ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:

49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Στις 17 Σεπτέμβρη ο 11ος Λαϊκός Αγώνας δρόμου στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Στις 10 Σεπτέμβρη συμβολικές δράσεις στα αναρριχητικά πεδία της Πάρνηθας. Ανταποκρίσεις από το ταξίδι του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Οι επόμενοι μεγάλοι σταθμοί.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Κινητοποιήσεις για το μεγάλο ζήτημα της στέγης.


11ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
«Για κέρδη καταστρέφουν τη Γη και τη Ζωή, το σάπιο σύστημά τους θέλει ανατροπή»

Θα διεξαχθεί στις 17/9, στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

RIZOSPASTIS

Οι Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου που οργανώνει κάθε χρόνο η ΚΝΕ, είναι μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp του κεντρικού Φεστιβάλ της Οργάνωσης. Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα η ΚΝΕ διαχρονικά έχει αναδείξει κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τη νεολαία και έχει στείλει σημαντικά μηνύματα όσον αφορά την αντιμετώπισή τους. Ηδη η συμμετοχή και φέτος ήταν αρκετά ανεβασμένη από τους αθλητές.

Είναι χαρακτηριστικό και ελπιδοφόρο το πώς ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου μέσα στα χρόνια εμπλουτίστηκε και έγινε θεσμός.

Ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου διεξήχθη στο 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ήταν αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ήταν αγώνας 5 χιλιομέτρων και είχε αφετηρία την κεντρική πλατεία Ιλίου και τερματισμό το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Από τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και έπειτα καθιερώθηκε το Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» ως διαδρομή θέλοντας να αναδειχθεί ακόμα πιο έντονα το ζήτημα των ελεύθερων χώρων αναψυχής και αθλητισμού και της αξιοποίησης του Πάρκου προς όφελος του λαού.

Η ζήτηση και η συμμετοχή αυξήθηκαν σημαντικά με τον περσινό 10ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων Αθλητικού Camp της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή να σπάει κάθε ρεκόρ και να δίνει τη δυνατότητα για παραπάνω αγώνες. Συγκεκριμένα, διεξήχθησαν αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων για άντρες και γυναίκες, όπως επίσης και αγώνας 1 χιλιομέτρου για παιδιά, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον κόσμο που συμμετείχε, μέσω μιας όμορφης trail διαδρομής, να γνωρίσει το Πάρκο.

***


Φέτος το Camp, όπως και ο 11ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, έχει σκοπό να αναδείξει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Μέσα από τις δραστηριότητές μας θέλουμε να αναδείξουμε την ανάγκη πρόληψης απέναντι στην εγκατάλειψη, την ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση των χώρων πρασίνου στην Αττική. Ευελπιστούμε οι πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα του φετινού Αθλητικού Camp να είναι ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που εμπορευματοποιούν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Τα πρόσφατα γεγονότα με τα εκατομμύρια καμένα στρέμματα σε όλη την Ελλάδα και τους νεκρούς από τις πυρκαγιές κάνουν τραγικά επίκαιρο το σύνθημα του φετινού Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Για κέρδη καταστρέφουν τη Γη και τη Ζωή, το σάπιο σύστημά τους θέλει ανατροπή», με το οποίο η ΚΝΕ απαιτεί ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και όχι προληπτικό κλείσιμο των ελεύθερων χώρων αναψυχής!

Καλεί λοιπόν όλους να συμμετάσχουν στον φετινό 11ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στις 17/9.

Θα διεξαχθούν:

1. Αγώνας δρόμου 10 χλμ. ανδρών

2. Αγώνας δρόμου 10 χλμ. γυναικών

3. Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ανδρών

4. Αγώνας δρόμου 5 χλμ. γυναικών

5. Αγώνας δρόμου 1.000 μ. για παιδιά

Στους αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε σύνδεσμο στο https://www.902.gr/node/339225/

Ωρα εκκίνησης: 9:30 π.μ. Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μια ώρα νωρίτερα.

Σημείο εκκίνησης: Πύλη των εργατικών κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή).

Ολες οι διαδρομές γίνονται μέσα στο Πάρκο και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πρόκειται για μία εύκολη trail διαδρομή που εναλλάσσεται μεταξύ των μονοπατιών του Πάρκου και των βασικών οδικών του αξόνων. Η διαδρομή των 5 χλμ. ολοκληρώνεται με μία στροφή στο Πάρκο, ενώ η διαδρομή των 10 χλμ. με δύο στροφές. Ο παιδικός αγώνας δρόμου είναι το τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής. Θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τους αγώνες 5 και 10 χλμ., ενώ στο τέλος του αγώνα θα υπάρχουν τα καθιερωμένα σνακ και νερό για τους δρομείς.

Στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, στο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», πραγματοποιείται ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη, την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ.

Θα περιλαμβάνει:

1. Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων ανδρών - γυναικών.

2. Αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά.

Στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2011).

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHwkH6aW_6ro0w7hZvkXaye3Pyn0lPi0363c3bTVa5bObfwQ/viewform

Ωρα εκκίνησης: 10 π.μ. Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μία ώρα νωρίτερα.

Σημείο εκκίνησης: Πύλη του στρατοπέδου «Καρατάσιου» επί της λεωφόρου Στρατού.

Ολες οι διαδρομές γίνονται μέσα στον χώρο του στρατοπέδου και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις 10 Σεπτέμβρη η 3η Αναρριχητική Συνάντηση

RIZOSPASTIS

Η πραγματοποίηση των Αναρριχητικών Συναντήσεων στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp στο κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι πλέον θεσμός.

Ολα αυτά τα χρόνια μέσα από τις Αναρριχητικές Συναντήσεις εκατοντάδες νέοι έχουν έρθει σε επαφή με την αναρρίχηση, έχουν γνωρίσει τα αναρριχητικά πεδία της Αττικής.

Οι πρώτες Αναρριχητικές Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα αναρριχητικά πεδία της Πάρνηθας, στην περιοχή της Χασιάς. Πολλοί νέοι έπιασαν πρώτη φορά τα βράχια σε πεδία που τώρα έχουν καταστραφεί.

Μπροστά σε αυτήν την τραγική καταστροφή σπιτιών, περιουσιών και ζωών ανθρώπων και ζώων, η φετινή αναρριχητική συνάντηση απόκτα συμβολικό χαρακτήρα. Μέσα από τις συμβολικές δράσεις στα αναρριχητικά πεδία της Πάρνηθας, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ επιλέγει και με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει την ανάγκη πρόληψης και προστασίας της ζωής και του φυσικού πλούτου της Αττικής.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη και το σημείο συνάντησης δίνεται στην πλατεία Χασιάς στις 10 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ