ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΞΩΣΗ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ 800 ΕΥΡΩ!
Ενα ακόμα αίσχος αποτράπηκε με την άμεση κινητοποίηση και τη λαϊκή αλληλεγγύη

Με τη χώρα να καίγεται, δυνάμεις των ΜΑΤ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα επιστρατεύτηκαν για να ξεσπιτώσουν μονογονεϊκή οικογένεια | Κατασταλτική επίθεση και στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή

Διαδηλωτής στο έδαφος μετά την επίθεση των ΜΑΤ
Διαδηλωτής στο έδαφος μετά την επίθεση των ΜΑΤ
Με τη δύναμη της λαϊκής αλληλεγγύης, την άμεση αντίδραση μελών του ΚΚΕ, εκπροσώπων φορέων και συνδικαλιστών, αποτράπηκε χτες η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια από το σπίτι που διαμένει, για οφειλή 800 ευρώ. Αντίστοιχη απαράδεκτη προσπάθεια έξωσης στην ίδια οικογένεια είχε γίνει και πριν από λίγους μήνες, οπότε επίσης είχε αποτραπεί.

Μπορεί η Ελλάδα να καίγεται για μέρες, μπορεί οι πληγέντες να περιμένουν μάταια μπας και φανεί κάποιο πυροσβεστικό μέσο εκεί που χάνουν τις περιουσίες τους, όμως στα Πατήσια το κράτος δεν ...ολιγώρησε ούτε λεπτό για να προχωρήσει ένα ακόμα λαϊκό ξεσπίτωμα. Ετσι, από τα ξημερώματα χτες η οδός Πολυλά ζώστηκε από δυνάμεις καταστολής, αποτελούμενες από τουλάχιστον 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κ.ά. αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στο σπίτι. Η αστυνομία είχε φέρει μέχρι και drone που πετούσε και κατέγραφε πάνω από τη γειτονιά!

Στο σημείο βρίσκονταν μάλιστα και τρία πυροσβεστικά οχήματα (!), που προφανώς περισσεύουν από τη μάχη των πυρκαγιών λόγω της «υπεροπλίας» μέσων που παραθέτει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, εντός της πολυκατοικίας και έξω από το διαμέρισμα εξελισσόταν ένα εφιαλτικό σκηνικό με τον δικαστικό επιμελητή και αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά να σπάνε την πόρτα χρησιμοποιώντας λοστό, σφυριά αλλά και ηλεκτρικό τροχό.

Αμεση λαϊκή απάντηση

Αμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος μπροστά από τον αστυνομικό κλοιό φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Στο πλευρό της οικογένειας και των συγκεντρωμένων βρέθηκαν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από την άμεση αγωνιστική κινητοποίηση
Από την άμεση αγωνιστική κινητοποίηση
Οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν μάλιστα αναίτια επίθεση και χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Ανάμεσα σε όσους δέχτηκαν τη μανία της αστυνομικής καταστολής ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ, που του απαγορεύτηκε αρχικά να προσεγγίσει το σπίτι, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ τον απωθούσαν βίαια, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Σε ένα ακόμα εξοργιστικό σκηνικό, η χρήση χημικών κοντά στον παιδικό σταθμό της γειτονιάς ανάγκασε τους εργαζομένους σε αυτόν να τρέξουν να κλείσουν πόρτες και παράθυρα για να μην εισχωρήσουν στο κτίριο. Τη ρίψη χημικών κοντά στον παιδικό σταθμό κατήγγειλε ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων ζητώντας να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή.

Εντέλει το μεσημέρι η έμπρακτη λαϊκή αλληλεγγύη, που έδινε και κουράγιο στην οικογένεια, ανάγκασε τον εισαγγελέα, τον δικαστικό κλητήρα και τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν χωρίς να ολοκληρώσουν την έξωση.

Βγαίνοντας από το σπίτι της η κυρία Δήμητρα έγινε δεκτή με δυνατά χειροκροτήματα από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να εκφράσει την αλληλεγγύη του. «Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αν δεν στηρίξει ο ένας τον άλλον δεν γλιτώνει κανείς». Περιέγραψε επίσης τις τραγικές στιγμές όταν έσπαγαν την πόρτα του σπιτιού της.

«Η πάλη του λαού, η συμπαράσταση και η λαϊκή αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψουν στη βαρβαρότητα και το άδικο να επικρατήσουν», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιάννης Δελής. «Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής κινητοποίησης που δίνει ανάσα σε μια μονογονεϊκή οικογένεια», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων και συνθημάτων.

Την επιχείρηση έξωσης κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους μαζικοί φορείς του δήμου της Αθήνας σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Παρά την προκλητική αστυνομική επιχείρηση, την παρουσία εισαγγελέα και δικαστικού επιμελητή, η κινητοποίηση και η ανυποχώρητη στάση των λαϊκών δυνάμεων κατάφεραν να αποτρέψουν την έξωση της οικογένειας από το σπίτι της (...)

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε ενδεχόμενη νέα απόπειρα έξωσης».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κινητοποίηση για την αποτροπή ξεσπιτώματος βιοπαλαιστή

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαζικοί φορείς της Καισαριανής για να αποτρέψουν την έξωση φτωχού βιοπαλαιστή από την εταιρεία «doValue».

Το σπίτι που βγήκε στο σφυρί από τα «κοράκια» είναι η πρώτη κατοικία του, με τον βιοπαλαιστή να έχει καταθέσει αίτηση σύνταξης, την οποία ακόμη δεν έχει πάρει. Πρόκειται για μια ακόμα τέτοια περίπτωση, που αυτοαπασχολούμενος συνταξιούχος μένει χωρίς εισόδημα με ευθύνη κράτους και κυβέρνησης, οπότε τα χρέη του γιγαντώνονται.

Πριν από λίγες μέρες στάλθηκε χαρτί για βίαιη έξωση, σε περίπτωση που δεν εγκαταλείψει το σπίτι του στις 27 Ιούλη, με τους φορείς της πόλης να απαντούν μαχητικά: «Το σπίτι του είναι και σπίτι μας! Δε θ' αφήσουμε κανείς να το πάρει! Μπαίνουμε μπροστά ασπίδα προστασίας, κινητοποιούμαστε όπως κάνουμε μήνες τώρα σε όλη την Ελλάδα για να σώσουμε τα σπίτια του λαού! Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο, υποψήφιο δήμαρχο Καισαριανής.

Μεταξύ άλλων μίλησαν ο Φάνης Κυπραίος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Καισαριανής, ο Πάνος Καρέλης, πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Καισαριανής, και η Μαρία Βεχλίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής, όλοι τους υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής και να διατεθούν στα πύρινα μέτωπα!

Την κυβέρνηση κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για την επίθεση της Αστυνομίας στη συγκέντρωση ενάντια στην έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια στρατιωτικού χαρακτήρα επιχείρηση στα Ανω Πατήσια, απέναντι σε εργαζόμενους οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν να πεταχθεί μια οικογένεια από το σπίτι της», είπε, σημειώνοντας ότι την ώρα που καίγεται η Ελλάδα έχουν σταλεί εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ και τρία πυροσβεστικά.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα όλες αυτές τις δυνάμεις καταστολής και να τις διαθέσει εκεί που χρειάζονται, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι των συμφερόντων των πλειστηριαστών», σημείωσε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ