ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /32
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για το σύνολο των αναγκών του

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο κόσμος του Περάματος στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Βατίστα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πειραιά Χριστίνα Καραμαλίκη, Στέλλα Παπαοικονόμου και Ανέστης Τσουκαράκης.

Το σύστημα θρέφει και κρατάει τους φασίστες

Στην παρέμβασή του ο Γ. Πρωτούλης στάθηκε στο ότι πέρασαν 10 χρόνια που οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, στις 12 Σεπτέμβρη του 2013, «επιχείρησαν στο Πέραμα να σκοτώσουν τους συντρόφους μας, ενώ λίγες μέρες μετά δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση έγινε λίγα μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επιχειρώντας με δολοφονικό τρόπο να ξηλώσουν την παρέμβαση των κομμουνιστών για τη διεκδίκηση και ζωή του λαού. Φυσικά δεν κατάφεραν το κυριότερο, να σιγήσουν τη φωνή του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων εργατών, έγινε όμως το αντίθετο, εμείς, ο λαός κατάφερε να τους πετάξει έξω από τους χώρους δουλειάς, δεν είχαν και δεν έχουν τα μούτρα να εμφανιστούν πάρα μόνο εκεί που τους κρατάει ζωντανούς το σύστημα. Γιατί ακριβώς είναι μέρος του, αυτό που τους θρέφει, τους εκλέγει και τους κρατάει εκλεγμένους ακόμη και όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις».


Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στη στάση των άλλων κομμάτων μέσα στα σώματα αιρετών. Θύμισε πως «μετά τις δολοφονικές επιθέσεις, γίνανε οι περιφερειακές εκλογές και στην Αττική ανέλαβε η διοίκηση Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτήσαμε να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση όπως γραφεία, τηλέφωνα κ.ά. στους φασίστες. Η απάντηση ήταν είναι "νόμιμα εκλεγμένοι". Πριν τις επόμενες εκλογές δεν ξέχασαν μαζί να ψηφίσουν το εγκληματικό σχέδιο για τα απορρίμματα που ωφελεί μια χούφτα εργολάβους, διαιωνίζοντας το αίσχος της Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων».

«Αντίστοιχα και η διοίκηση Πατούλη», επισήμανε και συμπλήρωσε, «ενώ το 2020 υπήρξε η απόφαση του δικαστηρίου, μετά και τους σημαντικούς αγώνες του λαού, αντί να τους αποπέμψουν λέγανε πως πρέπει να είναι σε 2ο βαθμό η δίκη. Εν τω μεταξύ τρέξανε οι εκλεγμένοι φασίστες να βαφτιστούν ανεξάρτητοι και να ψηφίσουν όλα τα μέτρα της διοικούσας παράταξης. Εφτασαν όλοι μαζί, με τις παρατάξεις Πατούλη, Δούρου και Τζήμερου να ψηφίσουν την πρόσληψη μεγάλου δικηγορικού γραφείου για να αντιπαρατεθεί η Περιφέρεια με τους πληγέντες στο Μάτι που ζητούσαν οι άνθρωποι τις αποζημιώσεις τους».

Ακόμη ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στις πλημμύρες, τονίζοντας πως και εδώ «ο λαός πληρώνει τη συσσωρευμένη κατάσταση από την ανυπαρξία βασικών υποδομών για την προστασία της ζωής μας».

Υπογράμμισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι μαζί με τον λαό της Αττικής στους αγώνες για το σύνολο των αναγκών του.

«Αυτό πρέπει να είναι και κριτήριο ψήφου, δηλαδή το αν θα είναι περισσότεροι εκλεγμένοι, διοικήσεις σύμμαχοι του λαού για την προστασία της ζωής του, τη μόρφωση των παιδιών του, τα εργατικά δικαιώματα, την πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και όλα όσα τον απασχολούν, για να έχει αυτά που του αξίζει. Για όλα αυτά λοιπόν με αισιοδοξία δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"», τόνισε.

Να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο του αγώνα της διεκδίκησης και της ελπίδας

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Βατίστας, ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσίασε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Για το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε:

«Φτάσαμε το ταβάνι του στόχου των 63 υποψηφίων ΔΣ - επιπλέον του υποψήφιου δημάρχου - με το 57% εξ αυτών να είναι γυναίκες. Στελεχώνεται από αγωνιστές, με προσφορά και ανιδιοτέλεια, με αξίες και ιδανικά που δεν έχουν δεσμεύσεις σε συμφέροντα. Είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας. Εχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού του Περάματος».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «οι τρεις εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λείψαμε από κανέναν αγώνα του λαού μας, σηκώσαμε μέτωπα, υπερασπιστήκαμε τα λαϊκά συμφέροντα. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό, στο κίνημα με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μαθητές, τους συνταξιούχους, όλο τον λαό του Περάματος. Μια σειρά μεγαλειώδεις αγώνες έγιναν στην περιοχή μας, που δώσανε το στίγμα π.χ. στη Ν/Ε Ζώνη, στις προβλήτες της COSCO, για να φύγουν τα καζάνια του θανάτου, για να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός τους για τα απορρίμματα κ.ά.».

Εφερε μια σειρά παραδείγματα της αντιλαϊκής ταύτισης των άλλων παρατάξεων για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και της συνεπούς στάσης και δράσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού, σε δήμο και Περιφέρεια. Σ' αυτόν τον δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης, της ελπίδας, σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.


Περιοδεία του Ν. Σοφιανού στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) επισκέφθηκε χτες ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πολυδεύκη Χατζόπουλο, καθηγητή στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του ΓΠΑ, την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Βόρειου Τομέα Ολγα Βήττου, υπ. διδάκτορα - ερευνήτρια στο ΓΠΑ, και την Νίκη Χρονοπούλου, χημικό μηχανικό, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΠΑ, περιφερειακή σύμβουλο και εκ νέου υποψήφια στον Δυτικό Τομέα.

Κατά την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο ο Νίκος Σοφιανός και οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ συναντήθηκαν και με τον πρύτανη, Σπύρο Κίντζιο, και τον αντιπρύτανη του ΓΠΑ, Εμμανουήλ Φλεμετάκη.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του ΓΠΑ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τα ζητήματα της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό που γειτνιάζει με το πανεπιστημιακό ίδρυμα και τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής θωράκισης τόσο συνολικά - ειδικά μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία - όσο και στην περιοχή, με αφορμή και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μικρής σε διάρκεια νεροποντής στην Αθήνα που μετέτρεψε όμως δρόμους της πόλης σε ποτάμια και γειτονιές σε λίμνες.


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Συγκέντρωση για να αποδοθεί στον λαό το οικόπεδο της «ΕΡΙΟΤΕΚ»

Σε συγκέντρωση στην «ΕΡΙΟΤΕΚ» προχωρά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Ιωνίας αύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ του ΑΟ Περισσού (πλησίον του 3ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου).

Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Ν. Ιωνία, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε σχολικές αίθουσες, τη δημιουργία νέων σχολείων και άλλων υποδομών, μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος των δεκάδων στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της «ΕΡΙΟΤΕΚ», που βρίσκεται στον Περισσό.

Από το 2004, όμως, το θέμα της απόκτησης από τον δήμο Ν. Ιωνίας του χώρου της πρώην «ΕΡΙΟΤΕΚ» - ο οποίος έχει χαρακτηριστεί χώρος ανέγερσης σχολείων από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης - έχει περάσει από 40 κύματα, μετά τις επαναλαμβανόμενες προσφυγές των ιδιοκτητών, ώστε να αποχαρακτηριστεί από χώρος για την ανέγερση νέων σχολείων.

«Τον χώρο της "ΕΡΙΟΤΕΚ" στον Περισσό θα τον σώσει ο λαός! Ανέγερση σχολείων για όλα τα παιδιά. Καμία παραχώρηση στα αρπακτικά!», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σχετική Ερώτηση έχει καταθέσει το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών - Μεταφορών και Παιδείας - Θρησκευμάτων - Αθλητισμού, ζητώντας τη λήψη μέτρων ώστε «ο χώρος του πρώην εργοστασίου της "ΕΡΙΟΤΕΚ" στον Περισσό να απαλλοτριωθεί και να αξιοποιηθεί άμεσα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και άλλων πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης θα γίνει και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ