ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /40
Τοπόσημο του φετινού Φεστιβάλ ο χώρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης στις εκλογές του Οκτώβρη στέλνουν οι χιλιάδες που περνάνε από τη «συνοικία» στο κέντρο του Πάρκου

Ακόμα ένα τοπόσημο υπάρχει φέτος στο Πάρκο Τρίτση στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Είναι ο χώρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες, χώρος ο οποίος ήδη έχει αγκαλιαστεί από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ ενόψει και των τοπικών εκλογών στις 8 Οκτώβρη.

Πυκνή είναι η κίνηση σε όλα τα περίπτερα που αφορούν την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερικές Ενότητες μαζί με τους δήμους που τις αποτελούν, αυτά για τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας και συγκεκριμένα της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

«Μαζί με τον λαό στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα κέρδη των λίγων», είναι το σύνθημα που ξεχωρίζει σε αυτή την μικρή «συνοικία» στο κέντρο του Πάρκου. Στις οθόνες που υπάρχουν προβάλλονται τα προεκλογικά σποτ για κάθε περιοχή. Παράλληλα, δίνουν και παίρνουν τα πειράγματα για το ποιο περίπτερο έχει τον πιο πολύ κόσμο.

Πλατιά διακινούνται τα εκλογικά υλικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ «10 λόγοι για να ψηφίσεις "Λαϊκή Συσπείρωση"...» και φυσικά τα ψηφοδέλτια, με πολλούς να προμηθεύονται περισσότερα για να δώσουν σε συναδέλφους, γείτονες, συγγενείς και φίλους.

Δεκάδες επίσης είναι τα πηγαδάκια που στήνονται μεταξύ των επισκεπτών και μελών του ΚΚΕ, υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβουλών, δημάρχων με κοινή συνισταμένη όλων τη μαχητικότητα για να βγει πιο ενισχυμένη η «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις κάλπες και μαζί της ο λαός.


Πολλά είναι τα θετικά μηνύματα για ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα και απορρέουν από τις θερμές συζητήσεις, τις ευχές για καλή επιτυχία, τη διαβεβαίωση από αρκετούς πως θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο στην κάλπη, συνεχίζοντας το βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές με την άνοδο του ΚΚΕ.

Τέτοια μηνύματα παίρνει κανείς σε όποιο περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αν βρεθεί. Για την Περιφέρεια Αττικής, την πολυπληθέστερη Περιφέρεια, εκεί όπου έχει ευρύτερη σημασία να βρεθεί ψηλά η «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το ΚΚΕ κατέλαβε την 3η θέση στις βουλευτικές εκλογές.

Για τον δήμο της Αθήνας, όπου περνάνε Αθηναίοι και Αθηναίες οι οποίοι θέλουν να κάνουν την έκπληξη απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη. Εξίσου για άλλους δήμους της Αττικής που μπορεί να αναδειχθεί διοίκηση η «Λαϊκή Συσπείρωση», διαμορφώνοντας ένα πλέγμα δημοτικών αρχών - συμμάχων του λαού και της νεολαίας, αλλά και όλους τους δήμους που υπάρχουν περιθώρια να δοθούν οι μάχες της επόμενης μέρας από καλύτερη θέση για τους εργαζόμενους, τον λαό.

Αντίστοιχα τα μηνύματα και στα περίπτερα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, όπου κοντοστέκεται κόσμος που κατάγεται από εκεί, μένει στην Αθήνα και είναι διατεθειμένος να φτάσει με κάθε μέσο στην κάλπη ώστε να μη χαθεί ούτε μια «κόκκινη» ψήφος, να στείλει το δικό της αγωνιστικό σήμα η Θεσσαλονίκη και βέβαια να επανεκλεγεί δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.


Ολα τα παραπάνω, το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκεντρώνεται για τις θέσεις και τη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των εκλεγμένων και των υποψηφίων της, έρχονται να απαντήσουν και στη μεθοδευμένη προσπάθεια αποκλεισμού της από τα ΜΜΕ, ως μέρος της στόχευσης που έχουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές στα «βουβά». Η επιτυχία του Φεστιβάλ είναι ακόμη ένας λόγος που δεν θα τους περάσει.


Πλατιά διακινείται ο «Ριζοσπάστης»

Σε κάθε γωνιά του Φεστιβάλ υπάρχουν ο «Ριζοσπάστης» και ο «Οδηγητής», με τα συνεργεία εξόρμησης να βάζουν στόχο να μην υπάρξει επισκέπτης που δεν θα προμηθευτεί τα έντυπα του Κόμματος. Ηδη έχουν διακινηθεί αρκετά φύλλα, εξάλλου πολλοί είναι αυτοί που το πρώτο που κάνουν περνώντας την πύλη του Φεστιβάλ είναι να πάρουν την εφημερίδα του ΚΚΕ και το περιοδικό της ΚΝΕ. Παράλληλα, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ διακινούν πλατιά την ανακοίνωση του Κόμματος με τίτλο «10 λόγοι για να ψηφίσεις "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Αξιοσημείωτη είναι η κίνηση και στον χώρο που γίνονται οι ανανεώσεις και οι εγγραφές συνδρομητών για τον «Ριζοσπάστη», την ΚΟΜΕΠ και τον «Οδηγητή».


Τιμάει τον Νίκο Ζαχαριάδη το περίπτερο της ΚΟ Αττικής

Τους δικούς του επισκέπτες έχει κερδίσει το περίπτερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στον χώρο του Φεστιβάλ. Σε αυτό φιλοξενείται μια μικρή έκθεση για τον Νίκο Ζαχαριάδη με αφορμή τα 120 χρόνια από τη γέννησή του και τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Ταυτόχρονα προβάλλεται το βίντεο που είχε φτιαχτεί για τη φετινή εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του Ν. Ζαχαριάδη. Ακόμη διατίθενται η σχετική μπροσούρα του Τμήματος Ιστορίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς και αφίσα με τη μορφή του και τα λόγια από το τελευταίο γράμμα του «Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει το κόμμα μου και κανένας δεν μπορεί να το χτυπήσει και να το λερώσει χρησιμοποιώντας το όνομά μου. (...) Το ΚΚΕ πέρασε πολλές αντάρες και μπόρες, όμως να το ξεριζώσει κανένας δεν μπόρεσε γιατί αυτό θα σήμαινε να ξεριζώσει τον ίδιο τον λαό».

Επίσης το περίπτερο της ΚΟ Αττικής είναι στολισμένο με ένα κολάζ φωτογραφιών με σημαντικές στιγμές από τη δραστηριότητα του Κόμματος και του ταξικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα.


Στον χώρο του Φεστιβάλ ο Δ. Κουτσούμπας

Λίγο μετά τις 8 μ.μ. ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πέρασε τις πύλες του Φεστιβάλ.

Τον υποδέχτηκαν και τον ξενάγησαν στον χώρο ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Κατά την περιήγησή του ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τα περίπτερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και Αθήνας, όπου συζήτησε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γ. Πρωτούλη και τον υποψήφιο δήμαρχο Ν. Σοφιανό αντίστοιχα. Συζήτησε επίσης με υποψηφίους στα περίπτερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Λίγο αργότερα είχε εγκάρδια συνάντηση με την Μάγδα Φύσσα, στο περίπτερο του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας».


Με την Μάγδα Φύσσα
Με την Μάγδα Φύσσα


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ