ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Απαιτεί άμεσα μέτρα για την καθαριότητα και την υδροδότηση

Να δοθούν άμεσα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στη Ζάκυνθο από την ελλιπή καθαριότητα και υδροδότηση, απαιτεί το Εργατικό Κέντρο του νησιού, ανακοινώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες.

Επί σειρά ετών - και κυρίως τη θερινή περίοδο, που αυξάνεται κατά πολύ η κίνηση - τα συγκεκριμένα προβλήματα επανέρχονται, τονίζει το Εργατικό Κέντρο και καταγγέλλει ότι «τόσο ο δήμαρχος, η δημοτική και περιφερειακή αρχή, όσο και οι προηγούμενες, έβαζαν πάνω από την υγεία των κατοίκων την κερδοφορία των τουριστικών ομίλων, αφού έκαναν τα στραβά μάτια στην ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη στο νησί (χτίζω όπου θέλω και όπως θέλω), χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές».

Προσθέτει δε ότι «δεν μπορεί κανείς να κάνει τον ανήξεροαπό τους κυβερνώντες της ΝΔ, ή τους προηγούμενους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που στήριξαν αυτήν την πολιτική, για το πώς φτάσαμε ως εδώ», επισημαίνοντας ότι είναι δική τους ευθύνη αυτή η κατάσταση, καθώς «έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης, τις "ευέλικτες" σχέσεις εργασίας στους εργαζόμενους των δήμων και των Περιφερειών, αφού απαγορεύονται οι προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία, και γενικότερα έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν όλες τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ».

Συνεχίζοντας καταγγέλλει ότι το νησί είναι πνιγμένο στα σκουπίδια και την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζουν μέσα στην ανασφάλεια, στην ανεργία, εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κινδύνους και «ατυχήματα», με πεντάμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, με ιδιώτες να το μεταφέρουν, τις βλάβες να παραμένουν χωρίς αποκατάσταση, το δίκτυο σε κακή κατάσταση και τα νοικοκυριά χωρίς νερό.

Και καταλήγει: «Δεν είναι δυνατόν στις σημερινές συνθήκες, με την τεχνολογία και την τεχνογνωσία να έχουν φτάσει σε απίστευτα υψηλό επίπεδο, όλοι οι κυβερνώντες, οι τοπικοί - διοικητικοί "άρχοντες", τωρινοί και προηγούμενοι, να μην μπορούν να βρουν σύγχρονη λύση για τη διαχείριση των τόσων σοβαρών προβλημάτων! Ζητάμε άμεση λύση τώρα! Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!».


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤH

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 9 Ιούλη και ώρα 10 π.μ., στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αγία Βαρβάρα Αττικής, πραγματοποιείται το ετήσιο μνημόσυνο του ΗΡΑΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ. Στη μνήμη του τα εγγόνια και τα δισέγγονά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ