ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Ιούνη 2023
Σελ. /32
32η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας

Στις 13 - 16 Ιούλη η καρδιά της ανυπόταχτης νεολαίας χτυπά στο Νεστόριο και στον Γράμμο

Με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα στηθεί φέτος στην ηρωική περιοχή του Γράμμου.

Από τις 13 έως τις 16 Ιούλη η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει στο Νεστόριο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, για να στηθεί δίπλα στον Αλιάκμονα, σε μια τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Μια περιοχή, ταυτόχρονα, μεγάλης ιστορικής σημασίας, εκεί που γράφτηκαν ορισμένες από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές σελίδες της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του ΚΚΕ.

Η φετινή Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα συνδυαστεί με τις εργασίες που γίνονται για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανάδειξη του Νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο, με την αποκάλυψη μόνιμης έκθεσης για τη λειτουργία του. Σημειωτέον, στο Λιανοτόπι, στην πλαγιά του υψώματος Σκάλα στον Γράμμο έχουν έρθει στο φως τα κτίσματα του μεγάλου Νοσοκομείου του ΔΣΕ και, με αφορμή αυτά, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν φέτος την ευκαιρία να γνωρίσουν πιο ειδικά την Ιστορία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΔΣΕ.

Διαχρονικά, εξάλλου, η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ επιδιώκεται να συνδεθεί με την προσπάθεια του Κόμματος για τη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, την προσπάθεια οι νέες γενιές κομμουνιστών, συνολικά η νεολαία, να έρθουν σε επαφή με την πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.

Τη δική τους ξεχωριστή θέση στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα έχουν για άλλη μια χρονιά οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», αφού για 11η χρονιά θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση για παιδιά του Γυμνασίου και των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού. Η παιδική κατασκήνωση θα λειτουργήσει από τις 12 έως τις 16 Ιούλη και φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ξεχωριστή της ταυτότητα, μέσα από παιχνίδια, συζητήσεις, πολύμορφες δραστηριότητες, το κλίμα, την ομαδικότητα και τη συντροφικότητα που πλουτίζουν τη σκέψη και το συναίσθημα των παιδιών που συμμετέχουν. Η ανυπομονησία των παιδιών που έχουν συμμετάσχει φουντώνει, όπως και τα ερωτήματα των μικρότερων αν επιτέλους μεγάλωσαν αρκετά για να έρθουν κι αυτά.

Για 5 μέρες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικά παιχνίδια και φροντισμένες για την ηλικία τους δραστηριότητες, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση και συναυλίες.

Εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ πραγματοποιεί σήμερα στις 8 μ.μ., στο Θεατράκι Σκάλας, φοιτητική προεκλογική εκδήλωση με σύνθημα «Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!».

Το πρόγραμμα ξεκινά με συζήτηση με θέμα «Τώρα ΚΚΕ πιο ισχυρό! Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι», με ομιλήτρια την Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους «Χαγιάλ».

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν γωνία για τους αποφοίτους Λυκείου και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ