ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Προσφορά

Πριν από λίγες μέρες χάσαμε την αγαπημένη μας αδελφή ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ (ΚΟΥΛΑ) ΓΟΥΤΣΟΥ, οπαδό του ΚΚΕ. Ο θάνατός της, παρότι αναμενόμενος, μας βύθισε στη στεναχώρια και τη λύπη. Βαρύ το πένθος μας. Θα μας λείψει απέραντα. Οσο ζούμε θα τη θυμόμαστε με πολλή αγάπη.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη».

Οι αδελφές της

Λίτσα, Δήμητρα, Βαρβάρα

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΡΕΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΒΑΡΕΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ ΑΓΑΝΤΑ, που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα που «έφυγε», αντί μνημόσυνου προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΒΔ Κοζάνης.

Η κόρη της, Θεοδώρα Αγάντα

***

Στη μνήμη του υποστράτηγου του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Σκοτίδα), που έπεσε στο πεδίο της μάχης αντιμετωπίζοντας τον αστικό στρατό και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, προσφέρω το ποσό των 500 ευρώ, ως πέμπτη δόση, για την κατασκευή των μνημείων του ΔΣΕ.

Μιχάλης Παπ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΒΑΡΕΝΙΔΗ του Αβραάμ, από το Μεταλλικό Κιλκίς, ο οποίος καταδικάστηκε στο Στρατοδικείο του Κιλκίς στις 15/12/1947 και εκτελέστηκε στις 23/12/1947, και της μητέρας μας, ΣΟΦΙΑΣ ΒΑΡΕΝΙΔΟΥ, που μας μεγάλωσε με πάρα πολλές δυσκολίες, τα παιδιά τους, Κυριακή Βαρενίδου - Κόπτερος και Βασιλική Βαρενίδου - Νεκρίνη, το τελευταίο τους παιδί, ο γιος τους Αναστάσιος Βαρενίδης, και η γυναίκα του, Βαρβάρα Κωνσταντινίδου - Βαρενίδου, όλα τα παιδιά μετανάστες στη Γερμανία, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 60 ευρώ. Με καλούς και δυνατούς αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μάνας και γιαγιάς, ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΚΟΥΛΑΣ) ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρουμε στην ΚΕ του ΚΚΕ το ποσό των 700 ευρώ.

Οι κόρες της, Σόνια - Χρύσα, και τα εγγόνια της, Κατερίνα - Γιώργος - Αρχοντής.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας αδελφής Κυριακής (Κούλας) Κακουλίδου από το Θρυλόριο Κομοτηνής, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ το ποσό των 530 ευρώ μέσω της ΚΟ Ροδόπης. Τα αδέρφια της, Μαρίκα - Ανέστης - Νικολέτα, και τα ανίψια της.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ. Στη μνήμη του η γυναίκα του, Τασία, προσφέρει το ποσό των 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Αλίμου.

ΒΑΡΕΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΒΑΡΕΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 3 χρόνια από τον θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΞΕΝΟΥ, πρωτεργάτη στην ΕΠΟΝ Πειραιά, μέλους του ΚΚΕ έως την τελευταία μέρα της ζωής του.

Στη μνήμη του η κόρη του, Βούλα Ξένου, προσφέρει 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 8 Ιουλίου «έφυγε» από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ. Η Κατίνα από μικρή ηλικία τάχθηκε δίπλα στο ΚΚΕ και έμεινε πιστή σε αυτό όλη της τη ζωή, ψηφίζοντάς το υπερήφανα και για τελευταία φορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στη μνήμη της, ο σύντροφός της Νίκος Καππάτος, τα παιδιά της, τα εγγόνια της, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοί της προσφέρουν για ενίσχυση στο Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» 550 ευρώ.

***

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της οικογένειας Μπαμπαράτσα προσφέρουν στην ΚΟΒ Πυλαίας το ποσό των 500 ευρώ προς τιμή της μνήμης του συντρόφου ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΑΡΑΤΣΑ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΑΓΓΛΗ που «έφυγε» από τη ζωή στις 30/6/23, η σύζυγός του Ευαγγελία και τα παιδιά του, Φώτης και Κωνσταντίνα, προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Σερρών.

***

ΦΩΤΟ

Ο,τι κι αν λένε ότι ο χρόνος είναι γιατρός, είναι μύθος. Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που «έφυγες» έτσι ξαφνικά από κοντά μας και ακόμα το κενό είναι μεγάλο. Δέκα χρόνια πέρασαν. Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ο αδερφός του και η ανιψιά του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων, 75 ευρώ.

Φαρμάκης Κωστής και Ισμήνη

  • Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, από τα Γιάννενα, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα από κοντά μας στις 14/7/2012, προσφέρουμε μέσω ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 30 ευρώ.

Τατιάνα - Λόλα - Ανθή

***

3 ΦΩΤΟ

ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΛΑΪΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο της μητέρας και γιαγιάς μας ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗ προσφέρουμε στη μνήμη της, αλλά και των συντρόφων ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ και ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά της Βαγγελίτσα, Μιχάλης και τα εγγόνια Χρήστος, Μελίνα και Νικόλαος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΑΝΟΛΗ ΤΖΑΝΑΚΗ με τη συμπλήρωση 14 χρόνων από τον θάνατό του (17 Ιούλη 2009 - 17 Ιούλη 2023), προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου της ΤΕ Ηρακλείου.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα ΘΕΟΧΑΡΗ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗ από το Λουδία Θεσσαλονίκης που «έφυγε» από κοντά μας στις 16-7-2017, αντί μνημοσύνου προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λουδία Θεσσαλονίκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου, μητέρας και γιαγιάς ΣΟΦΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Μιχάλης Γαβριηλίδης

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΜΟΡΑΚΟΥ, σεμνού αγωνιστή μαχητή της ζωής, που στάθηκε όρθιος και υπερασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ σε όλη τη ζωή του, καθώς και στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, γιου του συντρόφου και φίλου Θωμά Κατσαρού, που «έφυγε» τόσο ξαφνικά από κοντά μας. Ο Γιώργος Απ. Ποδηματάς και ο Κώστας Δεδόπουλος προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων του ΚΚΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» τόσο νωρίς ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΓΗΣ. Στα φοιτητικά του χρόνια οργανώνεται στο ΚΚΕ, στην οργάνωση των φοιτητών της Ν. Υόρκης. Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων φοιτητών «Αλέξανδρος» του Πανεπιστημίου «Jersey City». Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος της ΣΕΦ (Συνομοσπονδία Ελλήνων Φοιτητών) της Νέας Υόρκης. Επιστρέφοντας, μόνιμα, στην Ελλάδα οργανώνεται στο ΚΚΕ και είναι μέχρι το τέλος ενεργό μέλος και υπερασπιστής των ιδεών του Κόμματος στην Οργάνωση του υπουργείου Οικονομικών. Ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος στο υπουργείο με την παράταξη της ΔΑΣ Εφοριακών και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ). Είχε το προτέρημα να συνδυάζει την κομματικότητα στην αταλάντευτη επαναστατική πάλη με την αισιοδοξία, την προσήνεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη μνήμη του προσέφεραν χρήματα στον «Ριζοσπάστη» ακόμη και συγκάτοικοί του στην πολυκατοικία.

Οι σύντροφοί του από τη ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ μέσω της ΚΟΒ Προσφυγικών προσφέρουν 30 ευρώ στην αγαπημένη εφημερίδα του «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μου ΓΙΟΥΛΑΣ ΤΖΟΥΚΑ, που «έφυγε» πολύ νωρίς από κοντά μας βυθίζοντάς μας σε βαρύ πένθος, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου. Ηταν μια υπέροχη, πνευματώδης και σπουδαία γυναίκα. Στεκόταν δίπλα σε όλους όσοι χρειάζονταν βοήθεια με τις γνώσεις και τις πολύτιμες συμβουλές της. Ημουν τυχερή που υπήρξε στη ζωή μου και ο αποχωρισμός είναι αβάσταχτος.

Η αδελφική της φίλη Κων/να Βλάχου

***

Ο Νίκος Καιρετης από την Καβάλα στη μνήμη της γυναίκας του ΜΑΡΙΑΣ ΘΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙΡΕΤΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρει στην ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ το ποσό των 300 ευρώ.

ΒΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΡΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
***

2 ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΥΤΡΑΚΗ στον έναν χρόνο από τον θάνατό της και του ΜΗΤΣΟΥ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ που χάσαμε πρόσφατα, ο Σταύρος Κουτράκης προσφέρει για την ενίσχυση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Βαθιού Σάμου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Η σύζυγος Ανδριάνα Βατικιώτη, τα παιδιά και τα εγγόνια του κομμουνιστή ΚΩΣΤΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ (1931-2023) προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη της φίλης και συντρόφισσας ΜΑΙΡΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗ προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ανάκασας Αγ. Αναργύρων.

Μαρία Διαμαντάρα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΜΑΙΡΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗ προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζεφυρίου 30 ευρώ.

Ελένη - Δημήτρης

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 18 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΑΪΤΗΣ. Στη μνήμη του, η σύζυγος και συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΞΕΝΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΥΒΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΑΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΑΓΑΝΤΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΑΓΑΝΤΑ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ
ΜΑΙΡΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ
ΜΑΙΡΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΠΑΤΟΥ
ΚΑΤΙΝΑ ΚΑΠΑΤΟΥ
ΦIΛIΠΠOΣ ΔAΓΓΛHΣ
ΦIΛIΠΠOΣ ΔAΓΓΛHΣ
ΚΩΣΤΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
ΚΩΣΤΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
ΓΙΟΥΛΑΣ ΤΖΟΥΚΑ
ΓΙΟΥΛΑΣ ΤΖΟΥΚΑ
Προσφορά

Οι Κομματικές Οργανώσεις Τύπου - Χάρτου της ΤΟ Μεταποίησης της ΚΟΑ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον σύντροφό μας Γρηγόρη Σκουρτόπουλο, πατέρα του μικρού Σταύρου, καθώς και στη γυναίκα του Αιμιλία, στην κόρη τους Ηλέκτρα και σε όλη την οικογένεια. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ το ποσό των 400 ευρώ μέσω των Κομματικών μας Οργανώσεων.

***

Η Ζωή Γιαννακά προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ για την ενίσχυσή του, μέσω της ΚΟΒ Ανατολικού Αγρινίου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας του ΚΚΕ συλλυπούνται θερμά την συντρόφισσα Ελένη Κοτσάφτη και την οικογένειά της για την απώλεια της μητέρας της, Μαρίκας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ