ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Μάη 2023
Σελ. /24
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δοθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση στους εργαζόμενους για να ψηφίσουν

Τις προτάσεις του για δωρεάν εισιτήρια και σχετικές άδειες επανέλαβε το ΚΚΕ, στη χτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές

Eurokinissi

Συνεδρίασε χτες η Διακομματική Επιτροπή σχετικά με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Ιούνη, όπου το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος της ΚΕ.

Στη Διακομματική συζητήθηκε εκτεταμένα το ζήτημα της προβολής των υποψηφίων των κομμάτων από τα ΜΜΕ και της πραγματοποίησης debate όπως και άλλα θέματα της εκλογικής διαδικασίας. Την ίδια στιγμή, σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, όπως τα υψηλά έξοδα μετακίνησης για να πάνε στον τόπο όπου ψηφίζουν, όπως οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι νέοι στρατευμένοι, οι φοιτητές κ.λπ., δεν απασχόλησαν όσο έπρεπε τη συζήτηση, παρά τις σχετικές παρεμβάσεις και προσπάθειες του ΚΚΕ.

Για τους Ετεροδημότες

Σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών, οι εκλογές θα γίνουν με βάση τους καταλόγους της Β' αναθεώρησης, δηλαδή με όλες τις μεταβολές που έχουν γίνει στους δήμους μέχρι τις 30 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έκαναν μέχρι τις 30 Απριλίου αίτηση για να ψηφίσουν ως ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ, στον τόπο διαμονής τους, θα πρέπει κανονικά να ψηφίσουν εκεί, ως Ετεροδημότες.

Για τη δωρεάν μετακίνηση των εκλογέων

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά έθεσε το θέμα της διευκόλυνσης των εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό με δωρεάν εισιτήρια και σχετικές άδειες από τους εργοδότες, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ως ελάχιστη μορφή διευκόλυνσης, αφού η κυβέρνηση είχε απορρίψει τη σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει έγκαιρα το ΚΚΕ στη Βουλή, για να ψηφίζουν οι παραπάνω στον τόπο που εργάζονται.

Ζήτησε και πάλι να υπάρξει δωρεάν μετακίνηση των εκλογέων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, πλοία, τρένα) και επιπλέον να είναι ελεύθερα τα διόδια. Κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές η κυβέρνηση, παρά τα αιτήματα του ΚΚΕ, δεν φρόντισε να υπάρξει κάποια έκπτωση στα εισιτήρια. Οσο για τα διόδια, τα άφησε ανοιχτά για περιορισμένο διάστημα και όχι για όλο το τριήμερο των εκλογών. Ιδιαίτερα τόνισε το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης των φαντάρων στον τόπο που ψηφίζουν, με τη χορήγηση βέβαια σχετικής άδειας.

Για τα ζητήματα της προβολής

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ για άλλη μια φορά διατύπωσε την πάγια θέση του Κόμματος για την ισότιμη προβολή των κομμάτων, αναδεικνύοντας ότι ούτε και κατά την προεκλογική περίοδο, όπως και τον υπόλοιπο χρόνο, τηρείται η αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων στις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Ειδικά για το debate, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ πρόβαλε την πάγια θέση του Κόμματος, ότι σε αυτό πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και να γίνει με ελεύθερη συζήτηση και όχι με τη μορφή των «παράλληλων μονολόγων». Η Επιτροπή ανέβαλε τη συνεδρίαση για το θέμα του debate για την Πέμπτη το πρωί, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι Τύπου των κομμάτων.

Για το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με τις εμφανίσεις των υποψήφιων βουλευτών στα ΜΜΕ, η Διακομματική αποφάσισε ότι σε αυτές τις εκλογές, που η εκλογή βουλευτών γίνεται με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, δεν θα πρέπει να ισχύουν περιορισμοί στις εμφανίσεις κάθε υποψήφιου στα ΜΜΕ, όπως άλλωστε έγινε και στις εκλογές του Ιούνη του 2012 και του Σεπτέμβρη του 2015.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Και στις εκλογές του Ιουνίου ούτε μία κόκκινη ψήφος χαμένη

Νέα, ακόμα μαζικότερη μετακίνηση ετοιμάζουν οι ετεροδημότες σε όλη τη χώρα, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Χρειάζεται άμεσα να οργανώσουν με κάθε μέσο τη μετακίνηση και να πάρουν όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα (άδειες, εξασφάλιση εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις) για να φτάσουν μέχρι το εκλογικό κέντρο και να στηρίξουν μαζικά το Κόμμα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυσή του.

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241) καθημερινά στα τηλέφωνα 2105282527 και 2105282535, ώρες 9 π.μ. με 2 μ.μ. και 5 μ.μ. με 9 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ