ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούνη 2023
Σελ. /32
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Θάνατος αγωνιστή

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΤΣΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΤΣΙΟΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΤΣΙΟΣ, καταγόμενος από την Αγία Σωτήρα Βοΐου Κοζάνης. Γεννημένος το 1933, από αγροτική οικογένεια, από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Εργάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα ως γαλατάς, όπως και γουνεργάτης, μετά ως οικοδόμος, μετακινούμενος σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Το 1962 ένωσε τη ζωή του με την εκλεκτή του, Μαρία Ξηπαπαδέα, μένοντας μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του (4/6/2023) και αφήνοντας πίσω δύο παιδιά, την Γιώτα και την Αναστασία.

Συνεπής αγωνιστής του ταξικού αγώνα, δραστηριοποιήθηκε μέσα από τα σωματεία, όντας μέλος του ΚΚΕ. Τον διέκριναν η ευθύτητα του λόγου του και η μεγάλη πίστη του στον λαό. Επίσης είχε μεγάλη αγάπη για το χωριό του, γι' αυτό και του διέθεσε πολύ χρόνο. Εκλεγόμενος πρόεδρος, στο καφενείο του στο χωριό πρόσφερε τον καφέ δωρεάν.

Σύντροφοι, φίλοι και γνωστοί συμπαραστέκονται στο πένθος της οικογένειας.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ
ΦΩΤΟ 5

5 Ιούνη του 1944 κρεμάστηκαν στην πλατεία του Ληξουριού από τους Γερμανούς κατακτητές οι 5 αγωνιστές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΑΤΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ, ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ και ΝΙΟΝΙΟΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ.

Στη μνήμη τους οι Αντώνης Ραλλάτος, Πόπη Αλιφραγκή, Νικολέττα Ραλλάτου και Αφροδίτη Ραλλάτου προσφέρουν 100 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.


ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΑΤΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΑΤΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΡΑΤΣΙΑΤΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ