Μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό
Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, ομιλία πραγματοποίησε ο Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, ενώ εκφράστηκε ταυτόχρονα η αλληλεγγύη όλων των παρευρισκομένων στον λαό της Παλαιστίνης, που κατακρεουργείται από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Μέσα από την προβολή βίντεο και στοιχείων, έγινε αναφορά στη διαχρονική πολιτική η οποία σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης τα τελευταία 75 χρόνια, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και πρόσφυγες, σε συνεχή μακελειά και σε ξεσηκωμούς των Παλαιστινίων για να αποκτήσουν το δικό τους κράτος.
Παράλληλα, σημειώθηκε η ανάγκη όχι μόνο αλληλεγγύης αλλά και αποτροπής οποιασδήποτε ελληνικής εμπλοκής, που ήδη εκτυλίσσεται, με μεγάλους κινδύνους και για τον λαό μας.
«Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας που αφορά άμεσα και τις δικές μας ζωές αφού υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης της σύγκρουσης με την εμπλοκή κι άλλων περιφερειακών ή μεγάλων δυνάμεων, π.χ. ΗΠΑ, που έστειλαν στην ευρύτερη περιοχή δύο αεροπλανοφόρα, Βρετανία και Ιράν, Λίβανος, Συρία. Είναι θέμα, επίσης, με αλυσιδωτές συνέπειες».
Στάθηκε και στα ιστορικά γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή, στα αίτια και τα αποτελέσματα των διαχρονικών επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στη στάση διαφόρων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των συνασπισμών τους, καθώς και περιφερειακών χωρών με ισχύ στην περιοχή, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Κάλεσε σε άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών δυνάμεων απ' την ευρύτερη περιοχή, όπως της φρεγάτας «Ψαρά», να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις από τις βάσεις στη χώρα, να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού Κοινοβουλίου το 2015.
Αναφερόμενος, τέλος, στην ουσία της πάλης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, με βάση και τις εξελίξεις, κατέληξε: «Η εργατική τάξη ούτε αδιάφορη ούτε αμέτοχη στον αγώνα ενάντια στην κατοχή (π.χ. Ελλάδα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Κύπρος - κατοχή βόρειου τμήματος από Τουρκία) είναι. Είναι υπόθεση του ΚΚ στη χώρα του να συνδέσει τον αντικατοχικό αγώνα με την πάλη για την εξουσία. Υπόθεση του δικού μας ΚΚ στη δική μας χώρα είναι να παλέψει ενάντια στη δική του αστική τάξη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της. Αρα να παλέψει ενάντια στην εμπλοκή, στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και στον ισραηλινό λαό που είναι και οι δύο θύματα της κατοχής».
Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε και ευχαρίστησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Γιουσέφ Ντορχόμ, σημειώνοντας πως «γινόμαστε πιο δυνατοί όταν έρχονται εδώ οι φίλοι και οι σύντροφοί μας, που μας υποστηρίζουν ενάντια στην ισραηλινή κατοχή».
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε στην «άγρια επίθεση ενάντια στον λαό μας, στα αδέρφια και τις οικογένειές μας στη Γάζα», τονίζοντας ότι έχουν ήδη σκοτωθεί 5.300 άτομα, ανάμεσά τους 2.000 μικρά παιδιά και 1.300 γυναίκες, ενώ και στη Δυτική Οχθη οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 150. «Θα στείλουμε τη φωνή σας και τη σταθερή και ειλικρινή αλληλεγγύη σας στον λαό μας στη Γάζα», υπογράμμισε ο πρέσβης.
«Νιώθουμε ότι είμαστε ένας λαός», επεσήμανε ο Μοχάμεντ Ελ Σαγιέντ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ζήσει και ζούμε αυτά που ζήσατε και σεις, έχετε και εσείς υποφέρει από κατοχή και προσφυγιά».
«Ελπίζω, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε, να είμαστε ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε.
«Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τους αληθινούς μας φίλους και όχι αυτούς που είναι μόνο στα λόγια», είπε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Ικναϊμπί εκ μέρους των εργατικών συνδικάτων της Παλαιστίνης.«Η αλληλεγγύη σας και οι σταθερές θέσεις σας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού μάς δίνουν δύναμη, κουράγιο να παλεύουμε μέχρι τη νίκη», πρόσθεσε.
Εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, ο Χάρης Χουρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι υποχρέωσή μας να είμαστε σήμερα εδώ», γιατί «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αλληλεγγύη αυτών που μάχονται ενάντια στην εκμετάλλευση και στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού είναι μεγάλη ασπίδα, που μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά της Παλαιστίνης, τα παιδιά όλου του κόσμου».
Υπογράμμισε ότι οι λαοί πρέπει να βρουν τη δύναμη «όχι μόνο να επιβάλουν το δίκιο των παιδιών της Παλαιστίνης να ζήσουν στη δική τους πατρίδα, αλλά και να αρνηθούν να συρθούν στα μεγάλα σφαγεία που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές, Αμερικανοί, ΝΑΤΟ, Ισραηλινοί, ΕΕ, Ρώσοι και Κινέζοι».
Ο Χ. Χουρδάκης αναφέρθηκε και στις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, «που όχι μόνο συνέπραξε σε συμφωνία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, αλλά πήγε χθες (σ.σ. 23/10) να τους στηρίξει την ώρα που σφαγιάζονταν τα σπίτια, τα χωριά και οι πόλεις των Παλαιστινίων».
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «δεν είναι τρομοκράτης ένας λαός που σφαγιάζεται τόσα χρόνια, που παλεύει με όλα τα μέσα και έχει δικαίωμα να παλέψει για να διώξει τα κατοχικά στρατεύματα, να φτιάξει τη δική του πατρίδα, να προστατεύσει τα παιδιά του».
Τρομοκρατία από τις χειρότερες σελίδες του Μακαρθισμού εξαπολύεται αυτές τις μέρες ενάντια σε χιλιάδες εργαζόμενους που παίρνουν θέση ενάντια στο νέο μακελειό του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και στηρίζουν το δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού να ζήσει στη δική του, ελεύθερη πατρίδα.
Μία μόλις ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με hashtag #FreePalestine ή #SaveGaza («Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Σώστε τη Γάζα») υπήρξε αρκετή ώστε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να συμπεριληφθούν στην «παγκόσμια ζωντανή ροή δυνητικά υποστηρικτικών αισθημάτων υπέρ της τρομοκρατίας ή / και αντισημιτικών δημοσιεύσεων ή / και αντι-ισραηλινών δημοσιεύσεων μεταξύ των εργαζομένων σε εταιρείες».
Λίγες μέρες δηλαδή μετά την αντίστοιχη εκστρατεία στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου τα ονόματα και οι φωτογραφίες των φοιτητών - μελών των 34 οργανώσεων που υπέγραψαν ψήφισμα καταδίκης του Ισραήλ και συμπαράστασης στην Παλαιστίνη δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και αναρτήθηκαν σε διαφημιστικές πινακίδες σε φορτηγά μέσα στην πανεπιστημιούπολη, η επιχείρηση τρομοκρατίας φτάνει και στους χώρους δουλειάς.
Η ιστοσελίδα της «παγκόσμιας ροής» χιαφιεδισμού, https://anti-israel-employee.co.il υποτίθεται ότι έχει φτιαχτεί από μόλις έναν μηχανικό λογισμικού στο Τελ Αβίβ. Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης υπήρχαν εκεί τα ονόματα, οι φωτογραφίες και οι χώροι εργασίας 28.937 εργαζομένων σε 13.102 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, όπως και οι αναρτήσεις τους, για τις οποίες κατηγορούνται ως «αντισημίτες» και «υποστηρικτές της τρομοκρατίας». «#Hypocrisy #FreePalestine #SavePalestine #SaveGaza» έγραψε μία εργαζόμενη που βρίσκεται στην ιστοσελίδα και εργάζεται σε συμβουλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. «#free_Palestine» έγραψε ένας Αιγύπτιος, εργαζόμενος ελληνικής εταιρείας του κλάδου του αλουμινίου, που εργάζεται στο Κάιρο.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της «Washington Post», ήδη ορισμένοι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα για τις διαδικτυακές αναρτήσεις τους που επικρίνουν το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
Αυτοί είναι οι ...υπερασπιστές της ελευθερίας, ενάντια στις «δυνάμεις του σκότους»!
Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Τα fake news του πολέμου: Εργαλείο προπαγάνδας για το "ξέπλυμα" της ισραηλινής κατοχής και της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας!». Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 31 Οκτώβρη, στις 19.30 στην ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου). Θα παρουσιαστούν αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μηχανισμούς κατασκευής ειδήσεων από το Ισραήλ. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τον ρόλο των ελληνικών ΜΜΕ, κρατικών και ιδιωτικών, στην αναπαραγωγή των fake news.