ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία του

Στο Στόμιο της Λάρισας και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα χτυπήσει η καρδιά του αντινατοϊκού κινήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Από το περυσινό αντιιμπεριαλιστικόδιήμερο της ΚΝΕ στο Ακτιο
Από το περυσινό αντιιμπεριαλιστικόδιήμερο της ΚΝΕ στο Ακτιο
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 του Ιούλη η αντινατοϊκή διαδήλωση του 10ου Αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ, αντί του Τυρνάβου που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Κι αυτό, γιατί εκεί θα χτυπάει τότε η καρδιά του αντιπολεμικού κινήματος της χώρας, μπροστά στην απόβαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων με την επίσκεψη της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι. Επειδή, λοιπόν, αυτή η επίσκεψη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον ελληνικό λαό, το αντινατοϊκό διήμερο της ΚΝΕ θα κορυφώσει εκεί τις εκδηλώσεις του και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ όντας στην τελική ευθεία για το διήμερο, εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχία του.

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε γι' αυτή την ιδιαίτερα επίκαιρη διοργάνωση, την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τελευταία βδομάδα πριν την πραγματοποίηση του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζονται με γοργούς ρυθμούς για τη συμμετοχή της νεολαίας και την επιτυχία και της φετινής αντιΝΑΤΟικής επίθεσης ειρήνης.

Δυναμώνει και εντείνεται το πλατύ άνοιγμα στη νεολαία με τα υλικά της ΚΝΕ για την ενημέρωση και τη μαζική καταδίκη των σχεδίων της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού. Φουντώνει η συζήτηση με χιλιάδες νέους της χώρας μας που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μετατρέπει σε ορμητήριο δολοφονικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ για την υποταγή των βαλκανικών λαών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ σε εκδήλωση ισχυρής, μαζικής, δυναμικής καταγγελίας - καταδίκης της παράδοσης Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης, της επέμβασης του ΝΑΤΟ και στην ΠΓΔΜ, της προώθησης της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που οδηγούν στον πόλεμο και τη σφαγή των λαών στα Βαλκάνια.

Το Σάββατο 7 του Ιούλη στο Στόμιο θα κατασκηνώσουμε, νέοι από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας το αντιπολεμικό, αντινατοϊκό χρονιάτικο ραντεβού μας, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που έχει προετοιμάσει η Οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 8 Ιούλη διαδηλώνουμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα και το λαό της πόλης, που για μια ακόμα φορά βρίσκεται μπροστά στην απόβαση των ορδών του ΝΑΤΟ με την επίσκεψη της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι. Αυτή η προκλητική επίσκεψη και παρουσία του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον ελληνικό λαό.

Το αντινατοϊκό διήμερο της ΚΝΕ θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του εκεί που το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα θα διαδηλώνει τα αισθήματα τής συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας».

Με το ΚΚΕ μαζικά στη Γένοβα

Η απάντηση του αντικαπιταλιστικού κινήματος για τις βιαιότητες των δυνάμεων καταστολής στο Γκέτεμποργκ θα δοθεί στη Γένοβα

Associated Press

Η απάντηση του αντικαπιταλιστικού κινήματος για τις βιαιότητες των δυνάμεων καταστολής στο Γκέτεμποργκ θα δοθεί στη Γένοβα
Μαζική αποστολή μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ οργανώνει το ΚΚΕ στη διαδήλωση της ΓΕΝΟΒΑΣ, που θα γίνει στις 21 του Ιούλη και καλεί σε μαζική συμμετοχή, για να δοθεί αντάξια απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Το πρόγραμμα της αποστολής:

1. Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 19 του Ιούλη με πούλμαν από κάθε περιοχή, για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια με πλοίο για την Αγκόνα της Ιταλίας.

2. Η αποστολή θα φθάσει στην Αγκόνα την Παρασκευή 20/7 το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας στην περιοχή διαμονής. Το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, διαμονή σε ξενοδοχεία με δίκλινα δωμάτια, εφοδιασμένα με μπάνιο, WC και ντους.

3. Το Σάββατο το μεσημέρι, συμμετοχή στη διαδήλωση της Γένοβας, με το μπλοκ δυνάμεων του ΚΚΕ.

4. Την Κυριακή 22/7 το πρωί αναχώρηση για Αγκόνα και από κει, το μεσημέρι στις 13.00 αναχώρηση για Ελλάδα.

5. Αφιξη στην Ελλάδα στις 23/7 (Δευτέρα) στην Ηγουμενίτσα στις 05.00 π.μ. και στην Πάτρα στις 10.30 π.μ.

6. Τα έξοδα συμμετοχής είναι 53.000 δρχ. το άτομο (περιλαμβάνει έξοδα μετακίνησης, πούλμαν, πλοίο σε θέση DESK, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με δίκλινο δωμάτιο και πρωινό).

- Για περισσότερες πληροφορίες στα εξής τηλέφωνα: 2592.215 - 2592.217 - 5282.572 (για την ΚΟΑ).

- Δηλώσεις για συμμετοχή μέσω των Κομματικών Οργανώσεων.

Με το ΠΑΜΕ

Με δηλώσεις συμμετοχής ομαδικά μέσω των σωματείων και απευθείας στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28 τηλ.: 33.01.842,47), συνεχίζεται η προετοιμασία για τη συμμετοχή των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στις διαδηλώσεις στη Γένοβα.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν κάτω από τα λάβαρα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και στην πολιτική των διεθνών οργανισμών, που αποφασίζουν πολιτικές σε βάρος της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

KE TOY KKE
Ταξίδι - προσκύνημα στη Γυάρο

Επίσκεψη - προσκύνημα στη Γυάρο διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 15 Ιούλη. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων Αθήνας και Πειραιά και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ (τηλέφωνα: 52.82.500 και 41.14.801 - 4).

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, τονίζεται: «Η Γυάρος (Γιούρα) υπήρξε ένας από τους τόπους μαρτυρίου και θυσίας χιλιάδων κομμουνιστών, φίλων του ΚΚΕ, μελών και στελεχών της ΕΑΜικής Αντίστασης και άλλων αγωνιστών. Υπήρξε ένας από τους τόπους, όπου συγκρούστηκαν η ωμή βία και η τρομοκρατία, που άσκησαν η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, με το λαϊκό δίκιο, την ανιδιοτέλεια και τον ηρωισμό.

Το προσκύνημα στη Γυάρο πραγματοποιείται ως φόρος τιμής στους νεκρούς και στους σακατεμένους και όλους όσοι κράτησαν ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης. Πραγματοποιείται, γιατί η ζωντανή μνήμη είναι πολύτιμος βοηθός σήμερα. Θα είναι και στο μέλλον! Οσο θα υπάρχει η ιμπεριαλιστική κυριαρχία και ο κάθε λαός, ιδιαίτερα οι νέες γενιές που δεν έζησαν το ιστορικό παρελθόν, θα έχουν ανάγκη τα κορυφαία παραδείγματα αξιών, αντοχής στις δυσκολίες του αγώνα και μιας ζωής αντάξιας του εργαζόμενου ανθρώπου. Τα εγκλήματα του αστικού κόσμου πρέπει να τα θυμόμαστε, επειδή συνεχίζονται με άλλες μορφές και σε νέες συνθήκες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ