ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούνη 2023
Σελ. /20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Συνέχιση των διεκδικήσεων για τη σχολική στέγη

Πριν ακόμη συγκροτηθεί η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, η λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ ήταν εκεί συγκροτημένη, έτοιμη, μαχητική, δίπλα από τους εργαζόμενους που παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματα των παιδιών τους.

Τη Δευτέρα το πρωί η Ενωση Γονέων Αιγάλεω, μαζί με προέδρους συλλόγων γονέων, γονείς από σεισμόπληκτα σχολεία, εκπροσώπους σωματείων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας. Η κινητοποίηση αποτέλεσε απάντηση στην ανακοίνωση του προϊστάμενου Διεύθυνσης για τη λειτουργία των 9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων σε βάρδιες εκ περιτροπής πρωί - απόγευμα.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα και Γιώργος Πέρρος, λίγες ώρες μετά την εκλογή τους, οι οποίοι απαίτησαν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που υπάρχει, ώστε να μπορούν να φοιτούν όλοι οι μαθητές σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια, όπως δικαιούνται τον 21ο αιώνα.

Οι παρευρισκόμενοι διαμήνυσαν ότι δεν μπορεί σήμερα να παρουσιάζεται ως λύση η αντιπαιδαγωγική πρόταση που κάνει λάστιχο τη ζωή των μαθητών και των γονιών τους. Δεν είναι λύση ένα πρόγραμμα που θα εξουθενώνει τα παιδιά, χωρίς τη δυνατότητα να εκπληρώσουν άλλες δραστηριότητες αναγκαίες για την ομαλή εκπαιδευτική - ψυχική - κοινωνική τους εξέλιξη.

Μπροστά στα κέρδη ενός επιχειρηματικού ομίλου που αγόρασε το κτίριο που φιλοξενούσε το 9ο Δημοτικό, το κράτος προτείνει στους γονείς να διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών το υπουργείο στον δήμο και το αντίστροφο.

Οι γονείς με τον πολύμηνο αγώνα τους το προηγούμενο διάστημα κόντρα σε κυβέρνηση και δημοτική αρχή έδωσαν σπουδαίες μάχες και δεν θα κάνουν πίσω ούτε τώρα, δηλώνοντας πως η μοναδική αποδεκτή λύση που υπάρχει, είναι να απαλλοτριωθεί το κτίριο που στεγαζόταν το 9ο Δημοτικό και να επανέλθουν οι μαθητές στο σχολείο τους, όπως προβλέπεται και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19/9/2022).

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Αιγάλεω, Νίκος Καραγιάννης, και η δημοτική σύμβουλος Δώρα Βασιλοπούλου.

ΕΝΕΕΓΥΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Δεσμεύσεις για εγγραφή μαθητών κανονικά στην Α' Γυμνασίου

Από τη διαμαρτυρία την περασμένη βδομάδα
Από τη διαμαρτυρία την περασμένη βδομάδα
Θετική εξέλιξη μετά τις κινητοποιήσεις τους μετρούν γονείς και εκπαιδευτικοί στον Πειραιά, αναφορικά με τις εγγραφές και τη λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Δραπετσώνας, που είχε ανακοινωθεί ότι αδυνατεί να εγγράψει μαθητές στην Α' Γυμνασίου για το ερχόμενο σχολικό έτος, λόγω έλλειψης χώρου.

Το θέμα είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή η ΕΛΜΕ Πειραιά, που προχώρησε και σε κινητοποίηση από κοινού με την Ενωση Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας στη ΔΙΔΕ Πειραιά και σε συνάντηση με τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

Ακολούθησαν ανακοινώσεις από τη ΔΙΔΕ Πειραιά και τον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αίθουσες και να λειτουργήσει του χρόνου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας η Α' Γυμνασίου (με 2 τμήματα). Χθες οι γονείς μαθητών που δεν μπορούσαν να εγγραφούν ειδοποιήθηκαν να προσκομίσουν δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών τους στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που με τις κινητοποιήσεις τους πέτυχαν τα παραπάνω, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «δεν εφησυχάζουμε, γιατί μέσα στο καλοκαίρι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν, πολλές εκκρεμότητες να διευθετηθούν».

Θυμίζουμε εξάλλου ότι το ΕΝΕΕΓΥΛ συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ Κερατσινίου, σε κτίριο που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και δεν είναι κατάλληλο για τη φιλοξενία μαθητών με ειδικά εκπαιδευτικά προβλήματα, ενώ η απόφαση γι' αυτήν τη συστέγαση ήταν προσωρινή και συνεχίζεται όπως φαίνεται 8 χρόνια μετά, καθώς δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την εξεύρεση χώρου για την οριστική στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εως 30 Ιούνη οι εγγραφές στη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ

Η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ συναντιέται ξανά! Παλιά και νέα μέλη της Ομάδας μπορούν δηλώνοντας συμμετοχή να ανεβάσουν για ακόμη μια χρονιά την παράσταση - θεσμό στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»!

Η Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ βασίζεται στην εθελοντική δουλειά και στο μεράκι όσων συμβάλλουν σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια! Με αυτά τα υλικά προετοιμάζονται πάντα οι αξιόλογες και προσεγμένες παραγωγές που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στην Αθήνα!

Ειδικά φέτος μπορεί η Θεατρική Ομάδα να αποτελέσει μια μοναδική ανάσα έκφρασης και δημιουργίας για κάθε νέο και νέα που αγαπάει το θέατρο, μετά από μια δύσκολη και εντατική χρονιά.

Οι πρόβες και οι συναντήσεις της Ομάδας φιλοξενούνται στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μάνος Λοΐζος» στην Αθήνα.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις 30 Ιούνη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: steki@kne.gr



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ