ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και συζύγου ΚΡΙΝΙΩΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ, για τον έναν χρόνο από τον θάνατό της, τα παιδιά της Μαρία και Τάσος και ο σύζυγός της Κώστας Αστερινός προσφέρουν μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου το ποσό των 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΒΑΣΙΒΑΓΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, που πέθανε στις 29/5/2023 στην Κλειώ Λέσβου και αγωνιζόταν με πίστη έως το τέλος ακολουθώντας το ΚΚΕ, προσφέρω στην Κομματική Οργάνωση του Κόκκινου Μύλου το ποσό των 500 ευρώ.

Δήμος Βασίβαγλης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΣΒΑΡΝΑ, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή δίνοντας παλικαρίσια μάχη με την αρρώστια του, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, μέσω της ΤΟ Μεταφορών, το ποσό των 100 ευρώ.

Η σύζυγος Σούλα και η κόρη του Βάσω

***

ΦΩΤΟ 3

ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ: Υπήρξε μέλος της ΜΟΔΝΕ, της ΚΝΕ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ: Υπήρξε απαρέγκλιτα μέλος του ΚΚΕ και συνδικαλιστής στον χώρο των μικρομεσαίων. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ: Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και αναντικατάστατη μητέρα και γιαγιά. Στη μνήμη τους προσφέρονται 300 ευρώ στο Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για να μη σβήσει η μνήμη.

Ολγα Κατημερτζή

***

ΦΩΤΟ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ του Δημητρίου και της Κωνσταντίας «έφυγε» από τη ζωή πριν από μερικές βδομάδες. Γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1951 και επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του μικρός σε ηλικία. Συνταξιοδοτήθηκε πριν από μερικά χρόνια ως εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Υπήρξε σταθερός συνοδοιπόρος του Κόμματος σε όλη του τη ζωή.

Η μάνα του και ο αδερφός του Κώστας προσφέρουν 200 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος ενόψει των εκλογών, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Καρδίτσας.

ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 6 Μάρτη 1974 άφησε την τελευταία του πνοή, στην πόλη Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο ΓΙΩΡΓΗΣ Κ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ύστερα από μακρόχρονη βαριά αρρώστια. Παιδί φτωχής αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Αναγέννηση Σερρών. Το 1943 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Την περίοδο της χιτλερικής κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση πολεμώντας για ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία. Το 1947 εθελοντικά κατατάσσεται στον ΔΣΕ. Τραυματίας το 1949, πέρασε στη ΛΔ Βουλγαρίας. Τα σοβαρά τραύματα κλόνισαν την υγεία του και είχαν αποτέλεσμα τον πρόωρο θάνατό του με ανεκπλήρωτο τον δίκαιο πόθο για έντιμο επαναπατρισμό.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Καρυπίδης Κωνσταντίνος και Μασμανίδου Χριστίνα προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τις ανάγκες της εκλογικής μάχης, μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, «έφυγε» από τη ζωή στις 27 Οκτώβρη 1997. Γεννήθηκε το 1909 στο Καρς. Στην Ελλάδα ήρθε το 1922 και εγκαταστάθηκε στο Παλαιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - 1941. Το 1942 οργανώθηκε στο ΚΚΕ και εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση. Πολέμησε τους Ιταλούς, Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές ως την απελευθέρωση. Διώχτηκε από τις μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις, πέρασε στην παρανομία και αργότερα εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, έζησε εκεί ως το 1977 που επαναπατρίστηκε και βρέθηκε κοντά στα παιδιά του. Παρά την κλονισμένη υγεία του, έπαιρνε δραστήρια μέρος στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη του η κόρη του Κυριακίδου Φωτεινή προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Πολίχνης.

***

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ, που γεννήθηκε στην Πανίτσα Λακωνίας από φτωχή πολυμελή οικογένεια. Από μικρός στο μεροκάματο στον Πειραιά. Μπροστά στους αγώνες μέχρι τη δικτατορία του Μεταξά, που τον φυλάκισε στην Αίγινα. Αναγκάστηκε να γυρίσει στο χωριό. Στον απελευθερωτικό αγώνα εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα, μέσω του ΔΣΕ, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του μέχρι τον θάνατό του. Πέρασε από διάφορες φυλακές, όπως Γυθείου - Σπάρτης - Ακροναυπλίας. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

Οικογένεια Μπεζαντάκου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου και ξαδέλφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΙΤΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 2020, προσφέρουμε 150 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, για τις ανάγκες των βουλευτικών εκλογών, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

Γιώργος - Νίκος - Αννα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου και συντρόφου ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας.

Ελένη Κούκουρα

***

Η ΚΟΒ Κολωνού - Βοτανικού αποχαιρετά τον πιστό οπαδό του Κόμματος και συναγωνιστή μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΜΑΛΛΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή και προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη του.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ. Στη μνήμη του σύντροφοι και συνάδελφοι σερβιτόροι προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 150 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ενας χρόνος χωρίς εσένα. Γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Κτημένη Καρδίτσας το 1923. Σε ηλικία 16 χρόνων έμεινε ορφανός από πατέρα. Στη διάρκεια της Κατοχής εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και στο ΕΑΜ. Μετά την απελευθέρωση είχε διώξεις από τους ΜΑΥδες και τους Χίτες της περιοχής. Γι' αυτό το 1947 ανεβαίνει στο βουνό και εντάσσεται στην 1η Μεραρχία, με επικεφαλής τον συντοπίτη του καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης). Βλέποντας τα ηγετικά του προσόντα ο καπετάν Γιώτης και ο Νίκος Μπελογιάννης του πρότειναν να πάει στη Σχολή Αξιωματικών, όπου αποφοίτησε με τον βαθμό του λοχαγού.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
Ο Δημοκρατικός Στρατός τού ανέθεσε πολλές επιχειρήσεις. Δύο εξ αυτών ήταν να μπει πρώτος στις απελευθερωμένες πόλεις, την Καρδίτσα και το Καρπενήσι. Υποχωρώντας ο ΔΣΕ, το 1949, ο καπετάν Γιώτης τού ανέθεσε να είναι στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων με το όπλο παρά πόδα. Στα μέσα του Απρίλη του 1950 παραδίδεται στον εθνικό στρατό που πολλές φορές τον είχε επικηρύξει με 6 και 30 εκατομμύρια. Τον έστειλαν στη Μακρόνησο. Εκεί γνώρισε πολλούς αγωνιστές, όπως Θεοδωράκης, Κατράκης κ.ά.

Αφού αποφυλακίστηκε επέστρεψε στο χωριό του και δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια. Πολλές φορές οι συγχωριανοί του τον τίμησαν εκλέγοντάς τον πρόεδρο. Η δικτατορία των συνταγματαρχών τον έστειλε στη Γιούρα. Στο διάστημα της χούντας είχε πολλές ενοχλήσεις από το καθεστώς. Μετά τη μεταπολίτευση εκλέχτηκε ξανά για αρκετές τετραετίες πρόεδρος του χωριού. «Εφυγε» πλήρης ημερών χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Τα παιδιά του Δημήτρης και Χρυσούλα και τα εγγόνια του Νίκος και Μανώλης προσφέρουν στο Κόμμα, που μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν μαζί του, και στη μνήμη της γυναίκας του ΜΑΛΑΜΩΣ ΛΟΖΟΥ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λιούμη Αιγάλεω.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που σκοτώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2022, τη μέρα του Φεστιβάλ, ξημερώματα Σαββάτου, η σύζυγός του Στέλλα Δημητρίου, η κόρη του Ευρύκλεια Δημητρίου και ο εγγονός του Δημήτρης Πλατάνας προσφέρουν 70 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΑΚΗ και ΘΩΜΑ ΤΣΟΥΚΑ, στελεχών της Τομεακής μας Επιτροπής, εμπνεόμενοι από τη στάση και τη δράση τους και μπροστά στις εκλογές στις 25 Ιούνη, καταθέτουμε 670 ευρώ με αισιοδοξία και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για ΚΚΕ πιο δυνατό για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση με στόχο την ανατροπή.

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΚΟΒ ΟΤΑ - Β/Α

***

Οι σύντροφοι Ανδρέας Παπαθεοδωρίδης και Ντούρου Βούλα προσφέρουν στη μνήμη της συντρόφισσας ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΧΟΡΗΣ, που σε όλη της τη ζωή ήταν μπροστά στους καθημερινούς αγώνες και πάντα είχε μια τεράστια αγκαλιά για τη νεολαία και την ΚΝΕ, το ποσό των 50 ευρώ στην ΤΟ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΣΤΕΛΛΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ, στοργικής και ακούραστης, δυναμικής, ανθρώπου της προσφοράς, πιστής στο ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΑ, που πριν από 4 χρόνια «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίστηκε, μέσω ΚΟΒ «Teleperformance». Μικρή ενίσχυση για το Κόμμα μας, για τις εκλογικές μάχες που δίνει.

Σ. Μ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τις 30 Απρίλη 2006, τη μέρα που «έφυγε» τόσο νωρίς από κοντά μας ο αξέχαστος σύντροφος και στέλεχος του ΚΚΕ στον Τομέα Μεταφορών, ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ. Η ΚΟΒ Αερομεταφορών της ΚΟ Αττικής, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αξιαγάπητου συντρόφου, που αγωνίστηκε ακούραστα με αυταπάρνηση και παραδειγματικά, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, με υπομονή και ανθρωπιά, ακλόνητου και αφοσιωμένου στα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ, και που πάλεψε παλικαρίσια παρά τα προβλήματα υγείας του μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, συγκέντρωσε για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 220 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 10/6/2013 «έφυγε» ο αδελφός μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΟΜΑΝΩΛΗΣ (φωτ.). Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μας ΘΟΔΩΡΑ και ΜΑΡΙΑΣ προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Νίκος Γεωργομανώλης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΒΑΡΝΑΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 17 Μάη αποχαιρετήσαμε τη συναγωνίστρια ΝΙΚΗ ΦΑΡΡΟΥ. Η πορεία της στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την ΟΓΕ, μέσα από τον Σύλλογο Γυναικών Κηφισιάς, άφησε ανεξίτηλο στίγμα με την παρουσία της, τη στάση της, τη δράση της. Υπήρξε φωτεινό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο στεκόταν στη ζωή αλλά και σε κάθε πρόβλημα, απέναντι στην κοινωνική αδικία. Οσες τη ζήσαμε στις δυσκολίες και στο μεγαλείο του αγώνα θα τη θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη της η ΟΓΕ προσφέρει στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 4

Ο πατέρας μου ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ γεννήθηκε στην Ανατολική Θράκη της Τουρκίας. Οι Τούρκοι ήθελαν να μας στείλουν εξορία. Η Βουλγαρία άνοιξε τα σύνορα και μας κράτησε 4 χρόνια. Μετά ξαναγυρίσαμε στην Τουρκία. Ο Βενιζέλος κάλεσε υπό τα όπλα τους Ελληνες για να πολεμήσουνε στη Μικρασία. Ο πατέρας μου, 18 χρόνων, κατατάχθηκε. Απ' το πολύ τρέξιμο και από το πολύ νερό που ήπιε αρρώστησε το στομάχι του. Με την πτώση του μετώπου και τη Μικρασιατική Καταστροφή είμαστε και πάλι πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στον Παγκόσμιο Πόλεμο και με την κατάληψη της χώρας μας από τους Γερμανούς πολέμησε και πάλι. Στη Λαμία πάλεψε με έναν Ιταλό και τον πέταξε σε ρέμα. Για να μην τον πιάσουνε, γύρισε με τα πόδια στο σπίτι μας στο Αμμόβουνο της Ορεστιάδας Εβρου, περπατώντας έναν μήνα.

Οταν έφυγαν οι Γερμανοί σύσσωμος ο λαός σε όλα τα γύρω χωριά ψηφίσανε Λαϊκό Δικαστήριο και έγινε δικαστής, βοηθώντας έναν δικαστή φιλικής οικογένειας. Οι δικαστές ήταν 3. Σε κάποια δίκη η απόφαση δεν άρεσε σε αυτόν που έκανε τη μήνυση (ενάγων), γιατί του έδινε λιγότερη αποζημίωση από ό,τι ήθελε. Ο ενάγων επιχείρησε με το τσεκούρι να τον κτυπήσει, σαν μαύρο κοράκι με γαμψά νύχια, όπως λέει το τραγούδι.

ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
ΣΤΕΛΛΑ ΘΩΜΑΪΔΟΥ
Με τη συνεργασία του Παπανδρέου με τους φασίστες άρχισε το κυνηγητό. Ολοι οι σύντροφοι και συναγωνιστές του έφυγαν στο βουνό. Ο πατέρας μου ήρθε καλοντυμένος και καθαρός, χαιρέτησε το καινούργιο του εγγόνι, 6 μηνών, το φίλησε και με δάκρυα στα μάτια είπε «πότε θα σε ξαναδώ;». Εφυγαν μαζί με τον πατέρα του παιδιού το 1944 και δεν τους ξανάδαμε ποτέ. Με την ήττα του ΔΣΕ, που έγινε και με τη συνεργασία των Αμερικανών, βρέθηκε στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας το 1949. Ο πόθος του ήταν να έρθει στην πατρίδα. Αγωνίστηκε να βρεθεί ξανά με τα 8 παιδιά και τη σύζυγό του. Την επιστροφή του την στέρησαν οι φασίστες του χωριού μας, που του στέρησαν και την ελληνική ιθαγένεια. Πέθανε 68 χρόνων στο εξωτερικό προς μεγάλη χαρά των φασιστών του χωριού. Η απώλεια του αγαπημένου και στοργικού πατέρα μου σημάδεψε την ψυχή και τη ζωή μου.

Ο αδελφός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ, αξιωματικός του ΔΣΕ, έδωσε πολλές μάχες, πιάστηκε αιχμάλωτος, τον πήγαν στη Μακρόνησο και δεν γλίτωσε τον ξυλοδαρμό.

Την αδελφή μου ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ την πήγαν στην Ικαρία. Το παιδί της, που έμεινε στους πέντε δρόμους, 2 χρόνων, το μεγαλώσαμε εμείς. Η αδελφή μου τραυματίστηκε σε μάχη, δικάστηκε 3 φορές και έμεινε 9 χρόνια στις φυλακές Αβέρωφ.

Στη μνήμη του πατέρα μου, του αδελφού μου Γιώργου, της αδερφής μου Μαρίας και στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΝΙΑΓΚΟΥΛΗ προσφέρω 200 ευρώ στο ένδοξο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

ΣΟΦΙΑ ΝΙΑΓΚΟΥΛΗ
ΣΟΦΙΑ ΝΙΑΓΚΟΥΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΑΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΟΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΟΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΡΙΝΙΩ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ
ΚΡΙΝΙΩ ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ
ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ
ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΒΑΣΙΒΑΓΛΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΒΑΣΙΒΑΓΛΗ
ΝΙΚΗ ΦΑΡΡΟΥ
ΝΙΚΗ ΦΑΡΡΟΥ
ΜΑΛΑΜΩ ΛΟΖΟΥ
ΜΑΛΑΜΩ ΛΟΖΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μνημόσυνο

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στα 68 του χρόνια, παλεύοντας παλικαρίσια έως το τέλος με την ασθένειά του. Στις 8/5/23 έγινε η κηδεία του και την Κυριακή 11/6/2023 θα τελεστεί μνημόσυνο στην Ανω Χρυσοβίτσα Θέρμου.

Στρατεύτηκε στο ΚΚΕ και συμπλήρωσε πάνω από 45 χρόνια κομματικής ζωής, μέσα από την ΚΟ Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Στάθηκε αταλάντευτος στη μεγάλη κρίση το 1990. Το χωριό του, Ανω Χρυσοβίτσα, στο οποίο έμενε μέχρι τέλους, τον τίμησε για την ανιδιοτέλεια, τον καλό του χαρακτήρα, την πολιτική του τοποθέτηση και τον εξέλεξε πρόεδρο για μια τετραετία το 1986. Υπήρξε δραστήριος και αγαπητός. Κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης. Υπηρέτησε τον πολιτισμό ως μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Ομίλου Θέρμου. Εργάστηκε ως οικοδόμος και ιδιαίτερα στην πατροπαράδοτη τέχνη της πέτρας.

Η ΚΟ Θέρμου στη μνήμη του προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Προσφορές

-- Ο Φαρμάκης Κώστας προσφέρει 100 ευρώ στην ΤΟ Σερρών, ως τέταρτη δόση, για να ενισχύσει τη μάχη του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη.

-- Ο ανταρτογιός Θεμιστοκλής Θεοδωρίδης από τη Γάβρα Κιλκίς προσφέρει 100 ευρώ για τους Γαυριώτες ήρωες του αντάρτικου πολέμου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ