ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Ιούλη 2001
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ στη Γένοβα

Εντατικά προετοιμάζονται οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα για την αποστολή μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ στη διαδήλωση της ΓΕΝΟΒΑΣ, που θα γίνει στις 21 του Ιούλη. Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί σε μαζική συμμετοχή, για να δοθεί αντάξια απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Το πρόγραμμα της αποστολής έχει ως εξής:

1. Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 19 του Ιούλη με πούλμαν από κάθε περιοχή, για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια με πλοίο για την Αγκόνα της Ιταλίας.

2. Η αποστολή θα φθάσει στην Αγκόνα την Παρασκευή 20/7 το πρωί και το απόγευμα της ίδιας μέρας στην περιοχή διαμονής. Το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, διαμονή σε ξενοδοχεία με δίκλινα δωμάτια, εφοδιασμένα με μπάνιο, WC και ντους.

3. Το Σάββατο το μεσημέρι, συμμετοχή στη διαδήλωση της Γένοβας, με το μπλοκ δυνάμεων του ΚΚΕ.

4. Την Κυριακή 22/7 το πρωί αναχώρηση για Αγκόνα και από κει, το μεσημέρι στις 13.00 αναχώρηση για Ελλάδα.

5. Αφιξη στην Ελλάδα στις 23/7 (Δευτέρα) στην Ηγουμενίτσα στις 05.00 π.μ. και στην Πάτρα στις 10.30 π.μ.

6. Τα έξοδα συμμετοχής είναι 53.000 δρχ. το άτομο (περιλαμβάνει έξοδα μετακίνησης, πούλμαν, πλοίο σε θέση κατάστρωμα, δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με δίκλινο δωμάτιο και πρωινό).

- Για περισσότερες πληροφορίες στα εξής τηλέφωνα: 2592.215 - 2592.217 - 5282.572 (για την ΚΟΑ).

- Δηλώσεις για συμμετοχή μέσω των Κομματικών Οργανώσεων έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Η αποστολή του ΠΑΜΕ

Την Παρασκευή 13 Ιούλη λήγουν οι δηλώσεις συμμετοχής για την αποστολή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στη διαδήλωση της Γένοβας που θα γίνει το Σάββατο 21 Ιούλη. Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του παρουσιάζει το πλήρες πρόγραμμα της αποστολής, το οποίο έχει ως εξής:

Πέμπτη 19 Ιούλη

14.00 Αναχώρηση πούλμαν από Αθήνα - πλατεία Καραϊσκάκη (στάση Μετρό «Μεταξουργείο»).

19.00 Αναχώρηση από Πάτρα με πλοίο της εταιρίας ANEK LINES.

Παρασκευή 20 Ιούλη

15.00 Αφιξη στην Ανκόνα (Ιταλία). Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για Γένοβα.

Βράδυ Αφιξη στη Γένοβα. Διανυκτέρευση σε κάμπινγκ κοντά στη Γένοβα.

Σάββατο 21 Ιούλη

Πρωί Πρωινό και αναχώρηση για Γένοβα.

16.00 Διαδήλωση.

Κυριακή 22 Ιούλη

Πρωί Αναχώρηση για Ανκόνα.

18.00 Αναχώρηση από Ανκόνα για Πάτρα με πλοίο της εταιρίας ANEK LINES.

Δευτέρα 23 Ιούλη

15.00 Αφιξη στην Πάτρα.

Βράδυ Αφιξη στην Αθήνα.

Η τιμή κατά άτομο είναι 35.000 δραχμές. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου με επιστροφή (κατάστρωμα), έξοδα μεταφοράς με τα πούλμαν (από και προς την Αθήνα, μετακινήσεις στην Ιταλία), πρωινό στο κάμπινγκ και ζεστό ντους. Το διαβατήριο είναι απαραίτητο καθώς και σλίπινγκ μπαγκ (υπνόσακος) και σκηνή δύο ατόμων.

Παρούσα και η ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τα μέλη και τους φίλους του φιλειρηνικού κινήματος να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση της Γένοβας στις 21 του Ιούλη. Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους Ελληνες φιλειρηνιστές να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις της Γένοβας, να εκφράσουν δυναμικά και τη δική τους αντίθεση στη βαρβαρότητα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών σε βάρος των εργαζομένων. Να εκφράσουν, ακόμα, την αντίθεση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48) και στο τηλέφωνο 3844.853.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας θα δρομολογήσει λεωφορεία στις 19 του Ιούλη και ώρα 10 το πρωί από το αναψυκτήριο του Δήμου Καλαμάτας προς την Πάτρα και στη συνέχεια με πλοίο για την Αγκόνα της Ιταλίας. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 0721 - 87.667 και 25.738.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κορυφώνεται η «μάχη της καρέκλας»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη της καρέκλας» στη ΝΔ, ενόψει της ανάδειξης των συντονιστών και τομεαρχών την ερχόμενη Τετάρτη. Η σημασία που αποδίδεται από το σύνολο των βουλευτών σε αυτή τη διαδικασία, παρότι ο Κ. Καραμανλής είχε προειδοποιήσει ότι η σημερινή «καρέκλα» δε συνεπάγεται και υπουργική «μετά τις εκλογές», επιβεβαιώνει ότι οι βουλευτές παίρνουν εγκαίρως θέση για τη νομή της εξουσίας.

Αν και με το νέο οργανωτικό σχήμα ένας στους δύο βουλευτές περίπου καταλαμβάνει κάποιο πόστο (6 συντονιστές, 20 τομεάρχες και άλλοι τόσοι αναπληρωτές), ωστόσο το σύνολο σχεδόν των βουλευτών, τουλάχιστον εκείνοι που συγκεντρώνουν τα τυπικά προσόντα, προσβλέπει στην κατάληψη κάποιου αξιώματος και έχει εμπλακεί στα παρασκηνιακά παζάρια. Το «ενδιαφέρον» επικεντρώνεται στις θέσεις για τους είκοσι τομεάρχες, καθώς για τις θέσεις των έξι συντονιστών τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν, αν και δεν αποκλείονται «εκπλήξεις». Ο Κ. Καραμανλής έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αναμειγνύεται, προκειμένου να αποφύγει δυσαρέσκειες και νέο γύρο εσωστρέφειας, αλλά και γιατί η διαδικασία αυτή ενισχύει την κυριαρχία του.

Εξάλλου, η παραπάνω δραστηριότητα είναι και η σοβαρότερη «δουλιά» των βουλευτών της ΝΔ, αφού δεν έχουν πρόβλημα ή απορίες όσον αφορά την πολιτική που θα εφαρμοστεί. Αυτό που ενδιαφέρει την ηγεσία της ΝΔ είναι πώς θα καταφέρει να ξεγελάσει ένα επιπλέον τμήμα των λαϊκών στρωμάτων να της εμπιστευτεί την ψήφο του, ώστε να αποσπάσει μια «μεγάλη και άνετη πλειοψηφία», πράγμα που θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση, για να σταθεί στην κυβέρνηση. Ομως δεν «παίζει» μόνη της και μέχρι τις εκλογές ο χρόνος είναι πολύς...

Συνεστίαση για τα 83 χρόνια του Κόμματος

Συνεστίαση προς τιμήν των 83 χρόνων του Κόμματος και των αγωνιστών της περιοχής πραγματοποιεί η ΚΟΒ Αρι-Θούριας-Αρφάρων του ΚΚΕ σήμερα, Σάββατο, 7/7, στις 9.30 το βράδυ, στο κέντρο «Ρόδα» στη Μικρομάνη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΛΚΟΥ
ΟΧΙ στον «τρομονόμο»

Την αντίθεσή του στον «τρομονόμο» εκφράζει με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιωλκού Μαγνησίας. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι ο «τρομονόμος» εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τ' ανθρώπινα δικαιώματα. Τονίζει ότι κύριος εκφραστής των διατάξεων του παγκοσμιοποιημένου μηχανισμού καταστολής είναι οι ΗΠΑ, γνωστές από τις δράσεις τους ως παγκόσμιοι τρομοκράτες. Και προσθέτει ότι χαρακτηρίζεται από πλέγμα διατάξεων που διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό κρατικής αυθαιρεσίας, αστυνομοκρατίας και χαφιεδοκρατίας και ότι επιχειρείται μια γενικότερη αντιδραστική τομή που ανατρέπει ατομικές και συλλογικές ελευθερίες.

Στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωλκού δηλώνει πως δε θα δεχτεί τους «τρομονόμους» που θέλουν να εισαγάγουν στη χώρα μας οι εγκληματίες πολέμου που μακελεύουν τους λαούς, προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό άνθρωπο του λαού και καλεί κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής ταυτότητας, να αγωνιστεί για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών.

ΚΟΘ ΚΚΕ
Συνεχίζει τις επαφές με τους φορείς της πόλης

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις στελεχών της ΚΟΘ του ΚΚΕ με εκπροσώπους των φορέων των ΕΒΕ της πόλης για να συζητήσουν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στην περιοχή, τις αρνητικές επιπτώσεις της και το ενδεχόμενο της ραγδαίας επιδείνωσής της.

Ετσι, κλιμάκια της ΚΟΘ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Και στις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποι της ΚΟΘ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις, που φέρνουν τη χώρα μας μπροστά στον κίνδυνο να εμπλακεί σε μια γενικευμένη σύγκρουση με δραματικές συνέπειες για το μέλλον του ελληνικού και των άλλων λαών της περιοχής και δείχνουν ότι χρειάζεται να ενταθεί ο αγώνας κατά των ξένων επεμβάσεων και για την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμμερίστηκαν τις ανησυχίες του ΚΚΕ και δήλωσαν ότι θα εκφραστούν με διάφορους τρόπους από μέρους τους οι ανησυχίες αυτές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ