ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΗΛΙΔΑΣ
Απαιτεί άμεσα μέτρα για την υδροδότηση της Αμαλιάδας

«Ολα μπαίνουν στο ζύγι "κόστος - όφελος" και δείχνουν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους», σημειώνει

Αμεσα μέτρα για την υδροδότηση της Αμαλιάδας απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλιδας, μετά τη σοβαρή βλάβη που προέκυψε στον υδατόπυργο που τροφοδοτεί την πόλη, με την πλειοψηφία των κατοίκων να λέει «το νερό νεράκι».

«Η δημοτική αρχή, η οποία φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γι' αυτήν την τραγελαφική κατάσταση, επικαλέστηκε ένα απρόβλεπτο και τυχαίο γεγονός και με μια συγγνώμη ζητάει την κατανόησή μας - τι κι αν είχε υποσχεθεί σχεδόν 4 χρόνια νωρίτερα ότι θα πίνουμε καθαρό και ποιοτικό νερό!», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας ότι και η μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο ευθύνεται για το γεγονός ότι ο ένας κατηγορεί τον άλλον σχετικά με τα έργα που «παρέλαβε».

«Παραλείπουν όλοι αυτοί όμως, αλλά και οι υπόλοιποι επίδοξοι για μια ακόμα φορά σωτήρες οι οποίοι μέχρι πριν λίγο κατείχαν θέσεις ευθύνης σε δημοτικές αρχές, ότι όλοι κινήθηκαν και σκοπεύουν να κινηθούν στην ίδια ρότα και για το νερό», συνεχίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αναδεικνύει ότι τα προβλήματα «είναι διαχρονικά, γιατί όλοι όσοι διαχειρίστηκαν μέχρι τώρα το πρόβλημα ακολούθησαν την ίδια πολιτική, τον ίδιο στόχο. Εβαλαν και βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των κάθε φορά κυβερνητικών πολιτικών, που αντιμετωπίζουν το νερό όχι ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως πανάκριβο εμπόρευμα, και τα απαραίτητα έργα για τη λύση του προβλήματος σαν κόστος».

Αναδεικνύει συνολικά την απαξίωση της ύδρευσης, με την υποστελέχωση και την έλλειψη συντήρησης και πρόληψης των υποδομών για την αποφυγή βλαβών, που στρώνουν τον δρόμο για την εμπορευματοποίηση και τελικά την ιδιωτικοποίηση του νερού, και επισημαίνει:

«Δεν γίνεται να ξεχάσουμε τα κατεστραμμένα υδρόμετρα και τις αναπάντητες αιτήσεις για την επισκευή τους, τους πανάκριβους και κατ' εκτίμηση λογαριασμούς ύδρευσης ακόμα και σε άδεια σπίτια, τις αλλεπάλληλες διακοπές ύδρευσης, την άσχημη κατάσταση της υδροδότησης στις Κοινότητες του δήμου μας, ότι μέχρι και σήμερα δεν φτάνει πόσιμο νερό στα σπίτια μας. Προβλήματα και καταστάσεις που συνεχίστηκαν και διογκώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον ως δημοτική αρχή».

Η ίδια πολιτική ακολουθείται και σε άλλους τομείς, όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η σχολική στέγη κ.λπ., θυμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», και καταλήγει:

«Ολα μπαίνουν στο ζύγι "κόστος - όφελος" και δείχνουν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους. Είναι η ίδια πολιτική που όταν έχει καύσωνα καιγόμαστε, όταν βρέχει πνιγόμαστε και όταν πάθει βλάβη ο υδατόπυργος, όπως τώρα, κορακιάζουμε από τη δίψα.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές στέκεται η "Λαϊκή Συσπείρωση", που δίνει τη μάχη μαζί με τον λαό του τόπου μας για τις ανάγκες των πολλών, για έναν δήμο που θα αντιμετωπίζει το νερό ως κοινωνικό αγαθό, αναγκαίο για όλους, χωρίς να μπαίνουν στην εξίσωση οικονομικά συμφέροντα και κέρδη».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θανάσιμη παράσυρση από τρένο

Μια γυναίκα σκοτώθηκε χθες το πρωί όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Μενεμένη. Ερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, ενώ αναμένεται η κατάθεση του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας IC53, που είχε μόλις ξεκινήσει από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα. Από την παράσυρση και στη συνέχεια την ακινητοποίηση του τρένου υπήρξαν καθυστερήσεις στα επόμενα δρομολόγια.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Επίθεση σε νεαρή γυναίκα

Καταγγελία νεαρής γυναίκας αναφέρει ότι άγνωστος άνδρας τής επιτέθηκε με σύριγγα το βράδυ της Παρασκευής στην Καισαριανή. Ο άγνωστος της κάρφωσε στο πόδι τη σύριγγα, που περιείχε μια λευκή ουσία με άγνωστο υλικό, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Το περιεχόμενο της σύριγγας φέρεται να ήταν γενετικό υλικό, πιθανότατα του δράστη της επίθεσης.

Οι αρχές αναζητούσαν τον δράστη, έχοντας στα χέρια τους τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην περιοχή. Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στην συνέχεια ταυτοποιήθηκε ο δράστης, αλλά δεν έχει εντοπιστεί.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για άτομο με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ