ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

ΧΑΪΔΑΡΙ
Μαχητικά και αισιόδοξα για να αποκτήσει ξανά ο λαός συμπαραστάτη μια αγωνιστική δημοτική αρχή

Κλιμακώνεται το άνοιγμα στην τελική ευθεία. Πλατιά η αναγνώριση για την αγωνιστική στάση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μαχητικά και αισιόδοξα, για να έχει το Χαϊδάρι ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή συμπαραστάτη του λαού, με νίκη στον β' γύρο στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή το άνοιγμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, με συζητήσεις στα μικρομάγαζα και άλλους χώρους δουλειάς, για να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να τα καταφέρει. Μήνυμα που δόθηκε δυνατά την περασμένη Τετάρτη στη συγκλονιστική προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων.

Χτες το πρωί συνεχίστηκαν οι περιοδείες του υποψήφιου δημάρχου Μιχάλη Σελέκου, και μαζί του βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά του Δάσους η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, ο πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης, η Γιάννα Ζέρβα, ο Μανώλης Σωτηρόπουλος, ο Κώστας Τσουκνίδας, η Βάσω Ηλιοπούλου, ο Κώστας Παπαδόπουλος, η Ολγα Μιχαλοπούλου, ο Δημήτρης Θεολόγης, η Φλώρα Αφρανουδάκη.

Ο δήμαρχος και όλο το κλιμάκιο συνομίλησαν με λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας σε πολύ θερμό κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα της Κυριακής. Στις συζητήσεις γίνονταν αναφορές για την προσφορά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όταν ήταν δημοτική αρχή (2014 - 2019), σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής ασφυξίας του δήμου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι εγγύηση για τη διεκδίκηση προγραμμάτων χρηματοδότησης


Με τις συζητήσεις μάλιστα δόθηκε απάντηση στα χοντροειδή ψέματα που εκτοξεύει η απερχόμενη δημοτική αρχή Ντηνιακού που διεκδικεί την επανεκλογή της. Ενα χαρακτηριστικό ψέμα που διαδίδεται είναι ότι δήθεν «η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν πήρε και δεν θέλει να πάρει ευρωπαϊκά προγράμματα...». Η απάντηση ήρθε ...πληρωμένη από τον συνδυασμό του ΚΚΕ:

«Ακολουθώντας την γκεμπελική μέθοδο, "πες πες κάτι θα μείνει", διακινούν μέσω του μηχανισμού τους ψέματα.

Τους λέμε άλλη μια φορά αυτό που ήδη γνωρίζουν... Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν! Είμαστε οι μοναδικοί που διεκδικούμε τα ΕΣΠΑ για τον λαό και όχι για μίζες και για την τσέπη κάποιων λίγων.

Αναζητήσαμε και αναζητάμε κάθε πρόγραμμα και αξιοποιούμε πάντα με όρους διαφάνειας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του λαού την ικανοποίηση των αναγκών του».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θυμίζει μάλιστα στους συκοφάντες κάποια από τα έργα που εκτέλεσε όταν ήταν εκλεγμένη δημοτική αρχή, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα «Στο Πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση και ολοκληρωμένη χωρική επένδυση που αποτελεί τμήμα του ΠΕΠ Αττικής, του ΕΣΠΑ δηλαδή, εντάξαμε: Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου, ανακατασκευή και αναβάθμιση του 3ου ΚΑΠΗ, το θεατράκι της Γρηγορούσας, βελτίωση και εκσυγχρονισμό εξοπλισμού σχολικών μονάδων, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός λειτουργίας δημοτικού κολυμβητηρίου, ενεργειακή αναβάθμιση, εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε σχολικά κτίρια, δράσεις υποστήριξης κοινωνικών ομάδων.

Στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" εντάχθηκε: Αναβάθμιση παιδικών χαρών που βγαίνει σήμερα και λέει ότι είναι δικό του έργου, επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, ταυτόχρονα διεκδικήσαμε και πήραμε δεκάδες έργα από την Περιφέρεια, τα υπουργεία, το Πράσινο Ταμείο και πολλούς άλλους φορείς».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεκαθαρίζει ότι και αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα «είναι λεφτά που έχει πληρώσει από την τσέπη του και ο λαός του Χαϊδαρίου και θέλουμε να τα πάρουμε πίσω για τις δικές του ανάγκες!».

Δραστηριότητα μέχρι τελευταία στιγμή

Η δραστηριότητα συνεχίστηκε και το βράδυ με περιοδεία στα μαγαζιά της οδού Καραϊσκάκη. Και σε αυτήν την άμεση επαφή του υποψήφιου δημάρχου και τις συζητήσεις επιβεβαιώθηκε η μεγάλη θέληση του κόσμου να αλλάξει η κατάσταση στον δήμο, να μπουν άλλες προτεραιότητες ώστε τα λαϊκά στρώματα να πάρουν ανάσες ανακούφισης και με μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους. Παντού μια αγκαλιά, μια ευχή και κυρίως η λαχτάρα να υπάρξει νοιάξιμο για τις ανάγκες που η παρούσα δημοτική αρχή άφησε στη μοίρα τους, ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός, η Πρόνοια. Ζήτημα που καίει τους κατοίκους είναι π.χ. οι εγκληματικοί σχεδιασμοί για εγκατάσταση μονάδας LNG δίπλα σε σπίτια, στους οποίους η υποψηφιότητα Ντηνιακού δείχνει ανοχή. Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναγνωρίζεται πλατιά η συνεπής στάση της, το ότι αποτελεί εγγύηση για πάλη ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπαγορεύουν και τον παραπάνω σχεδιασμό, ότι ως νέα δημοτική αρχή θα συμβάλει μαζί με τους φορείς της πόλης ώστε να αποτραπεί μια τέτοια επικίνδυνη εξέλιξη.


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Την Κυριακή η πόλη εκλέγει αγωνιστή δήμαρχο, κάνει παρελθόν τη δημοτική αρχή των λίγων!

Μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής η χτεσινή κοσμοπλημμύρα στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

RIZOSPASTIS

Η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Δημάρχου Παν. Μακρή της Καισαριανής, χτες το απόγευμα, έκανε ξεκάθαρο αυτό που διαφαινόταν εδώ και μέρες από τη θερμή υποστήριξη του κόσμου: Την Κυριακή η πόλη εκλέγει αγωνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Ετσι ώστε, όπως τόνισε και ο ίδιος στην ομιλία του, «τη Δευτέρα θα ξημερώσει μία όμορφη μέρα! Και τα χαμόγελα θα γίνουν περισσότερα και πιο πλατιά!».

Από νωρίς το απόγευμα, άλλωστε, κατάμεστος ήταν ο χώρος της συγκέντρωσης, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να δίνουν το «παρών», ιδιαίτερα νέοι και νέες, διατρανώνοντας ότι ο λαός μπορεί και θα κάνει το άλμα την Κυριακή.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του Κόμματος, η Εύη Γεωργιάδου, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμούς από την Ειρήνη Λιανοπούλου, φοιτήτρια και υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και την Ιωάννα Ζάχαρη, φοιτήτρια, κάτοικο της Καισαριανής. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Σπύρος Τζόκας, ιστορικός και συγγραφέας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής.

Το μήνυμα είναι δυνατό, ο λαός μίλησε!


«Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε σίγουροι!», ανέφερε ξεκινώντας καταχειροκροτούμενος την ομιλία του ο Ηλίας Σταμέλος.

Εξηγώντας από πού αντλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» αυτήν την αισιοδοξία, σημείωσε:

«Από τους χιλιάδες που μας στήριξαν στις 8 Οκτώβρη, και τώρα θα το ξανακάνουν με ακόμα μεγαλύτερη βεβαιότητα.

Από όσους έκαναν άλλες επιλογές, ψήφισαν άλλους συνδυασμούς αλλά τώρα δηλώνουν πως βλέπουν αυτήν την Κυριακή ως μία ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα. Να κλείσει η παρένθεση της διοίκησης Βοσκόπουλου, να απαλλαγούμε από τη θρασύτητα, τον χλευασμό απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των κατοίκων της πόλης μας.

Γιατί στην Καισαριανή, που είναι ταυτισμένη με την αξιοπρέπεια, τον αγώνα, τις θυσίες του λαού μας... Στην Καισαριανή, που το χώμα της είναι ποτισμένο με αίμα... Στην Καισαριανή της περηφάνιας και της αλληλεγγύης... είναι ξένο σώμα η αλαζονεία, η ειρωνεία, ο αυταρχισμός, τα ψέματα, η εξαγορά! Δεν χωράνε στις γειτονιές μας».

«Το μήνυμα θα είναι δυνατό. Ο λαός της Καισαριανής θα επιλέξει δημοτική αρχή που θα είναι σύμμαχός του στη ζωή, στους αγώνες του και όχι εχθρός του!», τόνισε.

Ο Ηλ. Σταμέλος απηύθυνε ιδιαίτερη πρόσκληση στους νέους, καλώντας τους, «με τη συμμετοχή τους, τη ζωντάνιά τους, με τον ενθουσιασμό τους, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στο μήνυμα που θα σταλεί. Να δώσουν με την ψήφο τους περήφανη, αγωνιστική, νεανική απάντηση».


Αναφερόμενος στο τι είναι πραγματικά προοδευτικό, παρέθεσε μια σειρά από παραδείγματα, υπογραμμίζοντας ότι πρόοδος είναι η πάλη για μια πόλη χωρίς ανεργία, φτώχεια, νεολαία με αδιέξοδα, είναι η διεκδίκηση της χρηματοδότησης που δικαιούνται οι δημότες, η φορολόγηση εκείνων που κερδοσκοπούν πάνω στις ανάγκες του λαού. Να έχουμε δημόσιους ελεύθερους χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα πολιτισμού για όλους, σχολεία σύγχρονα, ασφαλή, κάλυψη όλων των αναγκών των υπηρεσιών με σταθερό και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα. Πρόοδος είναι να υπερασπίζεσαι την ηρωική Ιστορία τούτου του τόπου που πότισε το δέντρο της ελευθερίας από τους φασίστες ναζιστές.

Απευθυνόμενος στην απερχόμενη δημοτική αρχή, σημείωσε ότι αυτήν την πρόοδο θα υπηρετήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «έχοντας τη στήριξη όλων των κατοίκων της Καισαριανής, αυτών που τους αγώνες και τις αγωνίες τους τα θεωρείτε οπισθοδρομικά. Εχοντας τη στήριξη των εργαζομένων του δήμου, αυτούς που εσείς βρίζετε και χλευάζετε χαρακτηρίζοντάς τους μη λειτουργικούς, χαρακτηρίζοντάς τους οπισθοδρομικούς. Εχοντας τη στήριξη των μαζικών φορέων της πόλης, αυτών που χαρακτηρίσατε "καθεστώς" και πολεμήσατε ακόμα και την ύπαρξή τους.

Εσείς μπορείτε να μείνετε μόνοι σας. Θα σας κάνουν παρέα μόνο κάτι μεγαλοεργολάβοι που θα πάψουν να ξεκοκαλίζουν τα χρήματα από τα προγράμματα που λέτε πως παίρνετε τάχα για τους δημότες. Το ξέρετε γι' αυτό και αυτές τις μέρες ο κ. Βοσκόπουλος συκοφαντεί, λασπολογεί, τρομοκρατεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συμπεριφερόμενος ως τρολ του διαδικτύου».

Ο Ηλ. Σταμέλος έκανε ξεχωριστή αναφορά μάλιστα στο ότι ο απερχόμενος δήμαρχος δεν δίστασε χτες, «μέρα επετείου της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί, να ταυτίσει τους κομμουνιστές με τους φασίστες, χλευάζοντας την Ιστορία της πόλης μας για να χαϊδέψει τα αυτιά ακροδεξιών. Κυριολεκτικά βρίσκεται σε ένα παραλήρημα χυδαιολογίας».

Αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, κάθε πόρου, κάθε κονδυλίου

Ανέφερε μια σειρά από έργα που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν όταν δημοτική αρχή ήταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τόνισε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αξιοποίησε και θα αξιοποιήσει και στην επόμενη θητεία της κάθε ευκαιρία, κάθε δυνατότητα, να αντληθούν κονδύλια κρατικά ή ευρωπαϊκά για έργα, παρεμβάσεις και υποδομές με σαφή προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών. Γιατί είναι δικά μας λεφτά, από τον ιδρώτα του λαού και δεν θα τους τα χαρίσουμε. Και το ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" σέβεται και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα λεφτά του λαού, το έχουμε αποδείξει χωρίς να καταφεύγουμε σε λογιστικές ακροβασίες, ακόμα και σε απροκάλυπτη παραποίηση στοιχείων και εγγράφων, όπως κάνει η διοίκηση Βοσκόπουλου. Τους το λέμε καθαρά: Χρωστάνε στην πόλη, δεν τους χρωστάει».

Τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ακολουθήσει τον δρόμο τον οποίο «τον έχουμε ξαναπερπατήσει μαζί με τον λαό της Καισαριανής. Και μαζί πετύχαμε πολλά», θυμίζοντας ανάμεσα σε άλλα την εξασφάλιση χρηματοδότησης για έργα στα σχολικά κτίρια, για δομές με δωρεάν πρόσβαση σε αθλητισμό και πολιτισμό, μείωση των δημοτικών τελών χωρίς νέους φόρους και αντίτιμα, αναβάθμιση κοινωνικών δομών, καθώς και ότι «μαζί με τον λαό της πόλης ολοκληρώσαμε τον αγώνα που έδιωξε οριστικά τη Σκοπευτική Εταιρεία από τον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίηση του συνόλου του πάρκου».

Την Κυριακή απαντάμε στο ερώτημα «τι δήμαρχο χρειάζεται η Καισαριανή»

Ο Ηλ. Σταμέλος κάλεσε τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες να σκεφτούν με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά τι δήμαρχο χρειάζεται η πόλη και να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα με την ψήφο τους την Κυριακή:

«Θέλουμε δήμαρχο σύμμαχό μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας ή δήμαρχο που καλύπτεται πίσω από το μπαλάκι αρμοδιοτήτων, δηλώνοντας αναρμόδιος όταν πρόκειται για τις δικές μας ανάγκες, αλλά πλήρως αρμόδιος όταν υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική;

Θέλουμε δήμαρχο που θα ξέρει την πόλη σπιθαμή προς σπιθαμή γιατί παλεύει μαζί της ή δήμαρχο που οι δημοτικοί του σύμβουλοι χαρακτηρίζουν "ξενόφερτες ορδές" τα παιδιά της Καισαριανής που αγωνίζονται;

Δήμαρχο που θα καλωσορίζει στην πόλη τους χιλιάδες αγωνιστές που προσκυνάνε τα χώματά της στο Ιερό Σκοπευτήριο ή δήμαρχο που θα "ανοίγει τις πόρτες" της πόλης διάπλατα μόνο στους μεγαλοεργολάβους και τους κυβερνητικούς παράγοντες για να συναγελάζονται μαζί τους, όπως έκαναν ακόμα και προχτές ζητώντας τη στήριξη της ΝΔ από τον Θεοδωρικάκο και τον Θεοχάρη;

Θέλουμε δήμαρχο που θα μπαίνει καθημερινά ο ίδιος μπροστά με αποφασιστικότητα για να λύνονται προβλήματα, που θα συζητάει στις γειτονιές, θα ακούει, θα επιδιώκει τη συμμετοχή σας και τη γνώμη σας ή έναν δήμαρχο που από το γραφείο του θα δίνει εντολές και θα κουνάει το χέρι, όπως έκανε μέχρι τώρα ο κ. Βοσκόπουλος;

Εμείς λέμε πως ο λαός μας δεν χρειάζεται ακόμα έναν αντίπαλο, δεν χρειάζεται έναν ακόμα πάνω απ' το κεφάλι του για να τον δείχνει με το δάχτυλο και να του φέρεται αυταρχικά.

Και ξέρουμε καλά πως το ίδιο νιώθουν κι άλλοι, όχι μόνο όσοι μας ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Ξέρουμε πως το ίδιο σκέφτονται και πολλοί, πάρα πολλοί από όσους ψήφισαν άλλους συνδυασμούς. Τους λέμε λοιπόν πως μπορούμε να συναντηθούμε αυτήν την Κυριακή στην κάλπη.

Και θα έχουμε πολλές ευκαιρίες για να συναντιόμαστε και στην πορεία. Ξέρουν ότι σε εμάς μπορούν να βασιστούν. Γιατί εμείς αυτά που λέμε αυτά κάνουμε. Πορευόμαστε με συνέπεια, σεμνότητα, συλλογικά! Μπορούν να το επιβεβαιώσουν κοιτώντας στην Ιστορία ετούτης της πόλης. Γιατί εμείς βαδίζουμε στα χνάρια του Μανωλίδη, του Μακρή και άλλων προοδευτικών δημάρχων. Βαδίζουμε στα χνάρια όσων έβαλαν τη σφραγίδα τους στην Καισαριανή».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ