ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 1 Οχτώβρη 2023
Σελ. /40
Να χαμογελάσει ο λαός και να χάσουν τον ύπνο τους

Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Από πρόσφατη κινητοποίηση με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την υπεράσπιση του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ από τα επιχειρηματικά συμφέροντα
Από πρόσφατη κινητοποίηση με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την υπεράσπιση του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ από τα επιχειρηματικά συμφέροντα
«Κάτι πρέπει να γίνει», «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», «Εσείς τι μπορείτε να κάνετε;», «Εγώ δεν μπόρεσα να γράψω το παιδί μου στον παιδικό σταθμό», «Γιατί ξηλώθηκαν οι παιδικές χαρές», «Τι θα γίνει με το Κέντρο Υγείας», «Γιατί δεν αξιοποιούνται τα παλιά εργοστάσια;»...

Αυτά και άλλα ερωτήματα μας περιγράφει ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας, ότι συναντάνε οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποιούν μπροστά στις τοπικές εκλογές.

«Είναι τα ζωτικά θέματα που αφορούν τον λαό, κόντρα στα ευτελή κριτήρια που προσπαθούν να επιβάλουν οι υπόλοιποι συνδυασμοί, ακριβώς για να μη φανερωθούν οι τεράστιες ευθύνες τους στη διαρκή χειροτέρευση της ζωής μας και στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων», επισημαίνει και συμπληρώνει για την απάντηση που πρέπει να δοθεί στις 8 Οκτώβρη και στη Νέα Ιωνία: «Ο λαός έχει μια καλή ευκαιρία: Να ψηφίσει τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για να έχει έναν σύμμαχο στο πλευρό του απέναντι σε όσους μαυρίζουν τις ζωές μας.

Αυτό κρίνεται στις δημοτικές εκλογές: Πόσο δυνατό θα είναι το στήριγμα του λαού, η "Λαϊκή Συσπείρωση", μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στα αιτήματά του. Ταυτόχρονα, πόσο αδύνατοι θα είναι οι συνδυασμοί που στηρίζονται έμμεσα ή άμεσα από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που το μυαλό τους είναι πώς οι ανάγκες μας θα συνθλίβονται ολοένα και περισσότερο».


«Δεν γνωριζόμαστε σήμερα με τον λαό της Νέας Ιωνίας», τονίζει ο Πέτρος Αλέπης και προσθέτει ότι «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους συνδυασμούς που διαχρονικά αλλά και τώρα προσπαθούν να μη γίνει καμία συζήτηση για τα μεγάλα και ζωτικά προβλήματα, που αποφεύγουν την ουσιαστική αντιπαράθεση με κάθε τρόπο και ξεκατινιάζονται για επουσιώδη ζητήματα, προκαλώντας τη γενική απέχθεια.

Αυτά τα χρόνια δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην περνάει άβρεχτη η αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης Θωμαΐδου. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν η μόνη αντιπολίτευση σε αυτήν την εχθρική δημοτική αρχή, κάτι που αναγνωρίζεται από ανθρώπους που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αναγνωρίζουν όμως την αγωνιστική προσφορά και την ανιδιοτέλειά μας.

Η αλήθεια είναι πως δεν τους αφήσαμε σε χλωρό κλαρί: Στο ζήτημα των ελεύθερων χώρων και στην αξιοποίησή τους, στην απαράδεκτη κατάσταση των υποδομών στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, ενάντια στη φοροληστεία που επιβάλλει και ο δήμος, στις εικόνες εγκατάλειψης που έχουν οι αθλητικοί χώροι.

Αρα, μπορούμε να κοιτάμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία στα μάτια και να τους καλέσουμε τώρα να κάνουν το βήμα, να ταυτίσουν την ψήφο τους με τα συμφέροντά τους».

Για την αντιλαϊκή γραμμή όπου κινούνται και από κοινού υπηρετούν όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί και υποψήφιοι, υπογραμμίζει ότι «επιβεβαιώνεται και από τις μεταγραφές που γίνονται από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο με χαρακτηριστική ευκολία, με το ότι όλοι πάνε με όλους, νυν δημοτικοί σύμβουλοι βάζουν υποψηφιότητα με άλλες παρατάξεις, οι συμφωνίες για τον 2ο γύρο συζητιόνται λες και είμαστε στο καφενείο. Δηλαδή, "μια ωραία ατμόσφαιρα". Κάπου εκεί "προέκυψαν" και γραφικοί αντικομμουνιστές φασίστες και εμμονικοί ακροδεξιοί που χωρίς καμία δυσκολία φιγουράρουν σε τάχα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια».

«Ολα αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με τον λαό και τις ανάγκες του. Τώρα ήρθε η ώρα των πολλών! Στα 100 χρόνια από τη δημιουργία της Νέας Ιωνίας, μπορεί να γίνει μια μεγάλη ανατροπή αντάξια της ιστορίας και των παραδόσεων των κατοίκων της. Τώρα "Λαϊκή Συσπείρωση"! Αυτό θα κάνει τον λαό να χαμογελάσει και τους συνδυασμούς που είναι ντίλερ των επιχειρήσεων να χάσουν τον ύπνο τους...», σημειώνει ο Π. Αλέπης, κλείνοντας τη συζήτησή μας.


Ολοι μας και μόνοι τους, για να ζωντανέψει η ελπίδα!

Βαγγέλης Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης

Από κινητοποίηση για να κλείσει η χωματερή της Φυλής
Από κινητοποίηση για να κλείσει η χωματερή της Φυλής
Κορυφώνεται τις επόμενες μέρες και στην Πετρούπολη το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, με τις καθημερινές ομιλίες σε γειτονιές, τις περιοδείες, τις εξορμήσεις σε όλη την πόλη, με τον υποψήφιο δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο να μεταφέρει το κλίμα: «Στην καθημερινή μας επαφή με τον λαό της Πετρούπολης, επιβεβαιώνονται το κύρος του Κόμματος και οι ισχυροί δεσμοί που έχουμε αναπτύξει εδώ και δεκαετίες με τους κατοίκους αυτής της πόλης. Αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε σχολείο, κάθε αθλητικό και πολιτιστικό χώρο, μας γεμίζουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά τη βδομάδα που έμεινε».

Οπως μας λέει, «η πλειοψηφία του λαού της Πετρούπολης, άνθρωποι του μόχθου και βιοπαλαιστές, μας εμπιστεύονται γιατί μας γνωρίζουν. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη διαφορά μιας δημοτικής αρχής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που είναι σύμμαχος του λαού και μπροστάρης στην πάλη του, και της σημερινής διοίκησης που εφαρμόζει στο ακέραιο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Περιφέρειας».

Φέρνοντας μερικά παραδείγματα, θυμίζει τους αγώνες του λαού για να αναβαθμιστεί το τοπικό παράρτημα του ΕΟΠΥΥ και να στελεχωθεί με γιατρούς, για να κλείσει η χωματερή, για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τον δήμο και να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι, ώστε να καλύπτονται ζωτικές λαϊκές ανάγκες. Σε όλα αυτά τα μέτωπα οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν πάντα δίπλα στον λαό, από όποιο μετερίζι.


Οι Πετρουπολιώτες γνωρίζουν μάλιστα «από πρώτο χέρι, πως με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο τιμόνι του δήμου και με τη σταθερή διεκδικητική στάση, έγινε κατορθωτό να αποκτήσει ο λαός παιδικούς σταθμούς, αθλητικούς χώρους, χώρους αναψυχής, νηπιαγωγεία, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης κ.ά.

Γνωρίζει επίσης ότι οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπλόκαραν τα σχέδια της απερχόμενης δημοτικής αρχής Βλάχου για να επιβληθεί πλήρης ανταποδοτικότητα στις δομές πολιτισμού - αθλητισμού μέσω της αύξησης των συνδρομών, πήραν πρωτοβουλίες για μέτρα προστασίας του λαού μέσα στην πανδημία, συγκρούστηκαν με τη λογική ότι "αυτά δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου". Γιατί για εμάς καθετί που αφορά στη ζωή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου, της νεολαίας είναι κριτήριο για να αγωνιστούμε, ανεξαρτήτως του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που διέπει την Τοπική Διοίκηση».

Ο Β. Σίμος καλεί τον λαό της πόλης να αξιοποιήσει αυτή την πείρα και «στις 8 του Οκτώβρη να στηρίξει με την ψήφο του την ίδια του τη φωνή, να δώσει δύναμη στην ίδια του τη δύναμη, να γεμίσει τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα!.

Να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες των δήθεν "ανεξάρτητων". Η λύση για τον λαό δεν είναι να στηρίξει τους εκπροσώπους των κομμάτων που του μαυρίζουν τη ζωή, όσο αδέσμευτοι και να καμώνονται πως είναι. Είναι μια χαρά δοκιμασμένοι και πετυχημένοι στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτοί φοβούνται, όπως ο "διάολος το λιβάνι", να μην εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση που δικαίως νιώθει ο λαός, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική. Εχθρεύονται τα λαϊκά συμφέροντα, γι' αυτό και συμμαχούν μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και οι ακροδεξιοί!».

«Να τους αφήσουμε μόνους τους! "Λαϊκή Συσπείρωση" ξανά στη διοίκηση του δήμου, για να επιστρέψει το χαμόγελο και η ελπίδα στην πόλη μας!», καταλήγει ο υποψήφιος δήμαρχος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ