ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /48
ΣΤΕΚΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γίνεται πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό»

Η λαϊκή αλληλεγγύη, που αναδεικνύει το περιεχόμενο του συνθήματος «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», εκφράζεται έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες οι οποίες εκδηλώθηκαν σε Φεστιβάλ άλλων πόλεων, το Πάρκο Τρίτση έχει μετατραπεί σε μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης και διεκδίκησης, φιλοξενώντας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το «Στέκι Αλληλεγγύης».

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους χιλιάδες πληγέντες και να αναδειχτούν οι εγκληματικές πολιτικές που οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

«Η πρωτοβουλία που παίρνουμε αυτές τις μέρες τα μέλη του ΚΚΕ και της KNE εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια να βοηθήσουμε τον λαό της Θεσσαλίας, τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους εργαζόμενους, τους νέους που με τα φτυάρια στα χέρια, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης έχουν δείξει έμπρακτα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», σημειώνει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Παράλληλα, μέσα από τα ταμπλό που υπάρχουν στον χώρο επισημαίνεται ότι «ακραίο φαινόμενο» είναι η επικίνδυνη πολιτική τους, που γεννά προδιαγεγραμμένα εγκλήματα για τα κέρδη, και ότι πρόκειται για ένα κράτος εχθρικό, ικανό να προστατεύει τα επιχειρηματικά κέρδη και επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τις ανάγκες του λαού.

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια

Ηδη από την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που χρειάζονται τη βοήθειά μας αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ», λέει η Νίκη, από το Περιστέρι, αφήνοντας εμφιαλωμένα νερά και μπισκότα στον χώρο.

«Αν δεν βοηθήσουμε εμείς, ποιος θα βοηθήσει; Το κράτος ξέρει μόνο να τα δίνει στο κεφάλαιο και το ΝΑΤΟ», μας λέει από την άλλη ο Παναγιώτης από τα Πατήσια, προσφέροντας τρόφιμα και φάρμακα που τόσο έχουν ανάγκη οι πληγέντες.

Ο Κώστας, από την Αγ. Παρασκευή, θεωρεί ότι η πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική. «Μπράβο στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Αλλά και ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του γι' αυτούς που τον πνίγουν και τον καίνε», σημειώνει.

ΚΝ Τουρκίας: Εμπρακτο παράδειγμα της αλληλεγγύης των ΚΚ προς τους λαούς

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η επίσκεψη στον χώρο της αντιπροσωπείας του ΚΝ Τουρκίας, μιας χώρας της οποίας ο λαός έχει επίσης βρεθεί αντιμέτωπος με φυσικές καταστροφές και έχει βιώσει την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους, όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

«Για μία ακόμη φορά μοιραζόμαστε την αλληλεγγύη μας με τον λαό της Ελλάδας», σημείωσε ο Ινάν Ντενίζ Μπαλ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΚΝ Τουρκίας, και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις φυσικές καταστροφές αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που έχουν στον λαό. Στις πρόσφατες καταστροφές είδαμε ότι οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να βοηθήσουν τους λαούς αλλά είναι ικανές όταν πρόκειται για τους εκατομμυριούχους και τους αστούς. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν τους λαούς είναι τα ΚΚ. Εμείς στην Τουρκία κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε τον τουρκικό λαό μετά τους σεισμούς. Είναι ένα έμπρακτο παράδειγμα της αλληλεγγύης των ΚΚ προς τους λαούς και βλέπουμε με περηφάνια το ΚΚΕ να βοηθά ξανά τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών

Υπενθυμίζεται ότι τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που βρίσκεται απέναντι από το μπαρ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, είναι:

- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι.

- Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμοί.

- Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, γάλα σε σκόνη.

- Φάρμακα: Παυσίπoνα, αντισταμινικά, κορτιζονούχες αλοιφές, αντιφλεγμονώδη, οροί 1 lt για καθαρισμό τραυμάτων, «Betadine», γάζες, αυτοκόλλητα επιθέματα, επίδεσμοι, οροί 5 ml για καθαρισμούς ματιών.

- Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

- Αντικουνουπικά (καπνού, σπρέι, αλοιφές σώματος).

- Απορρυπαντικά κάθε είδους με έμφαση τις χλωρίνες.

- Φακοί, γάντια, σκούπες και σφουγγαρίστρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ