ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2001
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Μέρα των αντίο»

Το δρόμο του... τράβηξε τελικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής

Sportidea

Το δρόμο του... τράβηξε τελικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής
Μπορούν πολλές και σημαντικές ειδήσεις να γραφούν με μια λέξη;... Δεν ξέρουμε ποια είναι η γνώμη σας αλλά όσον αφορά στα χτεσινά ρεπορτάζ για το χώρο του μπάσκετ τότε κάλλιστα μια λέξη μπορεί να περιγράψει τα πάντα: «Αντίο». Αυτό είναι το νόημα από τις πιο σημαντικές χτεσινές ειδήσεις που αφορούν στο μπάσκετ, αφού όλα έχουν να κάνουν με... διαζύγια. Βλέπετε, ούτε συνεννοημένοι να ήταν όλοι τους. Εχουμε και λέμε λοιπόν, τέλος ο Κουτλάι από ΑΕΚ, όπως και ο Ρίβερς από τον Ολυμπιακό, τέλος ο Αλεξανδρής από το Μαρούσι όπως και ο Καρατζάς από τον ΕΣΑΚΕ. Ας δούμε αναλυτικά.

ΑΕΚ: Επόμενος προς την... πόρτα

Ο χορός των αποχαιρετισμών συνεχίζεται στην ΑΕΚ. Μετά τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, η συνεργασία με τον οποίο λύθηκε την Πέμπτη, σειρά πήρε χτες και ο Ιμπραήμ Κουτλουάι. Ο Τούρκος γκαρντ έμεινε ελεύθερος από την Ενωση μία μέρα πριν λήξει η προθεσμία ανανέωσης του συμβολαίου του! Αιτία; Αυτή την εξήγησε με λίγα λόγια (αλλά πολύ κατανοητά) ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Γρανίτσας. «Λόγοι λιτότητας μάς οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας τόσο του Ιβκοβιτς όσο και του Κουτλουάι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος, που προανήγγειλε κι άλλες περικοπές. Στον όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο του Κουτλουάι αναφερόταν ότι αν μέχρι το Σάββατο 30 του Ιούνη η ΑΕΚ δεν τον ενημέρωνε για κάτι αντίθετο, τότε το συμβόλαιό του θα ανανεωνόταν αυτόματα, με τις απολαβές του να φτάνουν στα 1,15 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 460 εκατομμύρια δραχμές. Αν προσθέσει κανείς και τις 150.000 δολάρια που οφείλει η Ενωση στον παίκτη από τη φετινή σεζόν τότε το συνολικό ποσό που θα εισέπραττε θα ανερχόταν σε 520 εκατομμύρια δραχμές.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: Διαφορά νοοτροπίας...

Μπορεί το Μαρούσι να έζησε φέτος την πιο επιτυχημένη χρονιά της ιστορίας του, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, όμως ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, Βαγγέλης Αλεξανδρής, δεν είχε το τέλος που φανταζόταν. Η κοινή πορεία της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή την Παρασκευή το πρωί έφτασε στο τέλος της, δίνοντας τη σκυτάλη στον μέχρι πρότινος βοηθό του «τίγρη», Νίκο Λινάρδο. Οσο για τους λόγους της απομάκρυνσης Αλεξανδρή; Αυτοί έχουν να κάνουν τόσο με τη διατάραξη των σχέσεων του Ελληνα τεχνικού με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Αρη Βωβό, αμέσως μετά την κατάκτηση του Σαπόρτα, όσο και με τις επικείμενες περικοπές στα οικονομικά της ομάδας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τέλος και ο Ρίβερς

Η ανανέωση καλά κρατεί στον Ολυμπιακό. Ετσι, αυτό που ήταν αναμενόμενο άρχισε από χτες να παίρνει... σάρκα και οστά και ήταν η σειρά του Ντέιβιντ Ρίβερς να βρεθεί στη διαδικασία προς την έξοδο. Η πειραϊκή ΚΑΕ επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του παίκτη (αλλά και τον ίδιο τον Ρίβερς) εξηγώντας τους λόγους που οδηγούν τον Ολυμπιακό στην απόφαση να προχωρήσει στην έκδοση «συναινετικού» διαζυγίου. Κάτι τέτοιο, βεβαίως, συνεπάγεται και την καταβολή μιας αποζημίωσης.

ΕΣΑΚΕ-ΚΑΡΑΤΖΑΣ: Αντίο μετά από 10 χρόνια

Ζητώντας συγνώμη για τα λάθη του αλλά και τονίζοντας την αντίθεσή του να δοθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο συνδρομητικό κανάλι, ο Θεόδωρος Καρατζάς ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΕΣΑΚΕ έπειτα από μια θητεία δέκα χρόνων.

«Εδωσα ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου στο άθλημα. Καταφέραμε πολλά. Καιρός για νέο αίμα. Ζητώ συγνώμη για τα λάθη μου. Προτιμούσα να είναι το μπάσκετ σε ανοιχτό κανάλι, με τα ίδια χρήματα που πρόσφερε το συνδρομητικό».

ΤΕΝΙΣ

Πάλεψε πολύ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε η Λένα Δανιηλίδου να ξεπεράσει το εμπόδιο της σπουδαίας αντιπάλου της, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στο Β' γύρο του «Γουίμπλεντον». Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δεν άντεξε στην πίεση της Γαλλίδας Αμελί Μορεσμό (Νο 6 στον κόσμο) και γνώρισε την ήττα με 2-0 (6-3, 6-2). Πάντως, παρά τον αποκλεισμό της, η παρουσία της 20χρονης τενίστριας (Νο 141 στον κόσμο) άφησε θετικά μηνύματα για το μέλλον.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ευοίωνη είναι η μέχρι στιγμής παρουσία των Ελλήνων αθλητών/τριών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα «Οπτιμιστ» που διεξάγεται στην Κατερίνη. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων ιστιοδρομιών η πρώτη «4άδα» έχει καταληφθεί από δικούς μας αθλητές, τη Στείρου (1η), τον Αϊβαζόγλου (2ος), τον Πετρακάκο (3ος) και την Οικονόμου (4η).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δε... χορταίνει να πραγματοποιεί ρεκόρ. Ο λόγος για τον Ρώσο πρωταθλητή Ρομάν Σλούντνοφ, ο οποίος χτες με χρόνο 59.97 πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο, συντρίβοντας το προηγούμενο των 1.00.26 που ο ίδιος είχε πετύχει προχτές, κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος της Ρωσίας.

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Στην κορυφή του κόσμου, βρέθηκε χτες ο Ελληνας Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, Μιχάλης Μουρούτσος. Ο νεαρός πρωταθλητής μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στην πόλη Τσουν Τσον της Νότιας Κορέας, νικώντας στον τελικό των 62 κιλών τον Κορεάτη αντίπαλό του με 4-1 στα σημεία. Η επόμενη κίνηση του Μιχάλη Μουρούτσου, παρά την κούρασή του λόγω της επίπονης προσπάθειας στο Παγκόσμιο, είναι να παραμείνει μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στη Νότια Κορέα μέχρι τις 16 του Ιούλη, προκειμένου να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας.

ΓΥΜΝΑΣΤΡΑΔΑ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις συνεχίζεται σήμερα και αύριο το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής «Κεφαλονιά 2001» που διεξάγεται στο νησί της Επτανήσου. Στην τελετή έναρξης που έγινε προχτές στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αργοστολίου, βραβεύτηκε η Χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Αννα Πολλάτου για την προσφορά της στον αθλητισμό.

Σήμερα η διοργάνωση θα επισκεφθεί τη Σκάλα όπου στην Κεντρική Πλατεία (20.30) θα γίνει η 2η παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, ενώ αύριο η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει ξανά στο κλειστό γυμναστήριο του Αργοστολίου όπου θα γίνει και η κεντρική εκδήλωση (19.00). Εκεί θα βρεθεί και η Αννα Πολλάτου η οποία θα παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Μέτριες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών μας στην πρώτη μέρα των αγώνων του διεθνούς τουρνουά πυγμαχίας «Μπάλατον» που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Την καλύτερη αρχή έκανε ο Σάββας Παπαδόπουλος (81κ.) που νίκησε τον Ούγγρο Κάναλας Ρίτσαρντ με 14-10 στα σημεία, ενώ με ήττες ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους ο Θεόδωρος Κοντοζίδης (48κ.) και ο Μάριος Καπερώνης (60κ.). Ο Κοντοζίδης ηττήθηκε από τον Ούγγρο Πίτερ με 21-16 στα σημεία και ο Καπερώνης από τον Κροάτη Καταλίνιτς με 9-2.

ΑΕΚ

Οπως και στην περίπτωση του Ζαγοράκη ο αθλητικός δικαστής αθώωσε και τον έτερο «κιτρινόμαυρο» Φερούζεμ, που είχε πρόβλημα... υπερανδρισμού. Ενα αδένωμα ευθύνεται για τις υψηλές τιμές τεστοστερόνης στον οργανισμό του αμυντικού της ΑΕΚ, το ποσό 8,6 που μετρήθηκε είναι -σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία- εντός των φυσιολογικών ορίων αποδέχτηκε ο δικαστής και έτσι η περιπέτεια του Βραζιλιάνου είχε αίσιο τέλος.

ΠΑΟΚ
H... γνωστή στασιμότητα

Στο απροχώρητο δείχνει να οδεύει η κατάσταση στον ΠΑΟΚ καθώς μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φιλάθλων του συλλόγου, προχτές το βράδυ, τίποτα δε φαίνεται, ακόμα, να αλλάζει.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Μπατατούδης, πάντως, που είναι η... πηγή του κακού για πολλούς, δήλωσε πως οι εκδηλώσεις αυτές των φίλων του ΠΑΟΚ προκαλούν μόνο κακό στην ομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή που διαπραγματεύεται την πώληση της ΠΑΕ, οι φίλαθλοι θα πρέπει να συμβάλουν και αυτοί με τον τρόπο τους για να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις και όχι να αποτελούν εμπόδιο στην ολοκλήρωσή τους.

Η κίνηση του Μπατατούδη πάντως, για καταβολή ενός μέρους από τα οφειλόμενα στους Ναλιτζή, Μπορμπόκη και Φρούσσο, δεν έπιασε τόπο καθώς ο πρώτος δε δέχτηκε να τα πάρει, αφήνοντας πλέον να φανεί πως θέλει την... ελευθερία του. Από την άλλη, χτες αναμενόταν να συναντηθούν, ο μεγαλομέτοχος με τους Τοχούρογλου και Τετράτζε με σκοπό την εξόφληση δόσεων των συμβολαίων τους. Σε συνέντευξή του δεύτερου σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας, άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς πως η παραμονή του στο σύλλογο είναι αβέβαιη. «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ αλλά οι συνθήκες που επικρατούν δε βοηθούν να συμβεί αυτό. Στο βάθος της σκέψης μου είναι να φύγω από τη Θεσσαλονίκη. Είμαι διατεθειμένος να περιμένω μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας. Πάντως, ούτε και αν δοθεί λύση στο πρόβλημα δε θα είναι σίγουρη η παραμονή μου στο σύλλογο».

ΕΠΑΕ
Προσωρινός πρόεδρος...

Οπως στο βόλεϊ ο παίχτης επανέρχεται στο παιχνίδι με συγκεκριμένη αποστολή και μόλις την ολοκληρώσει αποσύρεται, έτσι και ο Β. Μητρόπουλος, με την άδεια της δικαιοσύνης, θα κάτσει για περίπου μια βδομάδα ξανά στον προεδρικό θώκο της ΕΠΑΕ. Το Πρωτοδικείο έκανε χθες δεκτή την αίτηση ανάκλησης που υπέβαλε κατά της προσωρινής διαταγής που του απαγόρευε να ασκεί τα καθήκοντά του. Μόνο όμως για να παραστεί στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ (6/7).

Χαρακτηριστικά η απόφαση αναφέρει: «Ανακαλεί την από 20/4/2001 προσωρινή διαταγή. Επιτρέπει προσωρινά τη συμμετοχή στο ΔΣ της ΕΠΑΕ του Βίκτορα Μητρόπουλου υπό τον όρο να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση και να διενεργήσει εκλογές στις 6 Ιουλίου 2001». Αμέσως μετά την ετυμηγορία ο υπόδικος πρόεδρος δήλωσε: «Η αίτησή μου είχε αποκλειστικά και μόνο σκοπό μετά από περίπου δέκα χρόνια θητείας στο ΔΣ της ΕΠΑΕ να δοθούν στη Γενική Συνέλευση από μένα τον ίδιο, οι εξηγήσεις που απαιτούνται κατά τη συζήτηση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού, κάτι που είναι ηθικά και δεοντολογικά σωστά. Την πρόθεσή μου αυτή προσπάθησαν οι γνωστοί κύκλοι με κάθε τρόπο να εμποδίσουν. Απόφασή μου, η οποία έχει κοινοποιηθεί από τον Ιανουάριο, ήταν να μη θέσω υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ της ΕΠΑΕ και παρά το γεγονός, ότι η σημερινή απόφαση μου δίνει αυτό το δικαίωμα δηλώνω κατηγορηματικά, ότι δεν προτίθεμαι να το κάνω».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ