ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
Η Ιστορία της Καισαριανής είναι ταυτισμένη με τους αγώνες

Από τον χαιρετισμό του Σπύρου Τζόκα στη συγκέντρωση

RIZOSPASTIS

Ο Σπύρος Τζόκας ξεκίνησε τον χαιρετισμό του αναφέροντας ότι «απόψε εδώ, σ' αυτό το αντάμωμα του λαού της Καισαριανής, της ενωμένης λαϊκής Καισαριανής, νιώθουμε πραγματική ανάταση, ανασαίνουμε, ελπίζουμε και παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε. Γιατί στη βαρβαρότητα των καιρών μας, στις δύσκολες μέρες που περάσαμε και περνάμε αντιτάσσουμε τη δύναμη του λαού, τα κόκκινα γαρύφαλλα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που ανθίζουν παντού».

Αναφερόμενος σε χυδαιολογίες της απερχόμενης διοίκησης του δήμου σε βάρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, που φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται πως «η Καισαριανή ήταν αρκετά πίσω. Μέχρι το σωτήριο έτος 2019», θύμισε την Ιστορία της Καισαριανής, πως φτιάχτηκαν σχολεία στην πόλη, χάρη σε δημάρχους κομμουνιστές που πάλεψαν και συγκρούστηκαν με το κράτος και τους μηχανισμούς τους κ.ά., πως έγιναν αγώνες για την ανάπλαση της πόλης, πως έγιναν αγώνες δημοτικών αρχών με δημάρχους κομμουνιστές για να πολλαπλασιαστούν αθλητικοί χώροι, υποδομές και έργα και άλλα πολλά.

«Αυτά έγιναν με συγκρούσεις των δημάρχων, του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού της Καισαριανής με τις μονάδες καταστολής του κράτους. Πόσα αυτόφωρα και πόσες δίκες. Πάνω από 60 μετρημένες δίκες και πολλά αυτόφωρα. Και νικήσαμε. Νίκησε η Καισαριανή. Πού ακριβώς ήσασταν τότε;», σημείωσε με νόημα ο Σπ. Τζόκας.

«Δεν αλλοιώνεται η Ιστορία, όσο και αν νομίζουν ότι η κοινωνία είναι παθητική και αδιάφορη και το επιτρέπει. Και η Ιστορία αυτής της πόλης είναι μεγάλη», υπογράμμισε.


Εδώ ζούμε, εδώ πήγαμε σχολείο, εδώ θα αγωνιστούμε!

Μήνυμα νεολαιίστικης στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

RIZOSPASTIS

Η Ειρήνη Λιανοπούλου, 18 χρόνων, φοιτήτρια, η οποία από τα 12 της ζει στην πόλη και είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε ότι «χτες διάβασα στο διαδίκτυο από έναν αντιδήμαρχο, φίλο του κ. Βοσκόπουλου, ανάρτηση που ανέβηκε και από τον ίδιο τον δήμαρχο Βοσκόπουλο ότι η πόλη μας έχει κατακλυστεί από "αγνώστους" που μοιράζουν έντυπα της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Μάλλον εννοούσε εμένα! Εμένα, και συμφοιτητές μου παιδιά της Καισαριανής που νοιαζόμαστε για το μέλλον αυτής της πόλης, που θέλουμε να ζήσουμε σε αυτή μια όμορφη ζωή όπως αρμόζει σε όλους τους νέους.

Καλά, προφανώς δεν μας ξέρει. Αλλωστε, κλεισμένος στο γραφείο του, απόμακρος από τις ανάγκες και τις αγωνίες μας, πού να μας μάθει;», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ναι, κ. Βοσκόπουλε, υπάρχουμε και εμείς. Τα παιδιά που αγωνιζόμαστε, που παλεύουμε, που δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους διπλανούς μας. Και μπορούμε να γεμίζουμε τους δρόμους της Καισαριανής. Σας φαίνεται ξένο, άγνωστο; Μα και τι να γίνει; Εμείς εδώ μεγαλώσαμε, πολλοί γεννηθήκαμε εδώ, εδώ ζούμε, εδώ πήγαμε σχολείο, εδώ διασκεδάζουμε. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Θα γίνουμε περισσότεροι, και θα στηρίξουμε αυτήν την Κυριακή τους αγωνιστές που τους ξέρουμε και μας ξέρουν, θα ψηφίσουμε το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

***


RIZOSPASTIS

Η Ιωάννα Ζάχαρη, φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών, γέννημα - θρέμμα της πόλης, θύμισε ότι «μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, τον Αύγουστο του 2021, διοργανώσαμε συναυλία αλληλεγγύης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, μαζέψαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Απέναντι σε αυτή μας την προσπάθεια συναντήσαμε την τωρινή διοίκηση του δήμου Καισαριανής που επέλεξε να φέρει την αστυνομία και τα ΜΑΤ μέσα στον ηρωικό χώρο του Σκοπευτηρίου για πρώτη φορά και να απαγορέψει τη συναυλία! Αντί να είναι δίπλα στα προβλήματά μας, στις ανάγκες μας βρίσκεται απέναντί μας και γι' αυτόν τον λόγο μάλλον δεν μας αναγνωρίζει κιόλας αυτές τις μέρες!

Γι' αυτό και καλούμε εκατοντάδες συμφοιτητές μας που μένουν στην Καισαριανή, αυτήν την Κυριακή, στις 15 Οκτώβρη, να ψηφίσουν με κριτήριο την ίδια τους τη ζωή και τις ανάγκες», σημείωσε και τόνισε: «Την Κυριακή η νέα γενιά στην Καισαριανή έχει επιλογή. Συμμετέχει μαζικά και διαλέγει για δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ