ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /24
Στο πλευρό των πληγέντων το ΚΚΕ

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη συνοικία Αγ. Γεωργίου Λάρισας
Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη συνοικία Αγ. Γεωργίου Λάρισας
Σε όλους τους νομούς κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν ξανά δίπλα στους πληγέντες, βοηθώντας όπου χρειαζόταν: Καθαρίζοντας φρεάτια και σπίτια, μεταφέροντας ηλικιωμένους, μοιράζοντας νερό και φαγητό. Ταυτόχρονα καλούσαν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν, να παλέψουν οργανωμένα. Οχι μόνο για πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση, αλλά για μια προοπτική που θα έχει στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του λαού σε υποδομές και έργα που θα προστατεύουν τη ζωή του.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικοινώνησε χτες τηλεφωνικά με τον Βασίλη Κικίλια, υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την τραγική κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, σε όλα τα χωριά του κάμπου της Λάρισας και στη Μαγνησία από την κακοκαιρία. Ο Θ. Παφίλης, αφού ενημερώθηκε σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποιούνται, ζήτησε να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός για να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι των περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία και έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, με τη ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Στη Λάρισα, δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τους Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Αλέξη Ζορμπά, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας, Πέτρο Κρίκη, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και Τάσο Τσιαπλέ, υποψήφιο περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», βρέθηκαν στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης και όλη μέρα χτες. Εκεί, μαζί με τους λιγοστούς δημοτικούς υπαλλήλους, τοποθέτησαν σακιά με άμμο για να μην μπουν νερά στα σπίτια, ξεβούλωσαν φρεάτια, κατέγραψαν προβλήματα.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης βρέθηκε ο Βασίλης Σταμουλάκης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο χωριό Χάλκη του δήμου Κιλελέρ, που πλημμύρισε ολοκληρωτικά, βρέθηκε χτες το απόγευμα κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους Ρ. Μαρούδα, Τ. Τσιαπλέ και Β. Σταμουλάκη, προκειμένου να στηρίξει και να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Στη Ζαγορά, κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην ΠΕ Μαγνησίας Θοδωρή Γεωργαδάκη και με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, δημιούργησαν ομάδες ασφάλειας και έκοβαν τα νερά με τις τσάπες για να σώσουν τα σπίτια.

Σε Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, μαζί με τις περιοδείες με στελέχη του ΚΚΕ και τους υποψήφιους δημάρχους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μοιράστηκαν εκατοντάδες μπουκάλια με νερό σε πληγέντες.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί

Το Εργατικό Κέντρο και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας καταγγέλλουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της Τοπικής Διοίκησης για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Θεοφράστου), με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

Στο κάλεσμά τους τονίζουν ότι ο θυμός, η αγανάκτηση, η οργή χρειάζεται να γίνουν λαϊκή οργανωμένη διεκδίκηση και δράση για να αποζημιωθούν οι πληγέντες για το 100% των καταστροφών, να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών, να θωρακιστεί ο λαός της περιοχής από νέες φυσικές καταστροφές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ