ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Ιούνη 2023
Σελ. /32
Απαράδεκτα πρόστιμα από τον δήμο Αθηναίων για «αφισορύπανση»

Τομεακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΚΚΕ: Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του Κόμματος

Πρόστιμο στο ΚΚΕ επέβαλε ο δήμος Αθηναίων για τις προεκλογικές αφίσες στους δρόμους της πόλης με τις οποίες το Κόμμα προπαγανδίζει τις θέσεις και τα συνθήματά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιούνη. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο ανέρχεται σε 21.600 ευρώ, ενώ για τον ίδιο λόγο πρόστιμο της τάξης των 15.900 ευρώ έχει επιβληθεί και στο ΜέΡΑ25.

Σε ανακοίνωσή της για το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε ο δήμος της Αθήνας στο ΚΚΕ, η Τομεακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΚΚΕ τονίζει:

«Η δημοτική αρχή της ΝΔ προχωράει στην απαράδεκτη ενέργεια να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις προεκλογικές αφίσες που είχε τοποθετήσει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιούνη, όπως έγινε και με άλλα κόμματα (ΜέΡΑ25).

Η διοίκηση του δήμου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως μπροστάρη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσοι αντιστέκονται σε αυτήν. Αλλωστε, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έχει αναλάβει εδώ και καιρό έναν διπλό ρόλο, από τη μια, του τροχονόμου των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και, από την άλλη, του "επιτηρητή" προκειμένου το κέντρο της Αθήνας να είναι αποστειρωμένο από κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρο την πολιτική που υλοποιεί και η δική του κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη απόφαση για πρόστιμο στο ΚΚΕ για "αφισορύπανση", όπως ισχυρίζεται με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ τον έχουν καταψηφίσει, στοχεύει στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης. Δεν είναι γενικά η αφίσα το πρόβλημα, αφού στην Αθήνα υπάρχουν πολλές που προπαγανδίζουν εκδηλώσεις που γίνονται αυτήν τη χρονική περίοδο. Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων απ' τα έργα του αποτυχημένου "Μεγάλου Περιπάτου". Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο της αφίσας, η δράση του ΚΚΕ πανελλαδικά, αλλά και στον δήμο της Αθήνας.

Το δικαίωμα του λαού να μπορεί να ενημερώνεται δεν μπορεί καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να το σταματήσει. Καλούμε όλο τον λαό της Αθήνας να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και στις 25 Ιούνη στην Α' Αθήνας να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός, η μόνη 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον δήμο της Αθήνας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καλώντας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Το θέμα έφερε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», λέγοντας προς τη διοίκηση του δήμου: «Δεν ξέρω αν έχετε δει τους βουλευτές του κόμματός σας και τους υποψήφιους πολιτευτές του κόμματός σας πόσο έχουν γεμίσει με τρικάκια και φυλλάδια τις πολυκατοικίες κι όλες τις εισόδους της Αθήνας. Αλλά η "ευαισθησία" σας δεν τους πιάνει αυτούς... Πολιτικά σας καταγγείλαμε και διαφωνήσαμε με το μέτρο που είχατε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολιτικά θα σας αντιμετωπίσουμε με νέα άνοδο του ΚΚΕ όπως έγινε στην Αθήνα στις προηγούμενες εκλογές και θα τα πούμε και στις δημοτικές εκλογές. Απέναντί σας θα έχετε τους κομμουνιστές στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας».

Ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι «δεν επιχαίρουμε γι' αυτά τα πρόστιμα, θα προτιμούσαμε να μην χρειάζεται να τα επιβάλλουμε» και άκρως υποκριτικά ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για μάχη πολιτική, αλλά για «μάχη νοοτροπίας, που θα τη δώσουμε μέχρι τέλους χωρίς εξαιρέσεις, είτε είναι μικρό είτε μεγάλο κόμμα».

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ελεύθερες, καθαρές παραλίες για όλο τον λαό!

Από τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου
Από τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου
«Χρόνο με τον χρόνο τα καλοκαιρινά μπάνια για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό των νοτίων προαστίων και όλης της Αττικής μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και προσθέτει: «Ετσι και φέτος, που ο λαός μας έχει στενάξει από την ακρίβεια σε όλα τα είδη, στην Ενέργεια, που πάνω από το 50% δεν θα πάνε διακοπές, που κι αυτοί που θα πάνε μειώνουν κατά 50% τις δαπάνες των διακοπών τους, "κόβοντας" τη διάρκεια των διακοπών και της ξεκούρασής τους, το αυξημένο κόστος για την είσοδο και χρήση των παραλιών κάνει το μπάνιο στη θάλασσα απαγορευτικό για τη λαϊκή οικογένεια».

Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «η "τιμή εκκίνησης" τις καθημερινές για μία 4μελή οικογένεια με μικρά παιδιά είναι τα 18 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα τα 24 ευρώ, και φτάνει σε ορισμένους δήμους τα 30 ευρώ τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα τα 45 ευρώ (χωρίς ομπρέλες / ξαπλώστρες).

Την ίδια στιγμή, ακόμη και οι λίγες ελεύθερες παραλίες συρρικνώνονται, καθώς όλο και μεγαλύτερο κομμάτι εκχωρείται σε ιδιώτες - ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας κ.ά. - προς "εκμετάλλευση", ενώ φέτος η πρόσβαση σε ορισμένες ακτές - όπως χαρακτηριστικά του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό - στην πράξη παρεμποδίζεται από τα έργα για την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών και της μαρίνας!».

«Η πραγματικότητα αυτή απέχει πολύ από τις δυνατότητες που υπάρχουν το παράκτιο μέτωπο της Αττικής να αποτελεί σε ετήσια βάση, και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, έναν πόλο αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης και ψυχαγωγίας, στον οποίο θα έχει πρόσβαση όλος ο λαός. Με θάλασσες, παραλίες και εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, που θα μπορεί να τις χαίρεται δωρεάν κάθε οικογένεια, κάθε νέος, εργαζόμενος ή άνεργος», υπογραμμίζει η ΤΟ Νότιου Τομέα και συμπληρώνει πως «Για την κατάσταση αυτή οι ευθύνες βαραίνουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, και τα οποία υλοποίησαν κατά γράμμα τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του ξεπουλήματος γης, ακτών και θαλασσών. Οι κάτοικοι της περιοχής και ο λαός της Αττικής "κάνουμε ήδη ταμείο" από τις πολυδιαφημισμένες επενδύσεις στο παραλιακό μέτωπο, τα μεγάλα επενδυτικά πλάνα και τα σχέδια για την "Αττική Ριβιέρα".

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για την πολιτική που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν οι δημοτικές αρχές στους παραλιακούς δήμους, όσον αφορά την ανταποδοτικότητα σε υπηρεσίες και υποδομές, και που οδηγεί σταδιακά ακόμα και οι ίδιοι οι δήμοι να "πουλάνε ακριβά" τα μπάνια που τόσο ανάγκη έχει ο λαός, μετατρέποντας τις παραλίες σε πηγή εσόδων, μέσω της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησής τους».

«Καλούμε τον λαό να οργανώσει την πάλη του, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και αστικών κομμάτων, ΕΕ και μονοπωλιακών ομίλων, κόντρα στους μεγάλους ενόχους που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα», σημειώνει η ΤΟ Νότιου Τομέα και υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ διεκδικεί από κυβέρνηση και τοπικές αρχές: Ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε παραλίες και αιγιαλούς. Καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών. Δωρεάν υποδομές, εξοπλισμό - ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια - και υπηρεσίες σε όλες τις παραλίες. Εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών και μέσων για την πρόσβαση των ΑμεΑ. Επέκταση του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε όλο το λεκανοπέδιο, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους, με πύκνωση των δρομολογίων προς τις παραλίες.

Εξορμήσεις και περιοδείες στο παραλιακό μέτωπο

Εξόρμηση με την παραπάνω ανακοίνωση πραγματοποίησαν κλιμάκια της ΤΟ Νότιου Τομέα το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει για μια ακόμα χρονιά η Οργάνωση του Κόμματος για το δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Νότιας Αττικής, κόντρα σε κάθε μορφή επιχειρηματικής εκμετάλλευσής τους.

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τις υποψήφιες βουλευτές Νότιου Τομέα Γιώτα Δήμου και Λεμονιά Φακάρου βρέθηκαν στην ακτή του Αλίμου και στην πλαζ της Βάρκιζας αντίστοιχα, όπου συνομίλησαν με τους λουόμενους για το δικαίωμα του λαού στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, με δωρεάν, ποιοτικές και κατάλληλες υποδομές.

Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Σήμερα Τρίτη

- Στις 7.30 μ.μ. στην Ξάνθη, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. οι ΚΟ Νίκαιας και οι ΚΟ Κορυδαλλού στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος.

Πέμπτη 15 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στον Λιμένα Θάσου, στο καφέ «Πλάτανος». Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

- Στις 8.30 μ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Αγίου Τίτου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Παρασκευή 16 Ιούνη

- Στις 7.30 μ.μ. στο Κιλκίς, στο Πάρκο Κήπου, με ομιλητές τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ, και τον Κώστα Τσαουσίδη, υποψήφιο βουλευτή Κιλκίς.

- Στις 8 μ.μ. στην παραλία της Καβάλας (έναντι ΚΤΕΛ). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

- Στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στη Βέροια, στην πλατεία Δημαρχείου, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

- Στις 9 μ.μ. στην Καλαμάτα, στην πλατεία Οθωνος. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Κυριακή 18 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στα Χανιά, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

- Στις 8 μ.μ. στην Κατερίνη, στο Σιντριβάνι, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι.

- Στις 8 μ.μ. στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ.

Τρίτη 20 Ιούνη

- Στις 8 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος στη Δράμα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ.

Απαντούν με προσφορές

Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Αθήνας για το απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε στο ΚΚΕ και προσφέρουν οικονομική ενίσχυση ως απάντηση.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας προσφέρουν ως πρώτη δόση 2.000 ευρώ και συνεχίζουν δυναμικά, όπως αναφέρουν, μέχρι την επόμενη βδομάδα για τη 2η δόση.

Μέλη και φίλοι της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ προσφέρουν ως 1η δόση το ποσό των 1.000 ευρώ. Παράλληλα σχολιάζουν ανάμεσα σε άλλα: «Αν τον κ. Μπακογιάννη τον απασχολεί στα αλήθεια η ρύπανση, να κόψει πρόστιμο στην αγαπημένη του κυβέρνηση της ΝΔ και στην περιφερειακή αρχή του κ. Πατούλη, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ. Δούρου ψήφισαν την επέκταση της χωματερής της Φυλής που συνεχίζει να σκορπάει τον καρκίνο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ