοτάξια, όταν αναφέρονται το όνομά του, η δράση του, οι οικοδόμοι που τον ήξεραν χαμηλώνουν το βλέμμα ως ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό του, στην ιστορία του, στον άδικο χαμό του. Αν και πέρασαν τόσα χρόνια, τα λόγια του, μετρημένα, σταράτα, αντηχούν στη σκέψη μας, μας εμπνέουν, στους μικρότερους και μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας σαν να τα είπε μόλις χτες. Αποφασιστικός, ακούραστος εργάτης του Κόμματος, οργάνωσε κι έφερε εις πέρας δύσκολες αποστολές, όπως την κατασκευή του μνημείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο στον Γράμμο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Οσοι τον γνώρισαν, είναι περήφανοι που αγωνίστηκαν μαζί του για το δίκιο της τάξης μας και που το Κόμμα μας μπορεί να διαμορφώνει τέτοιους χαρακτήρες, τέτοιους μαχητές της ζωής, κομμουνιστές, ως την τελευταία πνοή τους. Μπορούμε να πούμε πως ήταν ο δικός μας άνθρωπος, το δικό μας παιδί, ο δικός μας οικοδόμος, ο Σύντροφός μας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 23 Μαΐου συμπληρώνονται δύο χρόνια από όταν «έφυγε» από κοντά μας η λατρεμένη μας συντρόφισσα, σύζυγος και μητέρα ΚΟΝΤΑΚΟΥ - ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΟΛΓΑ. Οι μνήμες που χαράξαμε μαζί, η αγάπη της για την Ιστορία του Κόμματος και η πίστη της για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση, μας συντροφεύουν ως παρηγοριά. Στη μνήμη της προσφέρουμε ως ενίσχυση στο Κόμμα μας 150 ευρώ μέσω της ΤΟ Φαρμάκου και Χημικής Βιομηχανίας.

***

ΦΩΤΟ 7

Ο Κωνσταντινίδης Γιώργος προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χωρυγίου Κιλκίς, 50 ευρώ στη μνήμη της εξαδέλφης ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗ, της μητέρας του ΣΟΦΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, της θείας του ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, των θείων του ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
ΚΑΙΤΗ ΦΕΙΔΑΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ
ΟΛΓΑ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΑΤΣΑΚΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

Eurokinissi

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΑΝΝΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΑΝΝΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΕΜΥ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΕΜΥ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΚΟΥΛΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΚΟΥΛΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΑΚΑΡΟΥ
ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ
ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ ΦΑΚΑΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΣΤΙΔΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΣΤΙΔΗ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΚΟΛΑΡΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΚΟΛΑΡΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
Προσφορά

Ο Φαρμάκης Κώστας προσφέρει 100 ευρώ στην ΤΟ Σερρών, ως τρίτη δόση, για να ενισχύσει τη μάχη του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ