ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούλη 2001
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολοι στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο «υποδοχής» της ΝΑΤΟικής αρμάδας
  • Σήμερα στις 10 το βράδυ στην Παλιά Παραλία οι ολονύχτιες εκδηλώσεις
  • Αύριο στις 6 το απόγευμα η μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού

Μεγάλη ανταπόκριση στους φορείς και το λαό της πόλης βρίσκει το κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής Φορέων Θεσσαλονίκης για παλλαϊκή συστράτευση και συμμετοχή στις διήμερες αντιπολεμικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟικού στόλου στο λιμάνι της πόλης και ενάντια στη δραστηριότητα των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια.

Σήμερα στις 10 το βράδυ ξεκινούν οι ολονύκτιες εκδηλώσεις στην Παλιά Παραλία, που συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ στις 6 το απόγευμα της Κυριακής κορυφώνονται με τη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος και Σέρβοι μαραθωνοδρόμοι της ειρήνης - βετεράνοι και εν ενεργεία αθλητές - που έφθασαν χτες στη Θεσσαλονίκη μετά από πρόσκληση της ΕΔΥΕΘ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη φιλοξενία των Σέρβων προσκαλεσμένων συμβάλλουν η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και Δήμοι της πόλης.

Την Πέμπτη το βράδυ στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η Αντιπολεμική Επιτροπή συμφωνήθηκε η ουσιαστική συμμετοχή του ΕΚΘ και των Σωματείων του στις εκδηλώσεις. Υλοποιώντας την απόφαση αυτή η Διοίκηση του ΕΚΘ απέστειλε χτες εγκύκλιο προς τις διοικήσεις όλων των σωματείων στην οποία τονίζει ότι ο κατάπλους του ΝΑΤΟικού στόλου είναι «ενταγμένος στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για την υποδαύλιση της πολεμικής έντασης στη FYROM και την επέκτασή της με ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της Βαλκανικής».

Η εγκύκλιος καλεί τα Σωματεία να συμμετάσχουν στις διήμερες εκδηλώσεις της Αντιπολεμικής Επιτροπής και «να προσδώσουν τον παλμό της Εργατικής Τάξης στο μαχητικό φιλειρηνικό κίνημα της πόλης μας». Αποφασίστηκε ακόμα εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΚΘ να παρευρεθούν και απευθύνουν χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού.

Σε δήλωσή της σχετικά με τις εκδηλώσεις η Αθανασιάδου Ελένη, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι «η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΚΝΕ στις 7-8 του Ιούλη αποκτά χαρακτηριστικά καταγγελίας της επέμβασης του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, της επαίσχυντης, παράνομης παράδοσης του Μιλόσεβιτς. Η συνενοχή της κυβέρνησης στην επίσκεψη 10.000 ΝΑΤΟικών φαντάρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκαλεί τις συνειδήσεις μας, τις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της νεολαίας... Μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα της πόλης θα βροντοφωνάξουμε ενάντια στην επίσκεψη των ΝΑΤΟικών, για να φύγει το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό».

Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμαριάς καταγγέλλει τον κατάπλου της αρμάδας του ΝΑΤΟ και καλεί όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι φορείς της πόλης.

Από την πλευρά της, η Αντιπολεμική Επιτροπή επανέλαβε και χτες το κάλεσμά της στις αρχές της πόλης να μην αποδεχτούν την πρόσκληση για τη δεξίωση στην ιταλική ναυαρχίδα της Μοίρας και να αρνηθούν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την προκλητική επίδειξη στρατιωτικής ισχύος του ΝΑΤΟ.

ΝΑΤΟικό ορμητήριο το λιμάνι του Βόλου

Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Σε πολεμικό ορμητήριο σε βάρος των λαών των Βαλκανίων σχεδιάζει το ΝΑΤΟ να μετατρέψει το λιμάνι του Βόλου, καθώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να το χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά πολεμικών εφοδίων και στρατευμάτων στη Γιουγκοσλαβία.

Τα νέα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, επιβεβαιώθηκαν και από την επίσκεψη στρατιωτικών εκπροσώπων του ΝΑΤΟ στο Βόλο, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Π. Παπαδέλλη, από τον οποίο ζήτησαν όλα τα τεχνικά στοιχεία για το λιμάνι, χωρίς, καν, να τον ενημερώσουν για τους λόγους της επίσκεψή τους. Βεβαίως, οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ δεν ήταν ανενημέρωτοι, αφού ήξεραν τα πάντα για το λιμάνι από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, που τους έδωσε όλα τα στοιχεία. Ηθελαν, όμως, να κάνουν την επιθεώρησή τους στο Βόλο για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία και, ενδεχομένως, να σχεδιάσουν τον τρόπο αποβίβασης των δολοφονικών στρατευμάτων στο λιμάνι. Από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ζήτησαν λεπτομέρειες για τα βάθη του λιμένα, για τα μηχανήματα μεταφορών και για τον αριθμό των πλοίων που είναι δυνατόν να ελλιμενιστούν.

Φαίνεται ότι το NATO, έντονα ενοχλημένο και ανήσυχο από τις μεγαλειώδεις αντινατοϊκές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Βόλου, ως εναλλακτική λύση μεταφοράς βαρέων οχημάτων, εφοδίων και στρατευμάτων στις χώρες των Βαλκανίων. Βεβαίως, οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες και οι ντόπιοι συνεργάτες τους να είναι σίγουροι ότι θα τα βρουν «σκούρα» και στο Βόλο, καθώς το φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής επαγρυπνεί και βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να ορθώσει απέναντί τους, ισχυρό «αντιιμπεριαλιστικό» τείχος...

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Τα σχέδια μετατροπής του λιμανιού του Βόλου σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στην οποία τονίζει: «Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ για άλλη μια φορά εκφράζει την αντίθεσή της, στην από καιρό εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης και της "λυκοσυμμαχίας" του ΝΑΤΟ για μετατροπή του λιμανιού του Βόλου και της περιοχής μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο για τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, υλοποιώντας τα σχέδια των Αμερικανών για πλήρη έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Δυστυχώς, ένθερμους συμπαραστάτες σ' αυτές τις επιδιώξεις βρίσκουν και φορείς της περιοχής μας, οι οποίοι όχι μόνο σιωπούν προκλητικά, αλλά επιχειρούν να συσχετίσουν αυτές τις κινήσεις των πολεμοκάπηλών, με τις ανάγκες ανάπτυξης (!) που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Αλλωστε, μόλις, πριν δυόμισι χρόνια γίναμε θεατές ενός παράλογου θεάτρου, όπου οι ίδιοι φορείς πρωτοστατούσαν για ν' αποδείξουν πως το λιμάνι του Βόλου είναι καταλληλότερο από εκείνο του Λιτοχώρου για την ανάπτυξη πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ».

Και συνεχίζει: «Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καταγγέλλει, στο λαό του Βόλου, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλους όσοι γίνονται συμπαραστάτες της, γιατί όχι μόνο πλειοδοτούν στα νέα τυχοδιωκτικά σχέδια των ιμπεριαλιστών που μπλέκουν σε περιπέτειες τη χώρα και τον ελληνικό λαό, αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν και την επιθυμία τους, ώστε η χώρα μας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά με την εμπλοκή της και την υποτελή στάση της να αποκομίσει κάποια ψίχουλα από το ξαναμοίρασμα των Βαλκανίων και να παίξει για άλλη μια φορά, το ρόλο του υπηρέτη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Γι' αυτό το λόγο και εκλιπαρεί να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν στη χώρα μας, βάσεις των ταγμάτων του θανάτου από το ΝΑΤΟ, καθώς και να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της χώρας μας, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις γειτονικές χώρες. Με την εμπλοκή αυτή, το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια της άρχουσας τάξης, για πλήρη ηγεμονία στην περιοχή.

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καταγγέλλει εκείνα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση σ' αυτές τις ενέργειές της και ταυτόχρονα καλεί τους φορείς του νομού μας να πάρουν θέση σ' αυτή τη νέα εξέλιξη που ενισχύει την εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά πολεμικά σχέδια».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανατροπή αυτών των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, αλλά και στην ανάταση του φιλειρηνικού κινήματος, επιβάλλεται να διαδραματίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ, να αφυπνιστούν και να αντιδράσουν, μαζί με το λαϊκό κίνημα, οι άνθρωποι της διανόησης, των επιστημών, των τεχνών, της οικολογίας και όλοι όσοι κατανοούν ότι ετοιμάζεται για δράση ο χειρότερος μηχανισμός σκλαβιάς των λαών και να κάνουν το χρέος τους, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, πολιτικές και άλλες διαφορές.

Μαγνησιώτες - Μαγνησιώτισσες. Υψώστε τώρα φωνή αντίστασης και απαιτείστε:

-- Να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός, που μόνο μία αποστολή πρέπει να έχει: Να υπερασπίζεται τα σύνορα και την ακεραιότητα της χώρας μας.

-- Κανένας Ελληνας φαντάρος στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

-- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.

-- Το λιμάνι του Βόλου να μη μετατραπεί σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων δολοφόνων, αλλά σε λιμάνι της ειρήνης και της φιλίας των λαών, σε λιμάνι τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης του νομού».

Συγκροτήθηκε η «Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας»

Με πρωτοβουλία και συμμετοχή της Παναθηναϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και δεκάδων συλλογικών φορέων, συνδικαλιστικών, επιστημονικών, πνευματικών, οικολογικών οργανώσεων και κοινωνικών παραγόντων, συγκροτήθηκε σε ευρύτατη βάση η «Αντιπολεμική Κίνηση της Αθήνας», στα πλαίσια των πανελλαδικών δραστηριοτήτων και κινητοποιήσεων.

Σκοπός της Κίνησης είναι ο συντονισμός των αντιπολεμικών δραστηριοτήτων του αθηναϊκού λαού και η κλιμάκωση των αγώνων του, εναντίον των δολοφονικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, της «νέας τάξης» στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο, στη Μέση Ανατολή, στην Κολομβία και όπου αλλού εκδηλώνεται η ΝΑΤΟική βαρβαρότητα.

Η «Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας» καλεί στην ευρύτερη συσπείρωση και κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων, καθώς οι πρόσφατες υπονομευτικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες στα Βαλκάνια, που συνεχίζονται και επεκτείνονται μετά την πυραυλική καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους και στη χώρα μας, με τη συνευθύνη της κυβέρνησης των «διευκολύνσεων». «Καμιά μέρα χωρίς αντίσταση στη ΝΑΤΟική βία και στην κλιμάκωση της επιθετικότητας των πλανητικών επικυριάρχων», όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που κατέληξαν στη συγκρότηση της Κίνησης, η οποία παραμένει ανοιχτή σε κάθε χώρο, σε κάθε κοινωνικό φορέα, στον κάθε ενεργό πολίτη.

Εγκρίθηκε, επίσης, συντονιστικό όργανο για τη διεκπεραίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Σ' αυτό μετέχουν οι: Κ. Κορτζίδης, Αθανασία Τζιώκα, Β. Παπαϊωάννου, Θ. Χιτζόγλου, Α. Αδαμίδης, Ν. Κατσαρός, Θέμης Στοφορόπουλος, Ν. Μπογιόπουλος, Β. Γκλεζάκης, Γ. Θεοδώρου.

Στη συγκέντρωση, όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση της «Αντιπολεμικής Κίνησης Αθήνας», εγκρίθηκε και ψήφισμα με το οποίο «καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η παράδοση από τη νέα γιουγκοσλαβική κυβέρνηση του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης. Πρόκειται για μια επαίσχυντη πράξη που έχει στόχο την τιμωρία και την ταπείνωση του σερβικού λαού αλλά και όλων όσοι αντιστάθηκαν στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, πριν από δύο χρόνια - ανάμεσά τους και του ελληνικού λαού. Θέλουν οι εγκληματίες να δικάσουν και να τρομοκρατήσουν τα θύματά τους. Είναι, επίσης, μια πράξη κατάφωρης καταπάτησης κάθε έννοιας νομιμότητας, αφού, όπως είναι γνωστό, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γιουγκοσλαβίας είχε αποφασίσει την αναστολή της έκδοσής του...».

Με το ψήφισμα καλούνται οι φίλοι της ειρήνης, οι εργαζόμενοι, η νεολαία «να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αποτρόπαιη αυτή πράξη, να στιγματίσουν ιδιαίτερα τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν, η οποία συμμετείχε στο ΝΑΤΟικό έγκλημα και πρωτοστάτησε στην ανατροπή της προηγούμενης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, ενώ σήμερα παριστάνει υποκριτικά τον Πόντιο Πιλάτο, καθώς επίσης και τη στάση όλων όσοι σιωπούν προκλητικά. Καλούμε επίσης τον ελληνικό λαό, γενικότερα, να βγάλει για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά του για τον άδικο χαρακτήρα του συστήματος της "νέας τάξης" που οικοδομείται και το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων που την υπηρετούν και να στρατευτεί πιο αποφασιστικά στον αγώνα για την ανατροπή της».

Ευρύτατη συμμετοχή

Στην ιδρυτική συγκέντρωση για τη συγκρότηση της «Αντιπολεμικής Κίνησης Αθήνας» μετέχουν, έως τώρα, οι ακόλουθοι φορείς και κοινωνικοί παράγοντες, ενώ κάθε μέρα ακολουθούν και νέες συμμετοχές:

1. ΠΕΑΕΑ, 2. Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, 3. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, 4. Κομμουνιστική Ανανέωση, 5. ΔΗΚΚΙ, 6. Συντονιστικό Αθήνας για τους ελεύθερους χώρους, 7. Επιτροπή Αγώνα Πεδίου Αρεως, 8. Πρωτοβουλία Διάσωσης του Σχοινιά-Μαραθώνα, 9. Συμπαράταξη για την Αθήνα, 10. Νεανική Δράση για την Ειρήνη. 11. ΟΓΕ, 12. Ομοσπονδία Ιματισμού-Δέρματος- Κλωστοϋφαντουργών, 13. Ομοσπονδία Λογιστών, 14. ΠΑΜΕ, 15. Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων, 16. ΕΕΔΔΑ, 17. ΕΕΛΠ - Λογιστών, 18. ΚΑΠΑ-Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης, 19. Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, 20. ΕΣΥΝ, 21. Κίνημα Γονιών, 22. Νομικοί για την Ειρήνη. Οι Αντιπολεμικές Κινήσεις Δάφνης, Γλυφάδας, Ν. Ιωνίας, Κηφισιάς, Ανατολικής Αθήνας-Γέρακα, πάνω από 30 Επιτροπές Ειρήνης της Αθήνας. Προσωπικότητες που μετέχουν: Ν. Κατσαρός, πρόεδρος Διαβαλκανικής Ενωσης Χημικών και καθηγητής Χημείας «Δημόκριτου», Στοφορόπουλος Θέμος, πρώην πρέσβης, Παναγιωτόπουλος Γιώργος, καθηγητής Ιατρικής, Ρηγάτος Γεράσιμος. διευθ. ιατρός «Αγ. Σάββα», Φιλιπποπολίτης Αντώνης, σύμβουλος επιχειρήσεων, Λεονταρίτης Γιώργος, δημοσιογράφος, Τσαπόγας Γιώργος, δημοσιογράφος, Ρεμπής Αγγελος, Παπαδημητρακοπούλου Μαριάννα, δικηγόρος. Οι δήμαρχοι Καισαριανής, Βύρωνα κ.ά.

Για πληροφορίες: ΠΕΕΔΥΕ, τηλ. (Αθανασία Τζιώκα) 3827.303.

For a reception

Ενώ η STANAVFORMED (Μόνιμη Ναυτική Δύναμη της Μεσογείου του ΝΑΤΟ), αναπτύσσεται από τις 8 Ιούλη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να υποστηρίξει την κλιμακούμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ και της KFOR στην ευρύτερη περιοχή, έχει το θράσος να προσκαλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για ένα reception στα πλοία της.

Πρόκειται για μια τακτική καλά επεξεργασμένη, τη ζήσαμε εξάλλου και στη διάρκεια του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν είναι του πολέμου, αλλά καραβάκια που πηγαινοέρχονται στο Θερμαϊκό, ανάμεσα Αρετσού, Πειραιά, Καλαμαριά, for a reception.

Οι μισθοφόροι της KFOR που πηγαινοέρχονται ανάμεσα Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Θεσ/νίκη, Πιερία, Χαλκιδική, είναι ξένοι τουρίστες, που απλά -από ιδιορρυθμία- φορούν στολές παραλλαγής. Ενα νέο είδος τουρισμού αναπτύσσεται: του λεγόμενου στρατιωτικού. Τα οπλικά συστήματα και τα άλλα σύνεργα του θανάτου διακινούνται με συμβατικές νταλίκες, μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι με την ένδειξη εμπορεύματα. Τα τεθωρακισμένα μετακινούνται με τις εμπορικές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ, πάλι με την ένδειξη «εμπορεύματα». Πόλεμος; Δεν πρόκειται γι' αυτό, αλλά για ένα καθ' όλα νόμιμο εμπορικό - τουριστικό αλισβερίσι.

Ολες αυτές οι τακτικές προσδίδουν, στα επιμέρους στοιχεία του πολέμου, χαρακτηριστικά καθημερινότητας και έτσι ευκολότερα ενσωματώνονται στη συνείδηση του μέσου πολίτη. Η φρίκη αποκτά ανθρώπινο πρόσωπο. Χρειάστηκε η μετωπική σύγκρουση του κινήματος μ' αυτή την τακτική για να χαλάσει η μόστρα. Κατά τα άλλα το ουράνιο που σκόρπισαν συνεχίζει να ακτινοβολεί, το αίμα να ρέει στη γειτονική χώρα, νέες εκατόμβες νεκρών ετοιμάζονται.

Τι είναι όλα αυτά για τη STANAVFORMED και όσους την υπηρετούν; Η πρόσκληση του επικεφαλής της δύναμης που καταπλέει στη Θεσσαλονίκη, προς τους πολίτες της δίνει την απάντηση a reception. That's all baby!!!

Ακραία περίπτωση κυνισμού; Ψιλοπράγματα. Αυτοί έσπειραν το διαρκή θάνατο με το απεμπλουτισμένο ουράνιο στο όνομα της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σ' ένα reception θα κωλώσουν;

Λεπτομέρειες; Η πρόσκληση που απευθύνεται σ' Ελληνες είναι γραμμένη στ' αγγλικά. Να υποθέσουμε ότι οι επικυρίαρχοι - πέρα από τα κανόνια - στέλνουν και με αυτό τον τρόπο μήνυμα στους ιθαγενείς; Ενώ απευθύνονται σε πολίτες στην πρόσκληση σημειώνεται Dress 8B (είδος στρατιωτικής στολής), να υποθέσουμε ότι...

Οικοδεσπότης είναι ο Ιταλός ναύαρχος Gino Bizzari. Τη διεκπεραίωση των προσκλήσεων ανέλαβε η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος. Δηλαδή ορντινάτσες του ΝΑΤΟ, εύγε μας!!!

For a reception λοιπόν, με όρους μαζικού κινήματος στις 8 Ιούλη στην παραλία της πόλης για να φωνάξουμε KILLERS GO HOME.


Χ. ΚΟΦΦΑΣ
Γραμματέας της ΚΟΘ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ