ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με τη σωστή πλευρά, με τον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του!

Αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Παροικίας έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη

«Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά». Με το σύνθημα αυτό υποδέχθηκαν χτες τα Σωματεία στη σύσκεψή τους την αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Ελαγκούζ και τον Αντιπρόεδρο Σαλίμ Μουσάλαμ.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε το μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού να μην είναι στο επίκεντρο της συζήτησης. Και αυτό που αναδείχθηκε ήταν ότι για τον λαό δεν υπάρχει δίλημμα ούτε δεύτερη σκέψη! Βρίσκεται δίπλα στον παλαιστινιακό λαό, για το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματά του, για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

Από το βήμα της σύσκεψης ο Μοχάμεντ Ελαγκούζ αναφέρθηκε στην ιστορία του Παλαιστινιακού λαού, τις δεκαετίες διώξεων, τις προσπάθειες ειρηνικής λύσης και την κλιμάκωση της επίθεσης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που σήμερα φτάνει σε νέα ωμή σφαγή.

Παρουσίασε τον μαρτυρικό απολογισμό των τελευταίων 10 ημερών, όπου κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται ένας άνθρωπος. Και κατέληξε πως «και αν δεν έχουμε πατρίδα σε άλλη γη, έχουμε την πατρίδα μας μέσα μας και θα μείνει μέσα μας».

Σε όλη τη διάρκεια της παρέμβασής του, οι εργαζόμενοι είχαν απλώσει μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία στην αίθουσα.


Νωρίτερα, από το βήμα της σύσκεψης καταγγέλθηκε ότι «τρομοκρατία είναι να ζεις 75 χρόνια τη βία και την κατοχή από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ». Και καταγγέλθηκαν οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχρονικά στηρίζουν τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, που κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Στον πόλεμο προπαγάνδας που συνοδεύει τις πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», Δημήτρης Μαβίδης - Πέσιτς, παρουσιάζοντας παραδείγματα παραπληροφόρησης και ψευδών ειδήσεων σε δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των ΜΜΕ, σε αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οπως τόνισε, ο προπαγανδιστικός αυτός μηχανισμός που επεκτάθηκε και στην Ελλάδα, στόχο έχει το ξέπλυμα της βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ, την κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, όπως και της τεράστιας λαϊκής αλληλεγγύης που εκφράζεται σε όλο τον κόσμο.

Την οργή των συγκεντρωμένων προκάλεσε η είδηση του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα με τους εκατοντάδες νεκρούς, για την οποία ενημέρωσε ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ. Και κάλεσε σε ξεσηκωμό, «εδώ και τώρα να ξεχυθούμε στους δρόμους, ώστε την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη να πλημμυρίσει από χιλιάδες εργάτες, νέους, που θα εκφράσουν την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης που εδώ και 70 χρόνια δολοφονείται».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ