ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική πόλο ανδρών

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών, έχοντας φτάσει πολύ κοντά στο χρυσό. Με την πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Φουκουόκα, που την έφερε για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία της σε έναν συγκλονιστικό τελικό, η ομάδα έδωσε αισιοδοξία και χαρά, έχοντας ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο αγώνας με την Ουγγαρία, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, έληξε στην κανονική διάρκεια 10 - 10, που αποτύπωνε το γεγονός ότι ήταν δύο ισάξιες ομάδες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα πέναλτι και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται σε 13 - 14.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε ότι νιώθει υπεύθυνος για την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από την Ουγγαρία και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου για την Εθνική μας ομάδα στη Φουκουόκα, αναφερόμενος στην απόφαση να πάρει τάιμ άουτ με το σκορ στο 10-10 και την Εθνική να έχει κόντρα επίθεση με 00:36 για τη λήξη.

Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι και η ελληνική ομάδα συνάντησε την αναγνώριση από όλους τους φιλάθλους για την προσπάθεια και την πολύ καλή πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάρος.

INTIME SPORTS

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Λεβάι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ.

Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας Μάνος Ζερδεβάς αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Επιτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας

Με την ελληνική αποστολή να μετρά ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Ιούλη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία 420 στην Ιστιοπλοΐα στην πόλη Αλικάντε της Ισπανίας.

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στα 420 γυναικών αναδείχτηκαν η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη, που μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση και διατηρώντας στη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα με το οποίο ξεκίνησαν, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν κατακτήσει νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης Γιώργος Μιχαλόπουλος - Σταμάτης Στροματιάς ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία 420 U17 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με 80 βαθμούς.

Την επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση συμπλήρωσε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής στην κατηγορία 420 men/mixed.

Συγχαρητήρια από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΚΚΕ συγχαίρει τα πληρώματα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας για τις επιτυχίες τους, τονίζοντας τα εξής:

«Πολλά συγχαρητήρια στα πληρώματα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας καθώς επιστρέφουν με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, το οποίο ολοκληρώθηκε στο Αλικάντε. Οι Ιακωβίνα Κερκέζου - Δανάη Γιαννούλη με το χρυσό στις γυναίκες, οι Γεώργιος-Ηρακλής Μιχαλόπουλος - Ιων-Σταμάτιος Στροματιάς με το αργυρό και τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής με το χάλκινο ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή της ελληνικής ομάδας. Συγχαρητήρια, επίσης, στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που στηρίζουν τους αθλητές».

CHAMPIONS LEAGUE - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Για να σφραγίσει την πρόκριση κόντρα στην Ντνίπρο

Την Ουκρανική Ντνίπρο αντιμετωπίζει απόψε ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο αγώνας γίνεται στη Λεωφόρο (20.30, CosmoteTV και το Cosmotesport1HD). Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, ο Παναθηναϊκός πέτυχε νίκη με 3-1.

Αν καταφέρει να προκριθεί, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στη Λεωφόρο στις 8 ή 9 Αυγούστου και τη ρεβάνς στη Μασσαλία στις 15 Αυγούστου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μεγάλη θέληση, μεγάλη δύναμη, μεγάλη ομάδα, συγχαρητήρια!

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας:

«Μεγάλη θέληση, μεγάλη δύναμη, μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Πόλο για τη συγκλονιστική προσπάθεια.

Συγχαρητήρια και στον προπονητή Θοδωρή Βλάχο και το επιτελείο του, που κρατάει σταθερά την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή του κόσμου».

SUPER LEAGUE
Ορίστηκε το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Η διοργανώτρια αρχή έκανε γνωστό το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-'24. Το νέο πρωτάθλημα θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου στις 21.00 με την αναμέτρηση Βόλου - Λαμίας.

Το Σάββατο (19/8) το πρόγραμμα θα ανοίξει στους Ζωσιμάδες, όπου η Κηφισιά θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 20.45 η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις 22.00 ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Την Κυριακή (20/8) στις 19.30 ο Αρης θα αναμετρηθεί με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, στις 20.00 ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και η «αυλαία» της πρώτης αγωνιστικής θα πέσει στις 22.00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Συνεχίζει την προετοιμασία για το MundoBasket

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανακοίνωσε τα πρώτα 4 κοψίματα παικτών από την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το MundoBasket 2023. Οι Λευτέρης Μαντζούκας, Νίκος Χουγκάζ, Δημήτρης Φλιώνης και Βαγγέλης Ζούγρης ήταν οι πρώτοι παίκτες που κόπηκαν, με τον Ελληνα τεχνικό να έχει πλέον 18 παίκτες στη διάθεσή του, περιμένοντας παράλληλα να μάθει τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά η λίστα των παικτών που έχει στη διάθεσή του στη συνέχεια της προετοιμασίας ο Δημήτρης Ιτούδης: Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιώργος Τσαλμπούρης, Μάνος Χατζηδάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ