ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Αναβλήθηκε για τις 11 Δεκέμβρη

Αναβλήθηκε χτες, για τις 11 Δεκέμβρη, η δίκη για την πρώτη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου και 7 εργαζόμενων της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», που κατηγορούνται για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες. Η υπόθεση αυτή ανέδειξε την άθλια πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων, με τη φροντίδα και τη ζωή παιδιών που έχουν στερηθεί την οικογένειά τους να παραδίδεται σχεδόν αποκλειστικά σε ιδιώτες, επιχειρηματίες και ΜΚΟ.

Η αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι παρίστανται στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι. Η δικογραφία αφορά αδικήματα όπως της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων υπό προστασία, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απλής σωματικής βλάβης, απειλής και έκθεσης, με βάση καταγγελίες φιλοξενούμενων παιδιών. Ο ιδρυτής της ΜΚΟ είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε όσα καταλογίζονται σε εργαζόμενους σε χώρους της ΜΚΟ στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και άλλη έρευνα που τον αφορά, για οικονομικές ατασθαλίες και ιδιωτικό πλουτισμό.

Στη δίκη δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πάνω από δέκα θύματα, ενήλικοι και ανήλικοι.Τα αδικήματα φέρεται από τη δικογραφία να έχουν διαπραχθεί από τον Απρίλη του 2018 έως και τον Αύγουστο του 2022, σε βάρος αγοριών και εφήβων σε δομές της «Κιβωτού» σε Αθήνα, Βόλο και Χίο. Το κατηγορητήριο περιγράφει συνθήκες κολαστηρίου που φαίνεται να βίωναν τα θύματα, με εξαντλητικές βαριές εργασίες, πολυήμερες ή πολύμηνες απομονώσεις σε άθλιες συνθήκες, σωματική κακοποίηση, απειλές κ.λπ. Στη δικογραφία περιγράφεται μία «μεθοδευμένη πρόκληση σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη».

ΚΥΨΕΛΗ
Επίθεση με χειροβομβίδα σε πολυκατοικία

Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στην περιοχή της Κυψέλης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία περίπου στις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα σε είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Καρολίδου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εξετάζεται η περίπτωση η επίθεση να σχετίζεται με οπαδικά κίνητρα, καθώς στην πολυκατοικία μένουν δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ