ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
«Ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Μαζική παρέμβαση - εξόρμηση χτες για την καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον Β. Τομπουλίδη

«

Ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Το σύνθημα αντήχησε χτες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της μαζικής παρέμβασης - εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε για να καταδικαστεί η φασιστική επίθεση που έγινε στον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μπροστά στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, συγκεντρώθηκαν υποψήφιοι και άλλοι εργαζόμενοι και νέοι. Εκεί μίλησε ο Βασίλης Τομπουλίδης και στη συνέχεια ξεκίνησε μια μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, με την ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και προεκλογικό υλικό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Β. Τομπουλίδης ανέφερε: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες φασιστικές ακραίες πρακτικές από θρασύδειλους ακροδεξιούς φασίστες δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσουν τον λαό να έρθει κοντά στις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι αυτός είναι ο στόχος τους. Δηλώνουμε ακόμα μια φορά ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση", και αυτό αποδεικνύεται, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης - όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια - και έξω στις γειτονιές, στα σχολεία, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις - μόνο μία το έπραξε - κυρίως των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, των κ. Ζέρβα, Πέγκα και Αγγελούδη που κόπτονται για τη δημοκρατικότητά τους να βγάλουν ανακοίνωση καταγγελίας της χτεσινής επίθεσης, αλλά και του βανδαλισμού του εκλογικού περιπτέρου από ακροδεξιές ομάδες. Αν δεν το κάνουν, επιβεβαιώνεται ότι κλείνουν το μάτι σε ακροδεξιό ακροατήριο έχοντας και τέτοιους υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά τους».

Νωρίτερα, το πρωί, στη διάρκεια της περιοδείας του στο ΑΧΕΠΑ, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταγγείλει την επίθεση, τονίζοντας: «Η θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών στον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", πρέπει και θα πάρει απάντηση. Με τη δράση όλων μας για την απομόνωση των φασιστοειδών, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο. Αλλά και με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία. Ετσι ώστε να δυναμώσουμε ένα μπλόκο στους φασίστες παντού, κάθε μέρα και στις κάλπες στις 8 Οκτώβρη. Να ενισχυθεί η δύναμη η οποία δεν έδειξε καμία ανοχή στη δράση των φασιστών όλα τα τελευταία χρόνια αλλά και στην παρουσία τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Την επίθεση καταδίκασαν με κοινή τους δήλωση και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Η επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Βασίλη Τομπουλίδη από ακροδεξιά φασιστοειδή θα πάρει την απάντησή της στις 8 Οκτώβρη με τη μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας! Μπλόκο στους φασίστες παντού! Την Κυριακή με το κόκκινο αντιφασιστικό γαρίφαλο στην κάλπη!», σημειώνουν οι: Κοκονάς Θανάσης, υποψ. δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Παλάντζας Μάριος, υποψ. δήμαρχος Παύλου Μελά, Γουσόπουλος Αλέξης, υποψ. δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Τσιτσιρούδη Ελένη, υποψ. δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χατζηκυριάκου Λίνα, υποψ. δήμαρχος Δέλτα, Μαρκίδης Παναγιώτης, υποψ. δήμαρχος Χαλκηδόνας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Σαρώστε την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά σας»

Από τη συγκέντρωση στη Θέρμη
Από τη συγκέντρωση στη Θέρμη
Να σαρώσουν την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά τους στη λογική του «κόστους - οφέλους», ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» και μπαίνοντας μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που έκανε χτες περιοδεία μαζί με υγειονομικούς υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.

Με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα του 2012, τα κενά μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό υπολογίζονται σε περίπου 400. Το 40% των εργαζομένων απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας, ποσοστό που διαρκώς αυξάνεται. Απασχολούνται 50 τραυματιοφορείς από τους οποίους οι 35 είναι συμβασιούχοι και από αυτούς άλλοι δουλεύουν 1 ή 2 χρόνια και άλλοι 4 και 5. Αλλά και στα Τμήματα, στις κλινικές, στα εργαστήρια η κατάσταση είναι τραγική. Στο Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί με 5 νοσηλευτές στις δύο βάρδιες από τον Γενάρη του 2023 έχουν φύγει 5 άτομα και 10 μήνες μετά δεν αντικαταστάθηκε ούτε ένας.

«Οταν δουλεύεις με αυτούς τους ρυθμούς δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις. Η κόπωση είναι απίστευτα μεγάλη», λένε. Την ίδια ώρα, σύγχρονα μηχανήματα, χειρουργικές κλίνες υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Ολα αυτά θεωρούνται κόστος, δεν θεωρούνται ανάγκη. Γι΄ αυτό κι εμείς λέμε ότι στις εκλογές, που έχουν τον τίτλο τοπικές, πρέπει να πάμε με κριτήριο το σύνολο των προβλημάτων, το σύνολο της ζωής μας, ξεκινώντας από τον χώρο δουλειάς. Και πρέπει να καταδικάσουμε αυτήν την πολιτική, η οποία στηρίζεται από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες», ανέφερε ο Σωτ. Αβραμόπουλος. Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη στο ΑΧΕΠΑ, ανέφερε: «Ηρθε, έκανε διαφήμιση ένα μηχάνημα το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, από τα ψίχουλα που δίνονται για να μπαλώσουν τρύπες και για το κύριο, το βασικό ζήτημα της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, στο ύψος των αναγκών, δεν είπε κουβέντα».

«Γι΄ αυτούς είναι αόρατοι και οι καθαρίστριες και το τεχνικό προσωπικό και το βοηθητικό και οι υγειονομικοί. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε η φωνή των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, για τον μισθό, τις συνθήκες εργασίας, την ανάγκη να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και να σταματήσει η εντατικοποίηση, αλλά και για υποδομές για την ασφάλεια της ζωής μας, την προστασία από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές», είπε.

Ακόμα, χτες, ο Σ. Αβραμόπουλος περιόδευσε στην εταιρεία πληροφορικής «EpsilonNet» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της Πληροφορικής με τη γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από κυβέρνηση και μονοπώλια.

Συγκέντρωση στη Θέρμη

«Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό! Δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων ούτε τοπικοί σωτήρες! Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση! Απαιτείται σύγκρουση και οργάνωση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού!», σημείωσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Τετάρτης.

Ακόμα, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεισφορά στον δήμο Θέρμης και στην Περιφέρεια του Θόδωρου Ιγνατιάδη που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, λέγοντας: «Συνεχίζουμε μαχητικά στον δρόμο που πορεύτηκε ο σ/φός μας, που τόσο μας λείπει. Ο Θόδωρος άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα μέσα στη συλλογική μας προσπάθεια, για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα προς όφελος των εργαζόμενων. Αφησε ιδιαίτερα το αποτύπωμά του ως εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Ο Σ. Αβραμόπουλος μιλώντας σε μια περιοχή που ο λαός τρέμει μήπως βρέξει και δει τον τόπο του να μετατρέπεται σε μια νέα Θεσσαλία, στάθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που κυβέρνησαν, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, γιατί αφήνουν τον λαό απροστάτευτο. Οι πόροι που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας είναι ελάχιστοι. Και έργα όπως αυτό στον Ανθεμούντα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ γιατί κόλλησαν στις απαλλοτριώσεις!

«Πάμε δυνατά και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εκλέξουμε πολύ περισσότερους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για να έχει ένα ακόμα μεγαλύτερο αποκούμπι ο λαός της περιοχής μας. Τώρα είναι η ώρα και στον δήμο Θέρμης να αλλάξουμε ρότα. Να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να ψηφίσουμε με κριτήριο τις ανάγκες μας», είπε ο Φάνης Καρκατζούνης υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν την επίθεση φασιστοειδών στον Β. Τομπουλίδη

Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση ενάντια στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλη Τομπουλίδη.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Τομπουλίδης.

Τα φασιστοειδή, με τον γνωστό θρασύδειλο τρόπο, επιτέθηκαν στον υποψήφιο δήμαρχο, προσπάθησαν για ακόμη μια φορά να επιβάλουν το φόβο. Δεν τα κατάφεραν! Η παλικαρίσια στάση του Β. Τομπουλίδη και του κόσμου που παρευρισκόταν στο χώρο έστειλε στις τρύπες τους τα θρασύδειλα φασιστοειδή.

Δεν χωράνε οι φασιστικές ομάδες στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά, στις γειτονιές, στην εργατούπολη της Θεσσαλονίκης, όσοι με το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι των αφεντικών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να μπουν μπροστά, οργανωμένα, για να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν τα φασιστικά μορφώματα. Οργάνωση και αγώνας ενάντια στον φασισμό, στο σάπιο σύστημα που τον εκτρέφει», σημειώνουν στο κείμενό τους.

Το κείμενο υπογράφουν: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζόμενων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Σωματείο Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Συνδικάτο Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Ενωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Παπαγεωργίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδος, Συνδικάτο Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βορείου Ελλάδος, Σωματείο Εργαζομένων στη Μαλαματίνα, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

  • Την επίθεση καταδικάζουν με αποφάσεις τους και οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Οδοντιατρικής και Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ όπως και ο ΣΟΦΕΘ, και μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Τους απομονώνουμε! Ο λαός και η νεολαία της περιοχής μας, ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένα αυτά τα στοιχεία και θα τους ξαναστείλει στις τρύπες τους».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ