ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποιος Ζαρντέλ;

Δύσκολα θα έρθει στον Ολυμπιακό ο Ζαρντέλ

Sportidea

Δύσκολα θα έρθει στον Ολυμπιακό ο Ζαρντέλ
Υστερα από 9 χρόνια, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέκτησε σήμερα εκλεγμένη διοίκηση. Η εξόφληση των χρεών προς το δημόσιο, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωκράτης Κόκκαλης, ήταν αρκετή για την ΠΑΕ να εκλέξει χωρίς τη συγκατάθεση τής Πολιτείας νέα διοίκηση. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου, δεν προχώρησε στην ανακοίνωση κάποιας μεταγραφής, αλλά τόνισε πως υπάρχουν οκτώ παίκτες με τους οποίους υπάρχουν επαφές, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ποτέ ο Ολυμπιακός, δεν ενδιαφέρθηκε για τον Ζαρντέλ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Κόκκαλης, μίλησε για μεταγραφές οι οποίες θα είναι αξίας ανάλογης αυτών που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και πως πρέπει να υπάρχει αγωνία και όταν έρθει το ευχάριστο, τότε θα γίνει και γνωστό. Παρ' όλα αυτά, αναφέρθηκε και στον Μάριο Ζαρντέλ, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τον παίκτη από το σύλλογο, όμως όλες οι εφημερίδες μιλούσαν για τις επαφές των δύο πλευρών. «Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Γράφτηκε ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στον Ζαρντέλ. Ποτέ δεν είχαμε επαφή για τον Ζαρντέλ. Δε συζητήσαμε με τον Ζαρντέλ. Δημιουργούν στον κόσμο την προσδοκία ότι θα έρθει ο Ζαρντέλ οπότε αν δεν έρθει θα σημαίνει ότι αποτύχαμε. Δεν είμαστε από άλλο πλανήτη. Θα κάνουμε μεταγραφές που πρέπει να κάνουμε».

Για το γηπεδικό, ο πρόεδρος του «ερυθρόλευκου» συλλόγου, τόνισε πως ύστερα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός με το «Καραϊσκάκη», «αποφασίσαμε να αποκτήσει ο Ολυμπιακός δικό του αθλητικό κέντρο στου Ρέντη. Στο αθλητικό κέντρο, θα υπάρχει ένα κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο 35.000 θέσεων κι ένα κλειστό κολυμβητήριο». Τέλος, ο Σωκράτης Κόκκαλης, αναφέρθηκε και σε οργάνωση τμήματος ανακάλυψης ταλέντων στη Λατινική Αμερική. «Η Λατινική Αμερική έχει μεγάλες δυνατότητες προσφοράς ποδοσφαιριστών. Θα οργανώσουμε τμήμα σκάουτινγκ που θα είναι συνέχεια εκεί για να ανακαλύπτει καλούς ποδοσφαιριστές σε μικρές ηλικίες και με μικρότερο κόστος».

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανοίγει τα «φτερά »του ο Φώτσης

Μπορεί ο αριθμός επιλογής (Νο 48) από τους Βανκούβερ Γκρίζλις να μην ήταν και ό,τι καλύτερο περίμενε ο Αντώνης Φώτσης, εντούτοις ο νεαρός παίκτης δε φαίνεται να πτοείται. Ετσι, ο στόχος του να αφήσει την Ελλάδα και να γίνει η πρώτος Ελληνας που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ, φαίνεται πως δεν επηρεάζεται με τίποτα. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται ο διεθνής παίκτης να δώσει συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του ατζέντη του, όπου και θα ανακοινώσει την απόφασή του. Από εκεί και πέρα, θα αρχίσει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Μέμφις, τη νέα έδρα των Γκρίζλις που αφήνουν το παγωμένο Βανκούβερ του Καναδά. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Φώτσης θα αφήσει κατά κάποιο τρόπο στα κρύα του λουτρού τον Παναθηναϊκό που πάντως ήταν... προετοιμασμένος, ενώ θα πρέπει να καταβάλει στους πράσινους το ποσό των 300.000 δολαρίων (περί τα 120 εκατομμύρια δραχμές) για να πάει σε ομάδα (και μόνο) του ΝΒΑ. Το γεγονός ότι ο Φώτσης έχοντας επιλεγεί στο Νο48 του ντραφτ, στο δεύτερο γύρο δηλαδή, δεν του εξασφαλίζει συγκεκριμένο συμβόλαιο σε διάρκεια και απολαβές, όπως συμβαίνει με τις επιλογές πρώτου γύρου, σημαίνει ότι ο Ελληνας φόργουορντ θα αρκεστεί σε ένα μονοετές συμβόλαιο με απολαβές το μίνιμουμ που προβλέπεται, δηλαδή 316.969 δολάρια. Από αυτά θα πρέπει να αφαιρεθεί η Εφορία που σημαίνει ότι στην... τσέπη του Φώτση όχι απλώς δε θα μείνει ούτε σεντ, αλλά θα χρειαστεί να βάλει επιπλέον χρήματα για να καλύψει την αποζημίωση τού Παναθηναϊκού.

  • Μπορεί ο Κώστας Τζιβελέκας να μην έχει ανακοινώσει ακόμα προπονητή για τη Δάφνη, αφού και η περίπτωση του Βασίλη Φραγκιά φαίνεται να ναυαγεί, εντούτοις ανακοινώνει μεταγραφές. Ετσι από χτες ο Καναδός διεθνής πλέι μέικερ Ρόουαν Μπάρετ αποτελεί νέο παίκτη των «κιτρινόμαυρων». Ο Μπάρετ είναι 26 χρόνων, ύψους 1,95 και πέρσι αγωνιζόταν στον Κεραυνό Λευκωσίας με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Κύπρου.
  • Τον γνωστό στους φιλάθλους από τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα Ερικ Μικ φαίνεται να έχει βολιδοσκοπήσει η διοίκηση της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σέντερ που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, δέχτηκε κρούση από την Ενωση, η οποία παρά τις δηλώσεις των διοικούντων της για σφικτή οικονομική πολιτική τη νέα σεζόν, είναι διατεθειμένη να δώσει όσα χρειάζονται για να εντάξουν τον παίκτη στο ρόστερ τους. Ο Μικ που μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούλη του 2000, έχει περάσει και από Απόλλωνα Πατρών, Ηρακλή, Περιστέρι και Μαρούσι. Πάντως όσο δεν ανακοινώνεται το όνομα του τεχνικού δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτα σίγουροι.
ΣΤΙΒΟΣ
Στο επίκεντρο ο Γκατσιούδης

Παρέλαση «αστέρων» στην «αιώνια πόλη», θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς η Ρώμη φιλοξενεί το πρώτο μίτινγκ της ΙΑΑΦ στη σειρά των αγώνων «Γκόλντεν Λιγκ». Τριάντα πέντε Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ και αρκετοί άλλοι σπουδαίοι αθλητές θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ενώ μεταξύ αυτών θα είναι και ο Ελληνας πρωταθλητής στον ακοντισμό, Κώστας Γκατσιούδης. Τα περισσότερα βλέμματα πάντως, αναμένεται να τραβήξει η κόντρα των 100μ. ανδρών, στην οποία θα συμμετάσχει και ο περσινός νικητής του αγωνίσματος, ο Μόρις Γκριν. Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι τα εξής: Ανδρες: 100μ., 800 μ., 1.500μ., 3.000μ., 3.000μ. στιπλ, 110 μ. εμπόδια, μήκος, ακόντιο, γυναίκες: 100 μ., 800μ., 1.500μ., 3.000 μ., 400 μ. εμπόδια, ύψος.

ΒΟΛΕΪ
Μεταγραφικό παζάρι

Το παζάρι των μεταγραφών στους κόλπους του βόλεϊ καλά κρατεί... Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, κλέβει την παράσταση καθώς πραγματοποιεί στο συγκεκριμένο τομέα σταθερά βήματα. Ηδη ο Χρύσανθος Κυριαζής, βρίσκεται με το... ένα πόδι στους πρωταθλητές. Ο 29χρονος ακραίος συμφώνησε με τη διοίκηση του ΤΑΠ Ολυμπιακός να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου, ύψους 21 εκατομμυρίων δραχμών. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός, αν και απέτυχε να εντάξει στους κόλπους του τον Σαλβαντόρ που προτίμησε να μεταγραφεί στην Πάρμα, δεν το βάζει κάτω και αναζητάει επίμονα έναν ξένο κεντρικό. Στο μεταξύ, με παράπονα, αποχαιρέτησε την Ορεστιάδα ο Θόδωρος Μποζίδης για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα, ο διεθνής πασαδόρος κατά την αναχώρησή του από την ακριτική πόλη είπε: «Αισθάνομαι πικραμένος γιατί η διοίκηση της Ορεστιάδας δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να με κρατήσει στις τάξεις της». Εκτός όμως από τον Μποζίδη, παρελθόν αποτελεί για τους «ακρίτες» και ο Θόδωρος Μπάεφ, ενώ στην ομάδα ενσωματώθηκαν οι νεοαποκτηθέντες από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης Τσέχος Πόλακ και ο Χρήστος Κίτσιος. Ο Χρήστος Κίτσιος πάντως, ήταν διακαής πόθος και της ΑΕΚ, η οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις έστρεψε το βλέμμα της στον Ανδρέα Ανδρεάδη του Εθνικού αλλά και ενός ακραίου Σέρβου, ο οποίος θα αποτελέσει προσωπική επιλογή του τεχνικού των «κιτρινόμαυρων» Ζόραν Γκάετς.

  • Η Ιταλία, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Γιουγκοσλαβία προκρίθηκαν στα ημιτελικά του «Γουόρλντ Λιγκ» ανδρών, η τελική φάση του οποίου διεξάγεται στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.
ΕΠΟ
Χρυσή τομή με Δανιήλ

Η «χρυσή τομή» (ύψους 25 εκατ. δρχ.) βρέθηκε και το... διαζύγιο ΕΠΟ - Δανιήλ υπογράφτηκε χτες, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση των λειτουργών της Θέμιδας. Μετά από συνάντηση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε ότι το παραπάνω ποσό είναι ικανό ώστε να λυθεί κοινή συναινέσει η σύμβαση. Στη συνέχεια, η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκτός από τη γνωστοποίηση της συμφωνίας προέβη και σε (για τα... μάτια του κόσμου) διάψευση των ενεργειών εξεύρεσης του νέου προπονητή: «Ουδέποτε απασχόλησε την Ομοσπονδία το θέμα εξεύρεσης αντικαταστάτη του κ. Δανιήλ. Πολλώ δε μάλλον τις τελευταίες βδομάδες, όταν ακόμη ήταν σε εκκρεμότητα η λύση της συνεργασίας με τον τέως Ομοσπονδιακό προπονητή και υπήρχαν επαφές της διοίκησης της ΕΠΟ με τον κ. Δανιήλ για επίλυση του ζητήματος. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν απηχούν στις πραγματικές προθέσεις και ενέργειες της ΕΠΟ». Στην πραγματικότητα βέβαια, στελέχη της ΕΠΟ και έχουν επιλέξει τους στόχους και με ορισμένους από αυτούς έχουν κάνει επαφές...

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Ενα βήμα πριν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, βρίσκεται ο Ολυμπιονίκης μας Μιχάλης Μουρούτσος, στο Ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ που διεξάγεται στη Νότια Κορέα. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των 62 κιλών, πετυχαίνοντας 4 διαδοχικές νίκες. Παράλληλα, επιτυχία είχαμε και στις γυναίκες καθώς η Αρετή Αθανασοπούλου κατετάγη τρίτη στην κατηγορία των 59 κιλών. Σήμερα στη μάχη ρίχνονται η Ελλη Μυστακίδου (72κ.) και ο Νίκος Ζήκος (54κ.).

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Στη Βιέννη στρέφονται σήμερα τα βλέμματα των φίλων της κωπηλασίας, καθώς στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, ανοίγει η αυλαία του 2ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας ανδρών και γυναικών. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από δύο πληρώματα, τα οποία θα παλέψουν για το καλύτερο ανάμεσα σε 278 αθλητές -τριες από 28 χώρες. Πρόκειται για τους Γιάννη Καρκουρίκη, Παναγιώτη Μηλιώνη, Βασίλη Πολύμερο και Νίκο Σκιαθίτη στο τετράκωπο ελαφρών βαρών ανδρών και τον Κώστα Καρυώτη στην κατηγορία «σκιφ».

  • Στην πρώτη θέση των ιστιοπλοϊκών αγώνων «Ράνκινγκ Λιστ» της κατηγορίας Μιστράλ που διοργανώνει ο ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης και συμμετέχουν 26 σκάφη, βρίσκεται μέχρι στιγμής ο Νίκος Κακλαμανάκης.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ