ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Στη Βουλή η δικογραφία για τη σύμβαση «717»

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χτες η περιβόητη σύμβαση «717» του 2014 για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα - πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με 57 νεκρούς, μετά από απόφαση του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η δικογραφία στρέφεται τόσο κατά του πρώην υπουργού Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, όσο και του Χρήστου Σπίρτζη, που διετέλεσε υπουργός Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η δικογραφία έφτασε στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή απαιτούνται τουλάχιστον 30 ψήφοι βουλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ερευνών, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει καλέσει σε κατάθεση 26 πρόσωπα από ΕΡΓΟΣΕ, «Alstom»-ΤΟΜΗ και το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να ερευνήσει την κακοδιαχείριση που αφορά στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση έργο «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης» του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας. Βέβαια, η δήθεν ευαισθησία των ευρωπαϊκών θεσμών είναι υποκριτική, αφού συνολικά σε όλη την ΕΕ μόνο στο 13% του δικτύου υπάρχουν ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης και σύγχρονα μέσα φωτοσήμανσης και τηλεπικοινωνιών, δηλαδή μόνο στις γραμμές που έχουν μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους που τις εκμεταλλεύονται. Στο υπόλοιπο δίκτυο ισχύει το «πάμε και όπου βγει», με ξεπερασμένα συστήματα.

Παράλληλα, ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χτες μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ από 1-12-2019 έως και 1-6-2020.

Νωρίτερα, προσήλθε στον εφέτη ανακριτή ο προφυλακισμένος πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος προκειμένου να υποβάλει νέο αίτημα σχετικά με την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους και να απολογηθεί εκ νέου στον ανακριτή καθώς έχει επαναπροσδιοριστεί το κατηγορητήριο με βάση τον αριθμό των τραυματιών - 181 - που έχει πλέον αποσαφηνιστεί. Την Πέμπτη 27 Ιούλη αναμένεται επίσης να προσέλθουν στον εφέτη ανακριτή, για να καταθέσουν ως μάρτυρες, ένας μηχανοδηγός, ένας υπάλληλος του ΟΣΕ καθώς και διασώστες.

ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε από γιατρούς

Με την κατάθεση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, ιατρού χημικού και επικεφαλής του εργαστηρίου Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Νικόλαου Ράικου, που διενήργησε τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος, ούρων και οργάνων της Τζωρτζίνας, συνεχίστηκε χτες η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο καθηγητής απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί κατά λάθος από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού», που έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα, η μοιραία δόση κεταμίνης. «Δεν είναι τυχαίοι γιατροί οι εντατικολόγοι, δεν είχαν καμία ένδειξη να δώσουν κεταμίνη, μιλάμε για ανθρώπους έμπειρους που δίνουν μάχες καθημερινά», ανέφερε προσθέτοντας ότι το παιδί δέχθηκε μία τεράστια ποσότητα «όσο ήταν εν ζωή, δηλαδή πριν υποστεί ανακοπή, οπότε και σταματά ο μεταβολισμός». Η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας υπέβαλε και γραπτώς το αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση των επτά γιατρών και νοσηλευτών που έκαναν ανάνηψη στην Τζωρτζίνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη. «Η τοποθέτηση Μπουζιάνη τους καθιστά ψεύτες (τα μέλη της ομάδας ΜΕΘ) και συνωμότες για να καλύψουν δήθεν το λάθος τους. Θέτουμε το αίτημα για τον ακριβέστατο προσδιορισμό της αξιοπιστίας όλων των μαρτύρων», αναφέρουν. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος της πολιτικής αγωγής.

ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Α.Π.: 1512

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

ΔΔΠΜΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεχίζει και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 το Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία - Φιλοσοφία των Επιστημών», στο οποίο εντάσσεται και το οικείο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής καλούνται από 1 Οκτωβρίου 2023 έως 20 Οκτωβρίου 2023 να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφίας (Κτήριο Διοίκησης, 1ος όροφος, Τ.Κ. 45110), για την πλήρωση δεκατριών (13) θέσεων υποψηφίων διδακτόρων στο Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία - Φιλοσοφία των Επιστημών» σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών (αρ. συν. 174/10-07-2023) και τον οικείο Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών (Φ.Ε.Κ. 4360/5-10-2020, τ. Β'). Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

-- 4 θέσεις στη Σύγχρονη Φιλοσοφία

-- 2 θέσεις στη Φιλοσοφία της Τεχνολογίας

-- 1 θέση στην Επιστημολογία-Φιλοσοφία του Νου

-- 1 θέση στην Κοινωνική-Πολιτική Φιλοσοφία

-- 1 θέση στη Σύγχρονη Πρακτική Φιλοσοφία

-- 1 θέση στην Ηθική Φιλοσοφία

-- 1 θέση στην Κοινωνική Φιλοσοφία

-- 1 θέση στη Φιλοσοφία της Γλώσσας

-- 1 θέση στη Φιλοσοφία των Επιστημών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής έχουν οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις:

α) να είναι κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

β) να είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στη φιλοσοφία ή σε συναφή γνωστικό κλάδο που έχει χορηγηθεί από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή απόφοιτος προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αλλοδαπής, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί στη χορήγηση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών σύμφωνα με το άρθρο 78 του ν. 4957/2022. Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν λάβει υποτροφία εσωτερικού του Ι.Κ.Υ. γίνονται δεκτοί καθ' υπέρβαση του προβλεπομένου αριθμού και εκτός διαδικασιών επιλογής. Οι υποψήφιοι υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφίας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. σχετική αίτηση, στην οποία αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος, η προτεινόμενη γλώσσα συγγραφής, καθώς και (κατόπιν προσυνεννόησης) ο προτεινόμενος ως επιβλέπων της διδακτορικής διατριβής

β. αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων

γ. αντίγραφο Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Φιλοσοφία ή σε συναφή γνωστικό κλάδο

δ. αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

ε. ερευνητική πρόταση διδακτορικής διατριβής, έκτασης 2.000-3.000 λέξεων με ενδεικτική έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία

στ. πτυχία ξένων γλωσσών

ζ. υπεύθυνη δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν εκπονεί διδακτορική διατριβή ούτε έχει υποβάλει διδακτορική διατριβή για κρίση, με ίδιο ή παρόμοιο θέμα, σε άλλο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής

η. φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

θ. δύο (2) φωτογραφίες

ι. δύο (2) συστατικές επιστολές

Η επιλογή των υποψηφίων διδακτόρων πραγματοποιείται με τη συνεκτίμηση των ακόλουθων κριτηρίων:

α. επάρκεια, πρωτοτυπία και τεκμηρίωση της υποβληθείσης ερευνητικής πρότασης για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

β. εγγύτητα της ερευνητικής πρότασης με το θέμα της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας

γ. μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

δ. πρόσθετοι τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών

ε. δημοσιευμένο έργο, συναφές με τη Φιλοσοφία

στ. αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία

ζ. πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών

η. προφορική συνέντευξη

θ. συστατικές επιστολές.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Φιλοσοφίας (κ. Φανή Ευσταθίου, τηλ. 2651-00-7405, e-mail: fefstathiou@uoi.gr).

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Ράντης

Διευθυντής του ΔΔΠΜΣ «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών»

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠ. & ΠΟΛΕΟΔ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Σαλαμίνα: 17/7/23

Αρ. Πρωτ.: 14678

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γνωστοποιεί ότι:

Με την υπ' αριθμ. 144/2023 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας εγκρίθηκε ομόφωνα η μη επανεπιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας Τσαρπαλή Ιωάννη και Τσαρπαλή Συμερούδας που καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο εντός του Ο.Τ. Κ.Χ. 455-456 στη συμβολή των οδών Αγ. Παρασκευής και Μαραθώνος στην περιοχή Β' κατοικίας Αγ. Παρασκευή του Δήμου Σαλαμίνας.

Λαμβάνοντας υπόψιν το τοπογραφικό διάγραμμα της μηχανικού Αικατερίνης Μπέη όπου προτείνεται η άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης βάσει της απόφασης του Α1778/2017 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά κινεί την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου με τη δημιουργία νέου Ο.Τ. 455Α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση της τροποποίησης στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών - Τοπογραφικό Τμήμα του Δήμου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσης γνωστοποίησης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

***

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

(ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ)

Με την υπ' αριθ. 286β/18-07-2023 έκθεσή μου επίδοσης, εγώ η δικαστική επιμελήτρια της Περιφέρειας του Εφετείου Ναυπλίου, διορισμένη στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου, με έδρα το Αργος, (οδ. Νικηταρά αρ. 2), σύμφωνα με έγγραφη παραγγελία του Βασιλείου - Χρυσοστόμου Σταυρουλάκη δικηγόρου, κατοίκου Αθήνας

επέδωσα νομίμως στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ως εκ του Νόμου αρμόδιο για λογαριασμό του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ του Γεωργίου και της Φωτεινής, πρώην κάτοικο ή διαμένοντα Ελούντας Λασιθίου Κρήτης, άνευ οδού και αριθμού, πρώην κάτοικο ή διαμένοντα Ανω Λιοσίων (περιοχή Ζωφριάς) Αττικής, επί της οδού Θέμιδος και αριθμού 5 και ήδη νυν αγνώστου διεύθυνσης και διαμονής, νομίμως επικυρωμένο πιστό αντίγραφο της από 14/06/2023 ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ της ενάγουσας Πελαγίας Σταυρουλάκη του Χρυσοστόμου και της Σταυρούλας ΚΑΤΑ του εναγομένου Δημητρίου Σταυρουλάκη του Γεωργίου και της Φωτεινής. Η ως άνω Αγωγή Διαζυγίου απευθύνεται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου (Αντικείμενο: Οικογενειακό, Ειδική Διαδικασία Γαμικών Διαφορών) και με αυτήν η ενάγουσα Πελαγία Σταυρουλάκη ζητεί να γίνει δεκτή η Αγωγή της στο σύνολό της και να κηρυχθεί λελυμένος ο νόμιμος θρησκευτικός γάμος της με τον εναγόμενο, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων Αττικής στις 31/10/1981, λόγω συμπλήρωσης υπερδιετούς διάστασης από τον Δεκέμβριο του 2008, ήτοι διάρκειας περισσότερο από δεκαπέντε (15) συναπτά έτη. Το δικόγραφο έχει την υπ' αριθ. ΕΓδ/614 Εκθεση Κατάθεσης Δικογράφου Αγωγής της γραμματέως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου κας Παναγιώτας Τζιαμουράνη, καθώς και την Πράξη Ορισμού Συζήτησης (Τμήμα Γαμικών Διαφορών) της Δικαστού Προσδιορισμού κας Αικατερίνης Παναγιώτου, με την οποία ορίζεται χρόνος συζήτησης στις 09/11/2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ., στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου με αριθμό πινακίου 43. Η επίδοση έγινε για να λάβει γνώση ο εναγόμενος και για τις νόμιμες συνέπειες, καλούμενος συγχρόνως όπως παραστεί νομίμως κατά τη συζήτηση της ανωτέρω Αγωγής, όπου και όποτε ορίζεται με την ως άνω Εκθεση Κατάθεσης Δικογράφου. Επίσης, απευθύνεται πρόσκληση προς καθέναν/καθεμία που γνωρίζει τον τόπο και τη συγκεκριμένη διεύθυνση διαμονής του εναγομένου να ανακοινώσει ενυπογράφως τα στοιχεία αυτά, με αναφορά της συγκεκριμένης διεύθυνσής του, στη γραμματεία του Πρωτοδικείου Αθηνών. Τέλος, κάτω από την ανωτέρω Εκθεσή μου Επίδοσης η παραλαβούσα Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Μαρία Γόντικα (Εισαγγελική Πάρεδρος) διέταξε τη δημοσίευσή της στις εφημερίδες «ΑΥΓΗ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ».

Αργος, 18-7-2023

Η δικαστική επιμελήτρια

Ειρήνη Λιακοπούλου


ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ

Στην 29η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου (Τρίτη 18 Ιουλίου), κληρώθηκε ο αριθμός 30204, σειρά 5η, στοιχείο Δ. Εγινε ΤΡΙΤΟ ΤΖΑΚ ΠΟΤ. Ποσό 264.746 ευρώ μεταφέρεται στον τρίδυμο λαχνό της επόμενης κλήρωσης. Σε όλες τις άλλες σειρές εκτός της 5ης, 6ης και 4ης ο αριθμός 30204 κερδίζει 15.000 ευρώ.

Φορολογητέοι Λαχνοί

Ο αριθμός 70101 κερδίζει 5.000 ευρώ.

Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

6017 22144 24928 40896 46074 52961 57178 60327 77248

Από 200 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

2010 8251 12762 18101 27980 34799 39177 49909 65634 73002

Από 100 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

122 1199 2871 3202 4023 4834 5585 6146 6398 6869 7590 9002 9883 10430 12191 13343 14094 14875 15396 15477 15758 16329 17160 18552 19303 20034 20211 20972 21683 22865 23346 24017 25579 26050 26661 27212 28843 30194 30954 31705 32456 33207 33978 35590 36211 37162 37883 38555 39599 40191 40215 41687 42168 42779 43470 44181 44862 45393 46845 47656 48237 49128 50696 51127 51838 52049 52720 53882 54433 54984 55395 55886 56557 58099 59340 61098 61879 62590 63251 64082 64883 66345 67096 67827 68508 68559 70070 70248 70989 71560 72171 73543 74274 75055 75806 76557 77999 78880 79511

Από 50 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί:

793 5971 9806 12858 17075 20224 25531 29998 32899 37145 41907 45914 48148 52659 57998 62041 64825 67877 74696 79074

Επίσης κερδίζουν: Από 10 ευρώ όλοι οι αριθμοί που λήγουν σε ΖΥΓΟ αριθμό (0, 2, 4, 6, 8).

ΕΔΕΣΣΑ
Πέντε νεκροί σε τροχαίο

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό της Εδεσσας. Μία νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, άνδρες ηλικίας 55, 50, 47, 19 και 16. Και οι πέντε, υπήκοοι Αλβανίας, σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην νταλίκα.

Σύλληψη 35χρονου για τη δολοφονία της τρανς

Στην προσαγωγή ενός άνδρα 35 χρονών για την άγρια δολοφονία της 46χρονης τρανς γυναίκας από την Κούβα προχώρησαν χτες οι αρχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε και η προσαγωγή τελικά μετατράπηκε σε σύλληψη. Σημειώνεται ότι η Αννα είχε εντοπιστεί νεκρή με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο μέσα στο σπίτι όπου διέμενε στην οδό Φυλής, στον Αγιο Παντελεήμονα.

Η αστυνομία φέρεται να διαθέτει ικανά στοιχεία για να στοιχειοθετήσει την εμπλοκή του συγκεκριμένο ατόμου με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ωστόσο αυτός αρνείται την κατηγορία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ