ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Αυγούστου 2023
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ
Νέες ταυτοποιήσεις εμπλεκόμενων στα επεισόδια

Ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας Κατσούρη σχετικά με ρεπορτάζ που προσπαθούν να ξεπλύνουν τις αστυνομικές ευθύνες και τους ναζί χούλιγκαν

Κατηγορηματικά διαψεύδουν οι δικηγόροι της οικογένειας του δολοφονημένου Μιχάλη Κατσούρη ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η αστυνομία, μέσω συγκεκριμένων βίντεο που εξετάζει, φέρεται να βάζει στο κάδρο και την εκδοχή του «κατά λάθος» μοιραίου τραυματισμού του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από άτομα που βρίσκονταν δίπλα του, υπονοώντας άλλους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, οι δικηγόροι της οικογένειας (Χρήστος Μαυρομάτης - Σταύρος Γεωργόπουλος) προειδοποιούν με μηνύσεις προς κάθε πλευρά που προσπαθεί μεταξύ άλλων «να ξεπλύνει τις ευθύνες της αστυνομίας», «να παραβλέψει - αλλοιώσει στοιχεία της υπόθεσης» ή «να υποβιβάσει σε τυχαίο γεγονός το εν λόγω τραγικό συμβάν». Διευκρινίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία που ακυρώνουν την εν λόγω εκδοχή την οποία φέρεται να μελετά η αστυνομία.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκείνου που ευθύνεται για τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί για την συμμετοχή τους στα επεισόδια τρία άτομα και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι ανακριτικές αρχές, όλοι τους Ελληνες και γνωστοί στην αστυνομία για το παραβατικό τους οπαδικό παρελθόν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκόμενων.

Σήμερα στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί ο 43χρονος Ελληνας οπαδός που συνελήφθη για συμμετοχή στα επεισόδια. Ο εν λόγω, το Σάββατο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αρχές, που έχουν εξετάσει το μαγνητοσκοπημένο υλικό, θεωρούν ότι ο 43χρονος και άλλοι ημεδαποί είχαν οργανωτικό ρόλο και καθοδηγούσαν το τάγμα εφόδου. Οι κατηγορίες σε βάρος του είναι μεταξύ άλλων για συγκρότηση - ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τέλος, αναζητούνται κι άλλοι Κροάτες ναζί - χούλιγκαν και, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σύντομα θα υπάρξει ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ειδικότερα του ατόμου που φαίνεται σε πολλά βίντεο να κυνηγά και να χτυπά με κοντάρι τον Μιχάλη Κατσούρη.

Συλλήψεις για τη δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ

Τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 18, 19 και 20 ετών, συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων, ως δράστες της δολοφονίας του 25χρονου Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο στέρνο, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 12 Αυγούστου κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό. Ο μετανάστης βρισκόταν καθ' οδόν για τη δουλειά του σε λαϊκή αγορά της περιοχής...

Δύο συμπατριώτες του τον βρήκαν αιμόφυρτο στον τόπο του εγκλήματος, στον δρόμο απ' όπου περνούσαν και οι ίδιοι για να φτάσουν στη λαϊκή. «Τον ρώτησα τι έγινε, ποιος σου το έκανε; Αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Είχαν βγει όλα τα αίματα», ανέφεραν οι μάρτυρες και τόνισαν: «Περιμέναμε μισή ώρα - τρία τέταρτα για το ΕΚΑΒ».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν και ο 20χρονος συλληφθείς με μαχαίρι τον τραυμάτισε θανάσιμα, καταφέρνοντάς του χτύπημα στον θώρακα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος...

Η δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ ξυπνάει μνήμες από τον φόνο του Σαχζάτ Λουκμάν από δύο μέλη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής πριν από 10 χρόνια. Τότε η αρχική προσέγγιση και από τις αρχές ήταν ότι η συμπλοκή έγινε γιατί το θύμα παρεμπόδιζε δήθεν με το ποδήλατό του τη μηχανή των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων...

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συναδέλφους και όλους τους οικείους του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ εξέφρασαν οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ. Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο επήλθε ο θάνατός του, καθώς και για τα κίνητρα των δραστών, αναφέρει η Οργάνωση και απαιτεί από τις αρχές την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

  • Επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ενός άνδρα από το Πακιστάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Ερμού. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 54χρονου ομοεθνούς του.
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΠΑ, ο οποίος γεννήθηκε το 1944 στη Δεσκάτη Γρεβενών, γιος οικογένειας αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε στον «Ριζοσπάστη» το ποσό των 100 ευρώ.

Ο φίλος των παιδιών του, Ηλίας Τσιγαρίδας

ΛΕΣΒΟΣ
Εντοπισμός 36 ξεριζωμένων

Στον εντοπισμό και διάσωση 36 ξεριζωμένων προχώρησε χτες το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή στον κόλπο Γέρας της Λέσβου. Οι πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν σε πνευστή λέμβο που ήταν ακυβέρνητη.

Το Λιμενικό τούς μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στον χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι».

Παρασύρθηκε από ΙΧ άνδρας με αναπηρία στη Βάρκιζα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, όταν ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε 40χρονο ο οποίος κινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά καθώς είχε καταλήξει. Από το δυστύχημα ανασύρθηκαν νεκρά και τα δύο σκυλάκια που τον συνόδευαν.

Ο 87χρονος οδηγός του ΙΧ συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Πνιγμός στο Λαγονήσι

Ενας 48χρονος πατέρας πνίγηκε στη θάλασσα για να σώσει το 8χρονο παιδί του χτες στο Λαγονήσι. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας. Το 8χρονο παιδί είχε παρασυρθεί με θαλάσσιο στρώμα από τους δυνατούς ανέμους 6 και 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή και διασώθηκε από θαλάσσιο μέσο αναψυχής.

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
Ζευγάρι ηλικιωμένων κάηκε μέσα στο σπίτι του

Τραγική κατάληξη είχε ζευγάρι ηλικιωμένων (90 και 94 ετών ο άνδρας και η γυναίκα, αντίστοιχα), στον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας, που εντοπίστηκαν νεκροί μετά από πυρκαγιά στο σπίτι τους το πρωί της Κυριακής.

Στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα που έσβησαν τη φωτιά κι αναζήτησαν μέσα στα αποκαΐδια τους ενοίκους του σπιτιού, εντοπίζοντας τελικά τις σορούς τους, μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης.

Πέντε συλλήψεις έξω από το γήπεδο της Τούμπας

Στη σύλληψη 5 ατόμων έξω από το γήπεδο της Τούμπας προχώρησε η Αστυνομία πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή 20 Αυγούστου. Οι 4 εξ αυτών προσήχθησαν με την κατηγορία της κατοχής μαχαιριών και ένας για κατοχή πυρσού - καπνογόνου.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν χτες στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε διώξεις κατά περίπτωση για: Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ