ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ηθελαν να πλήξουν το αγωνιστικό συνδικάτο στο Πέραμα

«

Τους μακελέψαμε», η λέξη από μόνη της στο μήνυμα του ναζιστή Λαγού «τα λέει όλα», απάντησε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Δημήτρης Διαμαντάκης, σε ερώτηση την Παρασκευή του συνήγορου της Πολιτικής Αγωγής Θεοδ. Θεοδωρόπουλου, στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό.

Αυτή την περίοδο εξετάζεται η δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου τον Σεπτέμβρη του 2013 στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (βλέπε και σελ. 32). Ο μάρτυρας - που υπέστη και ο ίδιος την επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής - περιέγραψε στο δικαστήριο πώς τους «έκλεισε» το τάγμα εφόδου σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο και τους δήλωσε την ταυτότητά του φωνάζοντας ότι είναι της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα μίλησε για την οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση με τα ρόπαλα και ότι έφυγαν σε διάστημα περίπου 3-4 λεπτών. «Ακούστηκε το "Πέραμα από δω, οι άλλοι από δω" και άρχισαν να τρέχουν. Χωρίστηκαν οι 2 ομάδες κι έφυγαν συντεταγμένα», είπε.

Κατέθεσε ότι δέχτηκε απότομο σπρώξιμο, έπεσε κάτω και κάλυψε το κεφάλι του. «Δέχτηκα καμιά 20αριά χτυπήματα, στα πλευρά, στην πλάτη, στον λαιμό, στα χέρια από κοντάρι. Επειδή είχαν κοντάρια με καρφιά, μου το είπε και ο ιατροδικαστής, είχα τρύπες στην πλάτη...». Για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σ. Πουλικόγιαννη, είπε ότι είχε χτυπηθεί και ήταν πεσμένος μέσα στα αίματα, ο Ζύμαρης είχε τρύπα στο χέρι...

Για το κίνητρό τους είπε ότι «ήταν το Συνδικάτο Μετάλλου στη Ναυπηγοεπισκευαστική, που είναι από τα πιο δυνατά στην Ελλάδα. Ηθελαν να το πλήξουν, να σταματήσουν τη δράση μας». Εκανε επίσης αναφορά στις επιδιώξεις των εργολάβων που ήθελαν να «τους βγάλουν από τη Ζώνη», ενώ αναφέρθηκε και στην προαναγγελία των χρυσαυγιτών βουλευτών «να σπάσουνε το απόστημα του ΠΑΜΕ».

Τέλος, απαντώντας σχετικά κατέθεσε ότι οργανώθηκαν μέσω τηλεφώνων και μαζεύτηκαν, όπως και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι τα μηνύματα του Λαγού δείχνουν ότι είχε πληροφόρηση για την επίθεση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Μάλιστα, όπως είπε, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν καταδίκασε την επίθεση, αλλά «μας είπαν ψεύτες».

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δημοτική αρχή προσπάθησε να κάνει την Κορμίστα ορμητήριο χρυσαυγιτών!

Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τους χάλασε τα σχέδια

Την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Αμφίπολης να παραχωρήσει αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κορμίστας, ως έδρα, για το επονομαζόμενο «Κίνημα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων "Δούρειος Ιππος"», που εκπροσωπούσε πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, στην τελευταία, πριν από τις δημοτικές εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης, στις 5/9, η δημοτική αρχή του κ. Φραστανλή έφερε για ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα, που συνοδευόταν μάλιστα από θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορμίστας και τη θετική εισήγηση του προέδρου του, εκ νέου υποψηφίου με την παράταξη του κ. Μελίτου.

«Σε ένα κλίμα ενθουσιασμού για την "απίστευτη τύχη" του "εγκαταλελειμμένου με σπασμένα τζάμια σχολείου της Κορμίστας", που επιτέλους "θα βρει προστασία και φροντίδα από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ", πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων εκθείαζαν τον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, θαύμαζαν τη διάθεση του εθελοντισμού και των δράσεων που υπόσχεται, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, λαλίστατοι ως εκείνη την ώρα σε άλλα θέματα του ΔΣ, παρέμεναν εκκωφαντικά σιωπηλοί!».

Τα σχέδια της διοίκησης και των συν αυτή ανέτρεψε η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφια δήμαρχος Αμφίπολης, Αννα Αντσιου, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» και ποια είναι τα σχέδιά τους.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν εκτεθεί, αποφάσισαν την αναβολή του θέματος γιατί ...«δεν ήξεραν!», όπως είπαν.

Η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ απευθύνεται στους δημότες του δήμου Αμφίπολης και τους θυμίζει πως σε ένα ιστορικό χωριό όπως η Κορμίστα, που κάθε σπίτι έχει και έναν το λιγότερο νεκρό από την κτηνωδία του φασισμού, τα ναζιστικά μορφώματα δεν χωρούν! «Είναι χρέος όλων να προστατέψουμε την περιοχή μας από τους ναζί φασίστες που επιχειρούν με τα προσχήματα του εθελοντισμού και κρύβοντας τους πραγματικούς τους σκοπούς στο εσωτερικό των "ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ" τους, να ζυμωθούν με τα παιδιά μας, μέσα στις μικρές κοινωνίες μας, για να διαμορφώσουν νέες συνειδήσεις. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν ξενοφοβικά, ρατσιστικά ιδεολογήματα, να διαμορφώσουν μια νεολαία που δεν θα αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες της και τα δικαιώματά της, αλλά θα είναι παραστρατιωτικό μπουλούκι εξυπηρετώντας τις ανάγκες των λίγων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», σημειώνει.

Ενώ σε ό,τι αφορά την παρ' ολίγον και τυπικά συναίνεση της δημοτικής αρχής αλλά και τη σιωπή των υπόλοιπων παρατάξεων απέναντι στους φασίστες, σχολιάζει ότι «απέδειξε πως τελικός τους σκοπός ήταν και είναι: "Πού θα πάνε αυτά τα ψηφαλάκια"».

Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση, να μη δώσει βήμα σε όλους αυτούς τους φασίστες και να γυρίσει την πλάτη στις παρατάξεις που σκοπό έχουν τη συνέχιση της πολιτικής που εξαθλιώνει τον λαό μας. Να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του και να ενισχύσει στις 8 Οκτώβρη όλα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους και την Περιφέρεια Σερρών.

ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ενέκρινε την υποψηφιότητα του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη

«Πράσινο φως» στην υποψηφιότητα του ναζιστή Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτώβρη έδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ο καταδικασθείς για την εγκληματική οργάνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας και σύμφωνα με την αρχική απόφαση για την ανακήρυξη των συνδυασμών, παρά τις αντιδράσεις δείχνει να εγκρίνεται. Μεταξύ άλλων η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει ότι «ανακηρύσσει» τον συνδυασμό με το όνομα «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με έμβλημα μια αρχαιοελληνική περικεφαλαία.

Ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» τόνισε ότι οι ναζιστές δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με νομοθετικά μέτρα και με διατάξεις όπως αυτές της κυβέρνησης ή όπως αυτές που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που είναι γενικές και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη συνολική λειτουργία των κομμάτων και για τις λαϊκές ελευθερίες, π.χ. με την αναφορά τους στον τρομονόμο. Οι ναζιστές αντιμετωπίζονται αποφασιστικά από τον λαό και τη νεολαία με πολιτικούς όρους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος. «Καλούμε κάθε αντιφασίστα να συμπορευτεί μαζί μας, στηρίζοντας τον συνδυασμό μας, γιατί ο πιο αποτελεσματικός αγώνας κατά του φασισμού είναι αυτός που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει», επεσήμανε.

Συγκέντρωση για τις ταυτότητες με εμφάνιση χρυσαυγιτών

Συγκέντρωση ενάντια στις νέες ψηφιακές ταυτότητες πραγματοποίησαν την Κυριακή ακροδεξιές και παραθρησκευτικές οργανώσεις στο Σύνταγμα. Οι διαμαρτυρόμενοι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο που διοργανώθηκε μετά από διαδικτυακό κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».

Πρόκειται για ομάδες που αναπαράγουν διάφορες ανορθολογικές απόψεις, προσφέροντας πεδίο για αποπροσανατολισμό και βολική αντιπαράθεση από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία έχει βρει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως δήθεν «υπέρμαχος της λογικής, της προόδου και του εκσυγχρονισμού», προωθώντας το παραπέρα ηλεκτρονικό φακέλωμα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΕΕ.

Στο συλλαλητήριο πολλοί συμμετέχοντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες, χριστιανικά σύμβολα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες ταυτότητες και ισχυριζόμενοι ότι αυτές διαθέτουν τσιπ παρακολούθησης και το χάραγμα του «666».

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο έγινε προσαγωγή 32 ατόμων, ενώ συνελήφθη και ένα άτομο. Παράλληλα, ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας χειρουργικές μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου, χαιρετούσαν ναζιστικά, κρατώντας τα σύμβολα της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

ΣΥΡΙΖΑ
«Τρικυμία στο φλιτζάνι» λίγες μέρες πριν τις εκλογές

«Τρικυμία στο φλιτζάνι» στον ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, εάν φυσικά πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, καθώς ήδη εκφράζονται δεύτερες σκέψεις για μια ενδεχόμενη νέα αναβολή τους.

Μια ανάρτηση του Γ. Δραγασάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις απ' το «στρατόπεδο» του Στ. Κασσελάκη. Ο Γ. Δραγασάκης διευκρίνισε ότι γνωρίζει πολύ λίγο τον διεκδικητή της προεδρίας του κόμματος, προσθέτοντας σκωπτικά ότι «στην Αριστερά είχαμε μια κουλτούρα "γεια σας, πώς μπορώ να προσφέρω;". Οπότε με ξενίζει το "γεια σας, πώς μπορώ να γίνω πρόεδρος;"». Ο στιχουργός Ν. Μωραΐτης επιτέθηκε στον Γ. Δραγασάκη, το «στρατόπεδο» Αχτσιόγλου υπέρ της οποίας έχει εκφραστεί ο Γ. Δραγασάκης αντέδρασε με κείμενο συλλογής 99 υπογραφών, μεταξύ των οποίων και στελεχών που στηρίζουν και τους άλλους τρεις υποψήφιους, μιλώντας για «στοχοποίηση», «νταήδες» και άλλα τέτοια, ενώ ο Ν. Μωραΐτης επανήλθε με μομφές προς τη «Νεολαία Αχτσιόγλου» και τον Δ. Τζανακόπουλο, ενώ στην αντιπαράθεση παρενέβη ο Ν. Παππάς ζητώντας να πέσουν οι τόνοι χάριν της «ενότητας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ